Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Familie på tre helbredet for whiplash

GLEDESDAG: Ni år etter en tragisk bilulykke kan Wenche Pedersen stråle av glede. Da Svein-Magne Pedersen ba for henne under møtet i Kasfjord, ble hun momentant helbredet.
I 2002 ble ble livene til Wenche Pedersen og familien snudd på hodet da de alle ble skadet i en tragisk bilulykke. Etter ni år med lidelse forsvant whiplashplagene momentant under et møte i Kasfjord Baptistmenighet, søndag den 11. september i år.

Torsdag 21.februar 2002 er en dag Wenche Pedersen og familien helst vil glemme. Familien bodde på Senja og dro ut for å handle. I bilen satt hennes ett år gamle sønn, Steve, hennes tante, Liss Larsen, samt et annet familiemedlem. Det så ut til å bli en trivelig dag.

Noen kilometer før sentrum skjedde det tragiske. En bil kom over i motsatt kjørefelt og ulykken var ikke til å unngå.

– Alt skjedde så fort. Jeg hadde snudd meg rundt til min ett år gamle sønn, og plutselig hørte jeg min tante skrike. Da så jeg en bil komme sidelengs inn i vår bil. De nærmeste minuttene var uvirkelige, og jeg husker ikke så mye, sier Wenche.

En liten stund var hun borte før hun kom til bevisstheten. Snart var både politi, sykebil og brannbil på ulykkesstedet.

– Jeg var utrolig varm i hele kroppen og hørte sønnen min skrike, men jeg kjente ham faktisk ikke igjen. Jeg kom meg ut av bilen og senere ble vi tatt hånd om av helsepersonell.

Wenche og de andre ble fraktet til sykehuset. Senere fikk de den tragiske beskjeden om at en person i den andre bilen hadde omkommet. I ettertid har de fått vite at bilen i motgående felt holdt stor fart. Wenche kan også være glad for at hun hadde bilbelte på.

– Vanligvis løsnet jeg dette når jeg snudde meg for å hjelpe sønnen min. Dette var eneste gangen jeg lot bilbeltet være på, og det reddet trolig livet mitt.

Nakkeplager

Allerede dagen etter ulykken kunne Wenche dra hjem fra sykehuset. Sønnen hadde blitt tatt hånd om av faren og hadde ingen synlige skader. Hun kjente ingen smerter med det første, men etter en uke begynte nakken å verke. For Wenche, som til daglig jobbet på et sykehjem hvor arbeidsdagen var nokså hektisk, var dette en stor påkjenning.

– Jeg holdt ut en liten stund, men på grunn av plagene ble jeg stadig sykemeldt. Til slutt var det ingen annen utvei enn å bli permanent sykemeldt. Fysioterapeuten gjorde det han kunne, men sa det var snakk om en whip-lash-skade.

Etter som årene gikk, flyttet familien til Evenes utenfor Harstad. Hun prøvde å skifte yrke uten at det hjalp. Hun gikk nå på attføring. Gjennom livet hadde Wenche likt å gå turer i skog og mark, og hun elsket å være i aktivitet. Nå var hverdagen totalt forandret.

– Jeg var alenemor og hadde vært vant til å klare meg selv. Jeg var slank, godt trent og danset sving. Etter ulykken måtte jeg slutte med alt. De siste ni årene satt jeg stort sett hjemme foran datamaskinen med fjernsynet på hele dagen. Jeg gikk stadig til behandling for nakken, men det hjalp bare i perioder. Noen dager var jeg sengeliggende, og det hendte at sønnen min måtte klare seg selv før han gikk på skolen.

Klagde på nakken

Da selve ulykken skjedde, var sønnen, Steve, bare ett år. De neste årene så alt ut til å være bra. I fireårsalderen fikk de likevel mistanke om at noe var galt. Steve begynte å klage over smerter i nakken.

– Han begynte å be om at vi skulle massere ham i nakken. Dette gjentok seg daglig. Etter hvert skjønte vi at noe var galt, og vi sendte ham til både kiropraktor og fysioterapeut. De mente det var snakk om en whip-lashskade.

I ettertid har også Steve vært plaget fælt med smerter. Da han var seks år begynte han å spille fotball, noe som ikke alltid var en behagelig aktivitet.

– Vi har sett ham lide seg gjennom kampene ved å stadig ta seg til nakken. Men han er en gutt som ikke vil gi seg og står på til siste sekund. Det har nok ikke vært enkelt for ham.

Tante skadet

Under selve ulykken ble også Wenches tante, Liss Larsen, skadet. Etter ulykken ble hun en uke på sykehus før hun reiste hjem. – I de første ukene lå jeg mye til sengs, og etter hvert kom plagene i nakken mer og mer, sier Liss Larsen.

Hun følte seg tung i kroppen og hadde vondt. Ikke vågde hun å kjøre bil på grunn av ulykken. Liss hadde lenge jobbet i hjemmetjenesten. Etter hvert ble hun sykemeldt og var borte fra jobben i et helt år. Hun var stadig på besøk hos legen, men røntgenbildene sa lite om årsaken til skaden. Til slutt konstaterte en fysioterapeut at det også her var snakk om whiplash.

Ringte healer

Både Wenche og Liss hadde vokst opp i et miljø hvor healing var en sentral del av hverdagen. En stund etter ulykken ringte derfor Liss til en healer hun kjente.

– Da telefonsamtalen var over, ble smertene noe svakere, men snart kom plagene tilbake. Han klarte altså ikke å få plagene til å forsvinne, sier hun. Liss kjente også til Svein-Magne Pedersen sitt arbeid. For fjorten år siden ble nemlig hennes egen sønn helbredet, da Pedersen hadde møte i Stangneshallen i Harstad.

– Min sønn var bare seks år og slet med kronisk bronkitt samt øre – og lungebetennelse. Etter forbønnen ble han helt frisk.

Likevel måtte hun vente i flere år før hun fikk sjansen til å få forbønn selv. Da hun så artikkelen i bladet Legedom, inviterte hun Wenche og Steve med til møtet i Kasfjord.

Momentant helbredet

Da familien kom til møtet, hadde de en forventning om at noe skulle skje. Det var en veldig glede i møtet, og de likte seg godt. Da Svein-Magne Pedersen ba for Wenches sønn, Steve, forsvant smertene i nakken hans. Wenche kunne nesten ikke tro det var sant. For første gang på lang tid, var hennes sønn smertefri. Og gleden skulle bare bli større. Da Pedersen ba for henne selv, kjente hun en varme i hele kroppen, og plutselig forsvant whiplashplagene. Hun kunne også snu på hodet i alle retninger.

– For første gang på ni år har jeg ikke smerte, sa hun gråtende av glede, da Pedersen spurte hva som hadde skjedd. Som om ikke det var nok, ble også hennes tante helbredet for whiplash.

– Jeg kjente at Guds kraft gikk inn i nakken, og smertene forsvant, sier hun glad.

Et nytt liv

Da familien reiste hjem, var det med et smil om munnen på alle tre. Liss kunne også kjenne at noe av angsten for å kjøre bil hadde sluppet taket. I ettertid har hun vært god i nakken. Dagen etter møtet vasket Wenche hele huset alene, en jobb hun tidligere ville brukt fire dager på.

Noen dager senere hjalp hun naboen med å kløyve og bære ved. Senere gikk hun en tur på nesten en mil for å besøke sin mor.

– Jeg er så full av energi at jeg klarer ikke sitte rolig. Kroppen er i toppform, og jeg kjenner ingen smerter lenger. Også sønnen Steve merker total forandring. Nå spiller han fotball som aldri før uten plager.

– Jeg spør ham hver dag om hvordan nakken føles. Da ser han smilende på meg og sier: – Den er helt bra. Takk til Gud og Svein-Magne!

I løpet av møtet i Kasfjord, ble også en rekke mennesker frelst. To av disse var Wenche og hennes sønn.

– Jeg er vokst opp i læstadianersamfunnet og har hele tiden trodd på Gud. Men den kvelden ble vi frelst, og det er fantastisk. Nå kan vi bare se fremover og glede oss over livet, avslutter en lykkelig Wenche Pedersen.

Se også:

 • 30 søkte frelse i Harstad


 • © 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

  SLIK KAN DU BLI HELBREDET
  (Bok)

  En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

  De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

  Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

  Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

  Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


  Les mer


  Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

  Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
  Salme 77:15