Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Edna ble kvitt kul i brystet!
... og mannen Terje ble kvitt astma

SOM I GAMLE DAGER:
Etter forbønn i mai i år på Misjonen Jesus Leger sitt kontor i Bodø, kunne Edna hive på seg jakken som i gamle dager. Smertene i den venstre skulderen var sporløst forsvunnet. Foto: Svein-Magne Pedersen
I 35 år levde Edna Grønbech fra Bogøy i frykt for å utvikle brystkreft på venstre side. En svulst på størrelse med et lite egg ville ikke forsvinne etter en brystbetennelse, og til slutt ble den så smertefull at hun ikke klarte tanken på flere legeundersøkelser. Dermed gikk turen til Svein-Magne, som bad for syke på Sundby i Saltdal.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

Edna er bondekone, og hun og mannen Terje har på det meste hatt 18 kyr på Skånland gård på Haugly. Men nå er det sønnen som driver gården videre. I 1955 gikk Edna med sitt tredje barn i magen, og en dag dro hun ut på båttur.

- Jeg frøs veldig og ble dårlig om natten. Jeg hadde fått betennelse i det venstre brystet, som hovnet opp.

Etter at Edna ble god av betennelsen, ble det igjen en kul som ikke ville forsvinne. Den var oval og på størrelse med et lite egg.

- Legen sa at jeg måtte minne han om den hver gang jeg kom til ham slik at han kunne undersøke og se om den vokste. Da kunne den nemlig være ondartet.

Fram til for ni år siden gikk hun med en konstant frykt i seg for å utvikle brystkreft.

- Den siste tiden ble kulen veldig vond. Det var nok at jeg bare vasket meg veldig forsiktig, eller kom borti kulen, så jog smertene gjennom meg. Jeg klarte ikke flere undersøkelser, og sluttet å minne legen om kulen, forteller hun.

Kulen forsvant

Dermed økte hennes frykt for kreft enda mer, men uansett - smertene var så sterke at hun ikke ville ha flere undersøkelser.

Det var da Edna leste i en annonse i lokalavisen Nordlandsposten at Svein-Magne Pedersen skulle komme til Sundby for å be for syke. Hun og Terje dro dit for å få forbønn.

- Svein-Magne la hånden på meg og bad i Jesu navn. Da han tok den bort, bad han meg om å sjekke om der var noen forandring. Og tenk, kulen som hadde vært der i over 35 år, var sporløst forsvunnet!

Etter forbønnen kunne Edna gjøre akkurat det hun ville, hun har ikke kjent smerter i brystet siden. Men det beste av alt er å slippe å leve i frykt for å få kreft siden kulen er og forblir borte.

- Det er bare storartet. Helt ubeskrivelig trygt og godt, sier hun til Legedom.

Terjes astma

På samme turen fikk Terje forbønn for sin plagsomme astma.

- Jeg var nokså plaget, og måtte bruke inhalator for å klare meg. Men etter at Svein-Magne bad, ble jeg helt frisk, forteller han.

Inntil for en tid tilbake, da astmaen igjen meldte seg i luftveiene. Samtidig fikk han hjertetrøbbel, og dro til Regionsykehuset i Tromsø i februar i fjor for å bli operert.

- Jeg var så bekymret for ham, forteller Edna åpenhjertig.

- Jeg tenkte hvordan det ville gå dersom han ble plaget av astma etter at de hadde gjort inngrepet. Det ville bli veldig smertefullt og sikkert farlig, så jeg ringte til Svein-Magne og bad om forbønn.

I Tromsø var Terje sammen med datteren sin uten å ane at det ble sendt bønner opp til Gud for han. Men han merket godt at astmaen forsvant på samme tidspunkt som Svein-Magne bad. Han syntes det var merkelig, og undret seg. Kanskje var det noe der hjemme han var allergisk mot, siden han ble så god på reisen? Svaret fikk han da han kom hjem.

Skulderslitasje

I begynnelsen av mai i år traff Edna Svein-Magne nok en gang. Han var i Bodø for å be for syke på sitt kontor i der i byen. Hit kom Edna til forbønn.

- Jeg hadde så vondt i den venstre skulderen på grunn av en slitasjeskade. Jeg kunne ikke ta på meg jakken uten å tre på den venstre armen først. Svein-Magne bad så inderlig for meg inne på kontoret at jeg ble helt rørt, forteller Edna.

- Da jeg skulle kjenne etter, var alle smertene borte. Dermed var det bare å hive på seg jakken akkurat som i gamle dager!

Stor takknemlighet

Nå kan Edna ta hendene bak og knyte forkleet sitt når hun skal bake, og uten smerter i skulderen lukter det ofte godt i kjøkkenet på Skånland gård.

Også plagene som følge av vann i lungene har bedret seg etter besøket i Bodø.

- Før pustet jeg tungt når jeg gikk opp loftstrappa, men noe har skjedd slik at jeg nå går uten besvær.

Da Edna oppsøkte sin lege 15. juni i år, fikk hun beskjed om at lungene var helt fine igjen. Da Svein-Magne bad for syke på sitt Bodø-kontor den siste uka i juni, kom Edna igjen med ønske om forbønn.

- Jeg hadde problemer med et svakt kne. Når jeg gikk opp loftstrappa kunne jeg ikke sette den høyre foten først på trinnet, for kneet ville ikke bære meg. Etter at Svein-Magne hadde bedt for meg, skulle jeg og barnebarnet mitt ta oss en kopp kaffe på Løvold-caféen i sentrum. Jeg sprang opp trappa, så han klaget på at han ikke klarte å følge meg. Jeg måtte jo springe siden jeg var blitt frisk, ler Edna.

Hun kan ikke skjule hvor takknemlig hun er for å bli kvitt plagene, og for at mannen Terje ikke har astma lenger.

- Vi er så glade for at vi er friske og har hverandre - og at vi har Svein-Magne, smiler hun fornøyd.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15