Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Forbønn reddet proff-karrieren

SLÅENDE TAKKNEMLIGHET: Karl Oluf Wennerberg (28) reddet proffkarrieren som trommeslager gjennom et besøk på kontoret hos Svein-Magne i Vennesla. I dag leder han rytmisk avdeling ved Musikkhøyskolen i Oslo. Her står de sammen under Skandinavisk Vekkelseskonferanse i Oslo sist september.
Da han kom inn i gardemusikken under førstegangstjenesten, fikk Karl Oluf endelig tid til å øve ubegrenset på tromme-settet. Men etter tre måneder ville den høyre albuen hans ikke mer. Det spøkte for musiker-karrieren, men så øynet han lys i tunnelen.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

Karl Oluf Wennerberg fikk tidlig gode kritikker for sine prestasjoner bak trommesettet. Musiker-karrieren hans begynte allerede i tiårsalderen i Vennesla Kristne Ungdomskorps, og siden har utviklingen nådd stadig nye høyder. Men for drøyt åtte år siden kom det skjær i sjøen for spillingen som Karl Oluf, til tross for sin målbevissthet og entusiasme, ikke klarte å overvinne på egen hånd.

– Jeg skulle inn i førstegangstjenesten, og ønsket å utvikle meg videre på trommene. Dermed havnet jeg i gardemusikken på Røa i Oslo, forteller han.

Hemmende tennisalbue

Her fikk Karl Oluf et luksus-problem: Han hadde alt for mye tid til å øve, og etter tre måneder i militæret hadde han utviklet en seiglivet senebetennelse.

- Jeg fikk såkalt tennis-albu på høyre arm, og måtte avlyse de konsertene som lå foran meg. Det var surt, for den intense øvingen hadde hjulpet mye på spillingen.

For å komme seg fortest mulig, prøvde Karl Oluf alle midler han hadde til rådighet. Han gikk til fysioterapeut, fikk behandling ved hjelp av elektrisitet og holdt en streng diett. Men albuen forble like betent som tidligere.

- Jeg var fortvilet over situasjonen og så for meg at musikerkarrieren snart var langt ute i det blå. Jeg ble mer og mer desperat etter hjelp. Men så en dag på forsommeren i 1992 gikk jeg forbi bakeriet hjemme i Vennesla. I andre etasje så jeg navnet Svein-Magne Pedersen i vinduet, og så gikk jeg opp til Misjonen Jesus Leger. Kanskje forbønn ville hjelpe, tenkte jeg.

Smertefri øvingsøkt

Svein-Magne var ikke tilstede på kontoret akkurat da, men Karl Oluf fikk en time til forbønn en uke senere. Da han troppet opp, hadde han et ukjent antall sommerfugler i magen. Hva ville skje? Hvordan ville dette gå?

- Da Svein-Magne begynte å be for meg, gikk det en varme inn i albuen min fra hånden hans. Varmen tok tak i albuen og liksom dro noe ut ned gjennom armen min.

Smertene var borte, og Karl Oluf begynte å se lyst på framtiden igjen. For å sjekke om der virkelig var en forandring, gikk han på turen hjem innom Vennesla Frikirke, hvor han er medlem.

- Jeg tok trommestikkene og spilte i til sammen fire timer. Det var en herlig følelse å endelig kunne øve igjen. Etterpå kjente jeg ingen spor av senebetennelse.

Sterk vitnetrang

I dag er han profesjonell trommeslager, og er ofte med i husband på ulike TV-program. Han leder den rytmiske avdelingen ved Musikkhøyskolen i Oslo, og er i tillegg freelance-musiker. Gruppa Secret Garden har han jobbet veldig tett med, og han har også spilt for Tromsø-artisten Lene Marlin. Nylig var han med i husbandet i Claus Wieses program «Boomerang». Men det er én spillejobb han husker bedre enn andre, nemlig da Svein-Magne var gjest hos Hallvard Flatland den 14. oktober 1995, like etter at han hadde vært på «Lønning Direkte» for første gang.

- Hallvard var fleipete og trakk i tvil om det virkelig skjedde under gjennom Svein-Magnes tjeneste. Jeg satt i bakgrunnen med trommestikkene i hånda og hadde mest lyst til å hoppe fram fra trommesettet og vitne om den friske albuen min. Men jeg ble på min plass, mimrer Karl Oluf med et snev av anger i stemmen.

Bak trommene

- Jeg er så takknemlig for at Svein-Magne tar seg tid til det vanlige mennesket. Han hadde tid til meg, og det var nøkkelen til at min karriere gikk oppover og i en retning jeg tror Gud ønsket.

I slutten av september i år fikk han endelig takke Svein-Magne for at han ville be for ham. De var begge på Skandinavisk Vekkelseskonferande i Oslo Kristne Senters lokaler på Kjeller, og Karl Oluf var selvfølgelig å finne bak trommer og cymbaler oppe på scenen.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15