Miraklene i Paraguay

I mars måned i år reiste Svein-Magne Pedersen til Paraguay i Sør-Amerika. Miraklene sto i kø, og sjelden har det vært så lett å forkynne evangeliet om Jesus som frelser.

Mens vinteren var på hell i Norge og de fleste lengtet etter sol og sommer, reiste Svein-Magne Pedersen og Misjonen Jesus Leger til Paraguay. Selv om værmeldingen hadde meldt regn hele uka, var det strålende solskinn og førti varmegrader som ventet hele uka. Paraguay ligger i Sør-Amerika og grenser til Brasil, Argentina og Bolivia. Det bor 6,7 millioner innbyggere der.
Turen til Paraguay ble en fantastisk opplevelse. Pedersen hadde blant annet tre møter i pinsemenigheten Iglezia Filadelfia i byen Choré som ligger 25 mil nordøst for hovedstaden Asunción.

Menigheten teller 350 medlemmer, og har vokst kraftig den siste tiden. Gjennom gaver og støtte fra Norge, samt egne midler hadde menigheten nylig bygget et flott bygg med 700 sitteplasser.

Frelst og helbredet
I løpet av møtene ga over 100 personer respons på frelsesinnbydelsene. Hver kveld ble en rekke mennesker helbredet, og etter hvert som kvelden gikk, hørte det til sjeldenheten at noen ikke ble frisk.

– Det er sjelden å oppleve så mye mirakler i løpet av ett møte. Jeg vil påstå at nærmere 80 prosent av de jeg ba for, ga til kjenne at de var blitt helbredet. Det var helt fantastisk, og det tyder på at Den Hellige Ånd rører lettere ved mennesker som er enkle i sine tanker og tro, sier Svein-Magne Pedersen begeistret etter en ni dagers misjonstur til Paraguay.

FRELST: Over 100 personer gav respons på frelsesinnbydelsene i løpet av helgen. Usedvanlig mange ble også helbredet.

Ei ung dame kom til møtet med en kul i brystet. Hun hadde ikke våget å gå til lege i frykt for at det var kreft. Da Pedersen ba for henne, forsvant kulen. En annen dame som hadde hatt ryggplager i ti år, ble leget.

En ung gutt ved navn Heber hadde skadet ryggen for ti år siden under en fotballkamp. Hver dag hadde han smerter, og det var planer om operasjon i Brasil. Legene i Paraguay mente at operasjon ville bli for vanskelig for dem. Etter forbønnen forsvant ryggplagene.

Da Pedersen kom tilbake til Norge, mottok han en mail fra Paraguay. Der skrev Heber at ryggen fortsatt var god, og at han var takknemlig for Pedersens besøk.

En annen mann hadde hatt lyskebrokk i 30 år, men hadde ikke råd til operasjon. Etter forbønn kjente han at brokket trakk seg tilbake og smertene forsvant.

En kvinne i 60-årene ble helbredet både i skuldrene og brystet, samt fikk godt syn.

Allerede under prekenen begynte folk å bli helbredet. En mann navn Alfredo hadde i ti år slitt med ryggplager. Da han kom inn i møtesalen, begynte ryggen å bli god. Under forbønnen av Pedersen forsvant alle plagene.

Også folk med artrose, rygg-, nakke, og kneskader, struma, nyresten, hodesmerter, hjerteplager, dårlig hørsel og syn opplevde at Gud rørte ved dem. Det var stor glede i menigheten, og forsamlingen klappet i ekstase når miraklene skjedde.

HELBREDET: Denne kvinnen hadde en følbar kul i brystet. Hun hadde ikke våget å gå til lege i frykt for at det var kreft. Da Pedersen ba for henne, forsvant kulen.

Nye tider
Paraguay regnes for å være blant verdens mest korrupte land, og forskjellen mellom fattige og rike er stor. Over 1,5 million mennesker lever på to dollar om dagen, og gjennomsnittslønna er på rundt 2500 kroner i måneden. Hvert tredje barn i landet legger seg sulten, og nøden er stor for mange. Narkotika og hvitvasking av penger er også et stort problem. Blant Paraguays 6,7 millioner innbyggere er 70 prosent av befolkningen under 30 år.

Til tross for de dystre tallene er Paraguay et land hvor 98 prosent tilhører kristendommen, hvorav 90 prosent er katolikker. Før 1980-tallet var det stor motstand fra den katolske kirke, og «evangeliske kristne» var et skjellsord. De katolske prestene advarte folk mot andre kristne. Den siste tiden har det åndelige klimaet bedret seg kraftig.

– Vi fikk vite at det på slutten av 1980-tallet var 1,5 prosent gjenfødte kristne i landet. På denne tiden var det mye motstand mot kristendommen. Siden da har de evangeliske kirkene hatt fremgang. I dag er det fem prosent gjenfødte kristne, og Paraguay går mot en stor innhøstning, sier Pedersen.

Dagen før Pedersen dro tilbake til Norge besøkte han og teamet en av Sør-Amerikas største kirker. Her fikk de omvisning i det enorme kirkebygget med 12.000 sitteplasser. Pinsemenigheten Centro Familiar Adoración startet for 31 år siden av ekteparet Emilio and Bethany Abreu med bare fem personer, men har i dag vokst til 24.000 medlemmer. De har to møter hver søndag, hvor salen nærmest er full. Det viser at Gud gjør store ting i Paraguay.

Åpent folk
Pedersen brukte mye av tiden til å vitne om Jesus og dele ut traktater på spansk til folk han traff på gater og steder. Alle viste stor interesse, og mange tok i mot Jesus.

– Det var vidunderlig å komme til et land hvor Jesus var populær. Der var det ikke som i vestlige land hvor folk har piggene ute. Her kunne vi noen ganger møte biler med navnet «Jesus» skrevet på frontruten, og alle var positive til Jesus. Da var det lett å få folk frelst. Vi opplevde folk be frelsesbønn både i butikker, på restauranter og på landeveien. Over alt delte vi ut Pedersens traktat «5 minutter til himmelen» på spansk, og vi møtte ikke en sur mine. Den eneste gangen vi møtte motstand, var da vi traff tre nordmenn på hotellet. Da ble vi høflig avvist, ler Pedersen.

EVANGELISERING: Svein-Magne Pedersen vitnet for folk hver enste dag, og mange tok imot Jesus. På en tur til de fattige områdene på landsbygda traff han denne bonden, som ba frelsesbønnen i traktaten til Pedersen. (foto: Geir Thorsen)

Indianere
Ved siden av møtene i menigheten i Choré besøkte Pedersen folk ute på landsbygda og fikk se at mange lever under svært trange kår.

I Paraguay bor det også rundt 150.000 indianere fordelt på 28 stammer. Indianerne er selvforsynte, men har i mange år møtt store utfordringer i forbindelse med at regnskogen er blitt hogget ned. Dermed er livsgrunnlaget med jakt blitt borte. De er så blitt tvangsflyttet til reservater hvor det nesten ikke finnes skog. Her må de dyrke frem maten selv.

Pedersen og teamet fra Misjonen Jesus Leger besøkte en liten indianerkoloni i området «Bui Qua» som betyr «slangehullet». Der bodde rundt 30 familier, og de eldste hadde vært der i over seksti år.

Indianerne levde under svært trange kår. Husene var små plankeskur med stråtak. Om sommeren er temperaturen grei, men i vintermånedene kan gradestokken synke mot null om natta. Da Pedersen kom på besøk, hadde brønnen blitt tett, og familiene fikk ikke vann. Reparasjonen kostet 300 norske kroner, men det hadde de ikke råd til.

I løpet av de siste årene var det bygget en skole i kolonien. Ti barn fikk undervisning om kvelden og ti på dagtid. Skoler er noe som trengs, siden 90 prosent av indianerne er analfabeter.

Menigheten i Choré har det siste tiden drevet aktiv evangelisering mot indianerne, noe som aldri før har blitt gjort i Paraguay.

Fornøyd menighet
Under helgens siste møte fikk Pedersen stående applaus fra menighetens medlemmer. Alle lederne kom opp på podiet, og Pedersen fikk overlevert et æresbevis samt en gave som takk for besøket.

Pastor for menigheten, Higinio Molinez, hadde bare rosende ord om besøket fra Norge.

– Vi har opplevd noe vi aldri før har sett tidligere her i Choré. Gud har manifestert seg på en kraftig måte. Jeg har stor tro på fremtiden til landet vårt. Både jeg og de andre pastorene tror vi står ovenfor en stor vekkelse der mange vil bli frelst og få møte Jesus. Vi ønsker Pedersen tilbake til oss så snart han har mulighet for det.

FOLKSOMT: Pedersen talte i pinsemenigheten Iglecia Filadelfia i byen Chore
Menigheten teller 350 medlemmer, og har vokst kraftig den siste tiden. Det nye menighetsbygget rommer opp til 700 sitteplasser.
FATTIGE: Blant Paraguays innbyggere lever 1,5 million under fattigdomsgrensen på to dollar om dagen.

 

Vis mer