Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
89-årige Kåre Brandmo:
La bort høreapparatene etter 15 år som tunghørt

Lagt bort: Nå trenger jeg ikke lenger disse høreapparatene, jeg har lagt dem i en eske i kjøkkenskuffen.
I 35 år arbeidet han som fisker og tømrer. Tømrer om sommeren og fisker om vinteren. Skipper Kåre ble stående i rorhuset i timevis hver dag med hodet like ved eksosrøret og styrte sjarken på 35 fot. «Bob – bob – bob» lød motorduren jevnt og trutt, dag ut og dag inn. Det tok sin toll!

Tekst: Svein-Magne Pedersen

På et møte i Troens Liv Bibelsenter i Skien den 6. september i år kom Kåres kone, Mathilde Brandmo, bort til meg og sa:

– Kåre har fått en alvorlig lungebetennelse. Derfor kunne han ikke komme på møtet i dag. Kunne du ha tatt deg en tur innom og bedt for ham?

– Dessverre, svarte jeg, jeg har det for travelt. Det går nok ikke. Mathilde forsto situasjonen og sa ikke noe mer. Kirken var full av folk som skulle ha forbønn. Noen var kommet langveis fra. Begge møtene denne helgen ville ikke bli ferdige før langt på natt.

Jeg kjenner Mathilde og Kåre fra mange år tilbake. Kåre kommer fra Silsand på Senja. Mathilde kommer fra salmedikteren Landstads fødested, Måsøy i Finnmark. Paret har bodd på Senja, i Alta, Stathelle og Bergen. Til Skien kom de i 2004. Den 4. desember i år feirer de gullbryllup.

Håp for en 89-åring?

Etter helgens møter skulle Solveig og jeg sjekke ut fra Høyer Hotell i Skien. Det kjentes godt etter at over 20 hadde sagt ja til Frelseren og flere var blitt helbredet. Men midt i gledesrusen hørte jeg en liten stemme i mitt hjerte som sa: «Du burde ta en tur innom Kåre på turen hjem.» Jeg kjente igjen stemmen. Det var Gud som ba meg strekke meg litt lenger.

Jeg ringte til Kåre. Glad kunne han ønske meg velkommen. Solveig og journalist Dag Buhagen ventet i bilen. Det ville bare ta fem minutter.

Kåre var glad for å treffe meg igjen. Det var nå 13 år siden sist vi møttes – en gang i Bergen.

– Jeg blir 90 år den 21. mars neste år, sa Kåre på ekte Senja-dialekt.

Var det håp for en som gikk i det 90-ende året? Å be for en mann i denne alderen – var det å strekke nåden litt for langt? Tanken slo meg. «Nei,» sa jeg til meg selv, «nådetiden er like lang som levetiden. Jesus døde ikke bare for unge – han døde for alle!»

Under forbønnen kjenner Kåre en kraft som strømmer inn i i brystet. Det begynner å bli så lett å puste. Lungebetennelsen begynner å forsvinne.

Nå ligger høreapparatene i ei eske

Nå venter Solveig og Dag på meg ute i bilen. Det er gått ti minutter. Så oppdager jeg at han har to store høreapparater i ørene. Jeg begynner å rasjonalisere: Mannen er snart 90 år. Det er naturlig for en mann i denne alderen å høre dårlig. Det følger naturens gang.

Djevelen sier: «Å høre dårlig er OK for ham. Dessuten er gamle ører vanske-lige å helbrede. Han hører for dårlig til at et under kan skje. Si adjø og dra hjem til Vennesla.» Men djevelen vet at jeg liker utfordringer og at jeg har sett flere gamle mennesker bli helbredet. Jeg avviser motstanderen.

– Vil du at jeg skal be for hørselen din? spør jeg Kåre.

– Ja, gjerne det. Uten høreapparatene kan jeg nesten ikke høre noen ting. Lyden av motoren i sjarken min dunket hele tiden når jeg var ute på fiske i Lofoten og i Finnmark. Eksosrøret som gikk opp gjennom rorhuset, forsterket dunkingen fra motoren. På denne tiden hadde vi ikke hørt om noe hørselsvern. Denne dunkelyden skadet hørselen. Dessuten har jeg vært tømrer i om lag 35 år. Som tømrer måtte jeg ofte bruke spikerpistolen. Smellene fra spikerpistolen var også med på å skade hørselen. 89-åringen griper straks fatt i begge høreapparatene og tar dem av seg:

– Jeg har brukt høreapparater i 15 år. Disse fikk jeg sist vår og kostet 15.000 kroner.

Jeg stikker fingrene i ørene hans. Straks begynner noe i skje i det venstre øret. En kraft strømmer inn. Etter et par minutter tar jeg fingrene ut av ørene.

– Nå kan jeg høre godt, like godt på begge ørene! utbryter Kåre glad.

Jeg ber to ganger til for hørselen for å sikre meg at han har fått alt Gud har for ham. Deretter står jeg bak ham og hvisker så stille at jeg nesten ikke kan høre meg selv:

– Kan du høre meg?

– Kåre svarer straks: – Ja, jeg kan høre deg. Jeg har fått hørselen tilbake. Nå trenger jeg ikke høreapparatene lenger. Journalist Dag Buhagen kommer inn og tar bilder av den nyhelbredede.

Vi tar farvel og drar hjem. På turen hjem ringer medpastor Jarl Valebjørg. Han er på bønnemøtet som menigheten arrangerer hver mandag formiddag. Jarl takker for en flott møtehelg og ønsker meg velkommen tilbake.

Nå passer det å fortelle hva Gud har gjort for Kåre:

– Jarl, jeg har nettopp vært og besøkt Kåre Brandmo. Gud har helbredet ham og gitt ham hørselen tilbake.

Glad roper Jarl utover forsamlingen: – Svein-Magne har vært hjemme hos Kåre og bedt for ham. Han har fått hørselen tilbake!

Gjennom mobiltelefonen hører jeg hele forsamlingen juble. Mathilde var på møtet. Hun visste ikke at jeg hadde vært innom hjemmet. For henne blir gleden dobbel.

– Han trenger ikke teleslynge

Neste søndag kommer Mathilde og Kåre på møte i Troens Liv Bibelsenter. Lydteknikeren kommer bort til dem og sier:

– Dessverre, teleslyngen virker ikke i dag.

Da forteller Mathilde lydmannen at Kåre har fått hørselen igjen. Han trenger ikke lenger teleslynge. Vitnesbyrdet blir tatt vel imot i denne åpne trosmenigheten.

– Nå kan han til og med høre tikkingen fra det gamle vegguret i stua, ler Mathilde på telefonen forleden. Han er også blitt mye bedre av lungebetennelsen.

Gud gjestet 89-åringen fra Silsand og overøste ham med sin nåde og kraft.

Glad jeg stakk innom!

Miraklet: Mathilde og Kåre gleder seg over hørsels-miraklet

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15