Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Bjørn Bredesen Urdahl hadde Parkinsons sykdom og MS
– Nå har jeg fått en ny hverdag

NY STYRKE: I flere år var Bjørn Bredesen Urdahl (61) fra Gaupne i Luster avhengig av både krykker og rullestol på grunn av sykdommen MS. Etter at Svein-Magne Pedersen ba under et tv-program i mai, kan han nå løpe, og skjelvingene på hendene på grunn av Parkinson, har stoppet opp.
Bjørn Bredesen Urdahl fra Gaupne i Luster hadde i ti år levd med Parkinsons sykdom og MS. Til daglig brukte han rullestol og krykker. Da Svein-Magne Pedersen ba for syke under tv-programmet «Miraklet er ditt» på Visjon Norge, fikk han ny styrke i beina. Nå kan han gå uten krykker og spiller piano uten å skjelve på hendene.

– Bare kom inn, sier Bjørn Bredesen Urdahl. Vi møter ham hjemme i huset som ligger i Gaupne i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Sola skinner over den lille bygda med sine rundt 1200 innbyggere. Tettstedet ligger i naturskjønne omgivelser, innerst i Gaupnesfjorden, ikke mange mil i fra Nigardsbreen.

På veggene i stua henger en rekke diplomer fra ulike idrettsarrangement, noe som vitner om at dette har vært en aktiv mann.

– Jeg har syklet Trondheim-Oslo tre ganger (550 km) og sykkelrittet Lærdal-Oslo (ca 340 km) fire ganger. Ellers har jeg vært fotballkeeper, gått på ski, hoppet i fallskjerm og drevet mye med fjellklatring, sier Urdahl og viser oss et bilde på veggen.

– På denne klatreturen besteg vi et fjell på 1700 meters høyde. Like før toppen løsnet en bolt, Vi falt 30 meter ned, men hadde heldigvis sikring. Da var jeg redd, sier Urdahl alvorlig.

Parkinsons sykdom

I 1998 hendte det noe som gjorde at det ble en brå slutt på Urdahls aktive hverdag. Han begynte å skjelve på hendene og Urdahl gikk etter hvert til fastlegen, som sendte ham videre til en nevrolog.

– Legen fastslo raskt at det var Parkinsons sykdom. Det var en kjedelig beskjed å få. Sykdommen skapte en del utfordringer i hverdagen. Når jeg skulle drikke kaffe, skalv jeg så mye på hendene at kaffen skvulpet over. Det hendte jeg var i selskaper og sølte ut hele duken. Det var ikke noe særlig hyggelig, sier han.

Sykdommen fikk også konsekvenser for en annen lidenskap hos Urdahl, nemlig pianospilling. Nå ble det vanskelig å treffe tangentene, og de siste årene hadde pianoet stått urørt.

– Min datter er organist, mens jeg er selvlært pianist. Jeg hadde mitt eget elektriske orgel hjemme, men fikk også låne pianoet på musikkskolen i bygda. Etter at sykdommen inntraff, ble det lite spilling.

MS

Bredesen skulle likevel få oppleve mer motgang i livet. Etter hvert merket han kriblinger i beina, og muskelstyrken begynte å svikte. I 2004 sendte legen ham til MR-undersøkelse og på sykehuset i Førde tok de ryggmargsprøver. Resultatene viste at han hadde MS, som er en kronisk, uhelbredelig, nevrologisk sykdom. Over 10.000 personer lever med denne sykdommen i Norge.

– Legene sa at det ikke var noe de kunne gjøre, og at dette måtte jeg leve med. Det var en nedslående beskjed å få. Jeg måtte ganske raskt begynne med krykker. Etter som tiden gikk, økte lammelsene i deler av kroppen. Lammelsene varierte noe, men på det verste klarte jeg ikke å gå. Av og til sviktet bena, og en gang ble jeg liggende på badegulvet. Da ble jeg sendt med legehelikopter til sykehuset.

Kort tid etter at han fikk diagnosen, måtte han levere inn førerkortet. Like etter ble han uføretrygdet. Det var svært kjedelig for Urdahl som hadde vært yrkesaktiv i mange år.

– Jeg har jobbet både som gårdbruker, landbruksvikar, snekker, kirketjener og anleggsgartner. På kirkegården i Gaupne har jeg arbeidet mye. De siste årene ble det svært begrenset hva jeg kunne gjøre. Da jeg ble uføretrygdet, ble jeg svært trist. Du føler at ingen har bruk for deg mer i samfunnet. Det var ingen vits i å leve. Heldigvis har jeg alltid vært en positiv person, og jeg kom meg gjennom det også.

Trengte hjelp

Hverdagen til Urdahl ble nå svært forandret. Fra å klatre i fjell og hoppe i fallskjerm, var han nå blitt pleiepasient. Nå trengte han hjelp til en rekke hverdagslige ting, som å komme seg ut av senga. Jeg fikk etter hvert en elektrisk rullestol, slik at jeg kunne komme meg til og fra ulike steder, sier han.

En stor utfordring for Urdahl var at han både hadde MS og Parkinson. De sykdommene kom ikke godt over ens.

– Av og til hendte det at jeg kollapset på grunn av dette. Det skjedde blant annet da jeg var i Bergen i fjor. Jeg ble liggende på gaten og ble sendt til Haukeland sykehus, hvor jeg var noen dager. Jeg ville reise hjem selv, men legen var fast bestemt på at jeg skulle fraktes hjem i ambulanse. Det ble en lang og slitsom tur.

Fikk nye krefter

Fredag 1. mai i år satt Urdahl og så på Visjon Norge og programmet «Miraklet er ditt» til Svein-Magne Pedersen.

– Da Pedersen begynte å be for syke, rakte han ut hånden mot tv-seerne. Jeg satt i rullestolen, kom meg frem til skjermen og la min hånd mot hans hånd. Plutselig kjente jeg en elektrisk kraft som gikk gjennom kroppen. Jeg merket at jeg fikk ny styrke i beina og reiste meg fra rullestolen og gikk rundt i rommet uten store problemer. Jeg kunne faktisk løpe også. Etter kort tid oppdaget jeg noe annet. Skjelvingen på hendene på grunn av Parkinson, hadde stoppet. Det var fantastisk!

Ny hverdag!

I tiden etter har han satt vekk rullestolen, og skal snart levere den tilbake til sykehuset. Beina blir nå bare sterkere og sterkere.

Den 8. juli i år var han på besøk hos nevrologen. Han tok ulike tester og var overrasket over det som hadde skjedd.

– Nå kan jeg reise meg opp uten hjelp av krykker, og jeg går i butikken uten problemer. Jeg må fortsatt trene opp beina, men jeg føler at Gud driver med en slags «trappetrinnshelbredelse», hvor jeg blir bare bedre og bedre. Jeg håper på å få tilbake førerkortet om en tid. Om et år håper jeg å kunne hoppe i fallskjerm igjen. Arrangementet «Ekstremsportuka på Voss» kan være et fint alternativ, sier Urdal og ler.

I tiden etter har han begynt å jobbe litt på kirkegården igjen hvor han luker gress og klipper busker. Flere har også kommentert at han går så fint. Hverdagen har også endret seg etter at skjelvingen på hendene stoppet.

– Nå kan jeg drikke kaffe uten problemer. Et annen lyspunkt er at jeg kan spille piano igjen.

Mens Legedom er på besøk tar vi likeså godt turen til Kulturskolen, hvor det står et piano. Der spiller Urdahl piano for første gang på to år.

– Det var kjekt å få spille litt igjen. Nå ser jeg positivt på tiden fremover.

– Det er viktig å ikke synes synd på seg selv når en er syk, men se fremover og stole på Gud. Sykdommen er ikke min, men han har tatt seg av den. Jeg velger å sette min lit til at han har kontroll, avslutter Urdahl bestemt.

JOBBER: Urdahl er utdannet anleggsgartner, men sykdommene gjorde at han ble uføretrygdet. De siste årene har det derfor blitt lite arbeid på kirkegården, men nå har hverdagen blitt ny.

KAN SPILLE IGJEN: På grunn av Parkinsons sykdom ble det svært vanskelig for Bredesen Urdahl å spille piano, fordi fingrene skalv og ristet. Her spiller han for første gang på to år i følge ham selv.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15