Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Roy Olav var nesten lam:
Kompresjonsbruddet legt

NY RYGG: Et kompresjonsbrudd i ryggen gjorde Roy Olav Strand fra Kjerringøy nesten lam. Nå er ryggen helbredet, og han jobber mer enn på lenge. FOTO: Anders Haukland
Julen 2011 fikk Roy Olav Strand fra Kjerringøy et alvorlig kompresjonsbrudd i ryggen. Det medførte lammelser, og han kunne nesten ikke gå. Da Svein-Magne Pedersen ba for ham i Bodø, ble han momentant helbredet, og ryggen rettet seg opp.

Roy Olav Strand bor på Kjerringøy fire mil nord for Bodø. I flere år jobbet han som byggmester, noe som førte til mange tunge løft. De tjue siste årene hadde han derfor slitt med ryggplager. Formen var likevel så god at han klarte å jobbe som byggmester.

Julen 2011 skjedde det likevel noe som fikk konsekvenser. Roy Olav jobbet med å pusse et murgulv, og bar derfor en 40 kilos sandsekk opp en gardintrapp. Plutselig tråkket han feil og ramlet i gulvet.

– Da jeg skulle reise meg, merket jeg at det ikke var følelse i bena. I 30 minutter lå jeg der, før noen fant meg og hjalp meg hjem. Vi reiste til sykehuset, der jeg var innlagt i to dager. Men de fant ikke ut av det, og jeg ble sendt hjem igjen i rullestol.

Etter hvert kom litt av følelsen tilbake i bena, men Strand var så svak at han nesten ikke klarte å gå. Han anskaffet seg derfor en gåstol til å bruke ute. Hjemme i huset måtte han stabbe seg fremover mens han holdt seg i vegger og møbler.

– Jeg måtte ofte bruke en stol til å skyve foran meg for å holde balansen. I trappene var det svært vanskelig. Av og til måtte jeg sette meg ned og ake meg nedover på baken. Jeg var nokså handikappet overalt hvor jeg gikk.

Etter en tid sendte fastlegen han til MR-undersøkelse. Der ble det konstatert et alvorlig kompresjonsbrudd, hvor den ene ryggvirvelen var trykt inn i en annen.

– Fysioterapeuten forklarte det som en propp som er trykt ned i ei flaske. Samtidig var jeg skeiv i selve ryggen og hofta, noe som utgjorde en nivåforskjell på 2,2 cm. Jeg gikk stadig til behandling, men etter rundt 30 timer kom det til et stadium der ryggen ikke ble bedre. De hjemme var nok veldig bekymret for meg, men selv hadde jeg tro på at dette ville gå bra.

Rettet seg opp

Søndag 13. mai 2012 dro han og kona, Jorunn, til Bodø for å bli bedt for av Svein-Magne Pedersen. Roy Olav hadde med seg gåstolen som han satte ute i gangen, og fikk så hjelp til å komme seg inn i møtesalen. Han var så svak i ryggen at han måtte sitte bakoverlent i stolen. Kona var svært bekymret for at han ikke skulle klare å holde ut, men ekteparet var heldig og fikk tidlig forbønn.

– Da Pedersen ba for meg, kjente jeg en voldsom varme som strømmet nedover ryggen, beina og ned i gulvet. Det var en fantastisk god følelse, og plutselig forsvant smertene. Jeg kunne både reise meg og gå uten problemer. Kona mi kommenterte også at jeg hadde blitt så rett i ryggen. På veien hjem kunne jeg la gåstolen stå, og kona klagde faktisk på at jeg gikk for fort.

I storform

Dagen etter turen til Bodø var Roy Olav til time hos fysioterapeuten. Hun ble svært overrasket da hun så Roy Olav.

– Fortell meg hva som har skjedd, du går jo så fort og er blitt så rett i ryggen, utbrøt hun da han kom inn. Roy Olav fortalte da hva som hadde skjedd.

– Det er fantastisk! Jeg har hørt om folk som har blitt helbredet, men aldri sett det selv, sa hun glad.

Etter det har ikke Roy Olav vært til behandling. I ettertid har fysioterapeuten ringt flere ganger for å høre hvordan det går. Senere var han til kontroll hos en ryggekspert han hadde vært hos tidligere. Han målte både ryggen og balansen og ble svært overrasket da alt var i orden. «Ryggen er jo helt rett», sa han, og Roy Olav fortalte også her hva som hadde skjedd.

Da legen målte høyden hans, viste det seg at han hadde vokst rundt to centimeter.

– De fleste eldre blir litt kortere med årene, men jeg har vokst. Det må være Gud som har rettet opp skeivheten i hoften og ryggen og gjort meg lengre.

I tiden etter har han vært i bedre form enn på mange år. Selv om han er 80 år og pensjonist for lengst, jobber han og står på.

– Jeg klatrer i stiger, maler, reparerer og hjelper til der det trengs. Jeg føler Gud er med meg i alt og gir meg styrke. Det er en fryd å jobbe, og naboene sier jeg fyker som en rakett over gårdsplassen. Da de fikk høre hva som hadde skjedd, reiste de også selv på møte med Pedersen senere på året.

Glad kone

Turen til Bodø i mai hadde også stor betydning både for kona Jorunn og ekteskapet. I de siste ti årene hadde Jorunn Strand slitt med bitterhet i livet på grunn av en rekke negative hendelser i fortiden.

– Jeg vet at slik bitterhet kan føre til en del psykosomatiske plager. Det viktigste for meg var derfor å bli kvitt den negative innstillingen i livet og begynne å bli mer positiv, sier hun.

Da Pedersen ba for henne, kjente hun en varme og hun følte seg lettere til sinns.

– Det var som jeg ble kvitt en tung byrde i livet. Jeg ser mer positivt på livet nå, sier hun glad.

Også mannen hennes har sett forandring, og begge to føler at Gud har gitt dem ny kraft i livet.

– Det som har skjedd, har betydd mye for oss. Vi takler utfordringer på en helt annen måte nå. Når negative situasjoner oppstår, ler vi mange ganger. Vi tenker på hva Gud har gjort for oss, og da kommer freden, avslutter han.

FRISK OG FRI: Roy Olav og Jorunn Strand fikk begge livet forandret etter forbønn av Pedersen i Bodø. Roy Olav ble kvitt ryggplagene som gjorde han nesten lam, og Jorunn ble satt fri fra bitterhet.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15