Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Pinsevennenes sommerstevne på Hedmarktoppen
"Toppmøte" med fullt gjennomslag

"TOPPMØTE." Rundt to tusen personer hadde tatt turen til Hedmarkhallen for å høre på Svein-Magne under pinsevennenes sommerstevne på Hedmarktoppen i sommer.
Åpningsmøtet på pinsevennenes sommerstevne på Hamar med Svein-Magne ble et møte om og med Guds kraft. De mange helbredelsene som skjedde ble blant annet iakttatt av KK-journalist Lene Wikander og -fotograf Linn Malmen. Dermed kunne bladets rundt 400 000 lesere boltre seg i en fem siders reportasje om "miraklenes makt" på Hedmarktoppen.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

Dette ble en kveld mange aldri kommer til å glemme. Etter at ekteparet Ruth og Ole-Johnny Larring hadde sunget seg inn i alles hjerter, entret Svein-Magne den gedigne scenen i Hedmarkhallen, og ble hilst velkommen av stevnegeneral og møteleder Osvald Instebø. De i underkant av 2000 fremmøtte kunne følge predikanten på storskjerm, noe TVInter sørget for.

Begeistret journalist

Svein-Magne forkynte sterkt om den glemte dimensjonen innen kristenheten - miraklenes Gud.

- Miraklene forteller folket hvor stor Gud er. Det første vi leser om Gud i Bibelen, er hans mirakelkraft - nærmere bestemt kraften til å skape. Dogmatikken er viktig, men evangeliet inneholder mer. Livet, eller Guds kraft i aksjon, er svaret på at dogmatikken er riktig, sa han.

På benkene langs veggen til høyre i hallen, satt KK-journalist Lene Wikander og fotograf Linn Malmen og fulgte spent med. Lene var overrasket over Svein-Magnes folkelige stil, og trivdes godt i Hedmarkhallen.

- Læren kan sammenlignes med et spor, og Guds kraft er lokomotivet som kjører på sporet. Har vi begge deler, betyr det framgang for evangeliet, forkynte Svein-Magne.

Under dette møtet på "Toppen" hadde Guds rike framgang på mange fronter. Etter en grundig innføring i frelsen, rakte18 personer opp hånden og ville bli frelst.

Linn knipset ivrig de rundt 300 personene som stimlet sammen foran scenen for å få forbønn etterhvert som Guds Ånd rørte ved dem til helbredelse. Lene noterte så blekket sprutet i blokka si, men måtte nøye seg med å stå langt unna Svein-Magne på grunn av den store trengselen.

Smertefri fjelltur

- Jeg kjente Gud rørte ved meg, utbrøt Steinar Valdersnes (47) etter at Svein-Magne hadde lagt hendene sine på ham og bedt. I september 1981 pådro han seg to prolapser i ryggen da han bygde huset sitt i Knarvik på Isdalstø.

- Legene sa at det bare var kniven som kunne hjelpe meg siden prolapsene var blitt harde, men jeg trodde Gud kunne gjøre meg frisk, fortalte han. Steinar tok spent på seg fjellskoene neste dag og gikk i syv timer sør i Rondane, nært Ringebu. Tidligere ville dette forårsaket sterke isjias-smerter fra ryggen og ned i foten, men denne dagen forble han smertefri.

- Det er stort og fantastisk det som har skjedd meg, sa drosjesjåføren entusiastisk på telefonen noen uker senere.

Fylt av fred

Hilde Tømmerbakk (36) fra Brumunddal hadde hatt smerter i høyre hofte etter at hun falt på isen da hun gikk på spesialskole på Torshov i 8-9 årsalderen. Noen måneder før dette kveldsmøtet hadde hun dessuten skadet den venstre skulderen da hun fikk garasjeporten utenfor huset over seg.

- Hun hadde så vondt at hun gråt da hun broderte. Min datter er psykisk utviklingshemmet og har hekling og brodering som sin beskjeftigelse. Hun dro til møtet med sterke smerter, men da hun kom hjem sa hun bare "ha'kke no'vondt, jeg", fortalte mamma Berit Tømmerbakk etter møtet

Midt i trengselen framme ved scenekanten stod Paula Sichlau (74) og ventet tålmodig på tur. Foran henne lå en anstrengende flytting fra hjemstedet Lillehammer til Brumunddal, og forventningen til at Jesus skulle gripe inn og helbrede henne steg ettersom hun så andre i køen bli helbredet. Da Svein-Magne la hendene på henne, kjente hun en varme og en god fred.

- Nå er Jesus nær meg, det kjenner jeg, sa hun glad.

- Takk, kjære Jesus!

Folkelig stil

En nerveslitasje i ryggen og forkalkning i nakken hadde medført smerter dag og natt i over fem år, men etter forbønnen var de borte. Dermed gikk flyttingen som en drøm, kunne hun fortelle til Legedom noen uker senere. Det 20 behandlinger hos fysioterapeuten ikke kunne hjelpe på, gjorde Gud på noen sekunder.

På grunn av en ungdomskonsert rundt midnatt ble de som ikke hadde fått forbønn enda flyttet til en sidesal, og Svein-Magne tok plass i garderoben innenfor. Sammen med en av møtevertene måtte noen endog ta til takke med plass i dusjen!

KK-journalisten takket for seg etter en stund, og ville gjerne ha med seg en salveduk.

- Møtet var fantastisk, han er jo så folkelig. Det overrasket meg at han ikke var så stiv og regelbundet slik jeg trodde. Jeg stortrivdes virkelig i kveld, sa hun glad før hun returnerte til Oslo sammen med fotografen.

Beveget bekken

Da klokka nærmet seg halv to på natten, svelget Ann-Brith Larsen fra Furnes tårene og bet tennene sammen. I fire timer hadde hun grått og bedt til Gud om at han skulle helbrede henne før hun dro hjem.

- Det er som om noe beveger seg rundt i bekkenet mitt, utbrøt Ann-Brith litt senere. Ansiktet lyste opp.

- Smertene er borte! Se hva jeg kan gjøre!, sa hun overlykkelig og tok med hendene i gulvet. (Se egen artikkel på side 2-3)

Nakken løsnet

I døråpningen mot gangen stod svogeren Ole Kristian Ruud (25) og ventet. Han hadde gitt opp å få forbønn selv, for enda var det over femti som ventet på tur. Det var langt på natt, og han lengtet etter å gå til sengs. Siden 1994 hadde han vært plaget av muskelmyalgi på åtte ulike punkter i nakken. Betennelsene gjorde at han bare kunne få hodet 20 grader bak og 30 grader til sidene. Plutselig gikk det en dirring gjennom kroppen hans som han ikke kunne kontrollere, og så ble nakken så merkelig varm. Han prøvde å bevege hodet, men uten resultater, og gikk sammen med Ann-Brith mot bilen. Det var da nakken "løsnet". Han stoppet og gikk tilbake til møtet.

- Jeg må fortelle noe. Jeg ble helbredet mens jeg så på at Ann-Brith ble helbredet, fortalte han med runde øyne litt senere. Han kunne ikke dra hjem uten å fortelle om dette.

- Nakken er helt smertefri, og jeg kan bevege den fritt. Det føltes ut som om det var et jernspett i nakken, men nå er det borte, strålte han og demonstrerte for de andre i garderoben. Svein-Magne mente han burde dele gleden med dem som ventet ute i sidesalen også, og dermed ble det stor begeistring der også.

Stor oppmerksomhet

Klokken fire om morgenen gikk en opplagt Pedersen ut av Hedmarkhallen og satte seg på en benk for å nyte den fantastiske utsikten over Mjøsa, som var innhyllet i morgendis for anledningen. Dette møtet gikk ikke upåaktet hen verken i den kristne eller den profane pressen. "I fyr og flamme for miraklenes Jesus" stod det med fete bokstaver over to sider i Korsets Seier. "Svein-Magne Pedersen er både en god formidler og en salvet forkynner. Da han kastet sine påstander ut over forsamlingen, så vi at eldre og yngre pinsepredikanter storkoste seg," skrev redaktør Oddvar Johansen videre. Dagen skrev om "åpningsmøte langt inn i de små timer", og møtet ble filmet av TVInter. Men KKs nummer 32 i år tok "kaka". Det ble solgt i 75 000 eksemplarer og lest av rundt 400 000 personer. Markedssjef May-Wenche Amundsen opplyste at denne artikkelen ble regnet som ukas viktigste oppslag.

PR-kåt og seirende

Under temaet "Healing i Norge: mirakel eller svindel?" ble Svein-Magnes møte viet fem av seks sider, og Levi Fragell måtte nøye seg med en liten spalte under en positiv og godt skrevet artikkel av KK-journalisten fra Hedmarktoppen. "Miraklenes tid er ikke forbi. I år har det gått en vekkelse over Norge. Med håndspåleggelse, forbønn og hellig gudskraft tilbyr predikantene helbredelse fra alt ondt. Samtidig slippes healere inn på norske sykehus. Hva er det som skjer?" stod det i ingressen under overskriften "Helbredelse i Norge - miraklenes makt".

NY NAKKE: Ole Kristian Ruud (25) fra Skotterud stod og ventet på svigerinnen sin da han plutselig oppdaget at han var blitt helbredet i nakken - bare ved å se på forbønnen. Her demonstrerer han hva han ikke kunne gjøre tidligere.

BEGEISTRET JOURNALIST: Lene Wikander intervjuet dem som ble friske etter forbønnen, og stortrivdes i Hedmarkhallen. Ikke minst var det Svein-Magnes folkelige stil som fenget.

FULLT GJENNOMSLAG: Møtet i Hedmarkhallen ble til en fem siders reportasje i KK. Dermed fikk rundt 400 000 lesere evangeliet i ukeblad-format krydret med mirakler.

Faksimile fra KK nr 32, 2000.

GLAD STEVNEDELTAKER: Steinar Valdersnes (47) fra Isdalstø ble kvitt ryggplagene sine under forbønnen. Her står han foran dem som enda ventet på tur i køen.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15