Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Møtte Jesus i Norge

HELBREDET: I to måneder slet Mahta Mosalla med sterke smerter i ørene uten at lege eller medisiner kunne hjelpe. Under mirakelmøtet i Bodø i mai i år, ble hun momentant helbredet.
Mahta Mosalla vokste opp i en streng muslimsk familie i Iran. Likevel lengtet hennes hjerte etter en god og omsorgsfull gud. Da hun kom til Norge, møtte hun Jesus, og nå vitner hun for hele Bodø om det som forandret hennes liv.

Mahta Mosalla vokste opp i en streng muslimsk familie i Iran. Likevel lengtet hennes hjerte etter en god og omsorgsfull gud. Da hun kom til Norge, møtte hun Jesus, og nå vitner hun for hele Bodø om det som forandret hennes liv.

Mahta Mosalla vokste opp i en by sør i Iran sammen med sin mor, far og lillebror. Faren var streng og dypt religiøs og krevde at familien fulgte Koranens krav og skikker nøye.
- Når en jente blir ni år gammel får hun en del plikter i følge islam, men jeg kom fra en ekstra religiøs familie, og måtte derfor leve under enda strengere kår. Hver dag gikk jeg med bestemor i moskeen, og i tillegg ba vi to ganger hjemme. Jeg måtte bruke hijab når jeg gikk på skolen og når jeg ellers var ute av huset. Under ramadan kunne jeg ikke spise eller drikke fra soloppgang til solnedgang. Ofte hørte jeg bestemor lese koranen høyt, men jeg skjønte ikke noe av det. Farsi er nemlig språket i Iran, men koranen skal leses på arabisk, sier hun.

Mahta forsto tidlig at det var forskjellige lover for kvinner og menn, og det syntes hun var urettferdig. Jentene måtte være «religiøst modne» når de var ni år gamle, mens guttene ble det først når de fylte femten. Frem til da trengte de ikke be tre ganger om dagen. Ei jente måtte også ha farens tillatelse når hun skulle gifte seg, og en datter arvet bare halvparten av det en sønn gjorde.

- Jeg ønsket å ha Gud men ikke alle de religiøse reglene. Den Gud som jeg hadde i hjertet var snill, og da jeg var rundt seks år, kunne jeg be Gud om små ting. Jeg sa: «Kjære Gud, jeg ønsker meg den rosa pennen til skolen eller en hvit kjole med blomster». Av og til opplevde jeg at moren eller faren min ga meg disse tingene, og for meg var det bønnesvar som jeg takket Gud for.

Smugleste Bibelen

I Iran finnes det ulike kristne folkegrupper som armenere og assyrere. Armenerne snakker armensk i tillegg til farsi som er det offisielle språket i Iran. Disse gruppene er mer akseptert og har gudstjenester på sitt språk, men de har ikke lov til å forkynne på farsi eller praktisere misjon mot den muslimske befolkningen. De får heller ikke lov til å inkludere muslimer som har konvertert til kristendommen i sine menigheter. Konverterte muslimer holder til i hemmelige undergrunns-menigheter. Disse muslimene risikerer livet for sin tro og mange blir torturert i fengsler og drept.

Mahta hadde ei nabojente som hun av og til var sammen med. Hun var kristen, og fortalte Mahta om Jesus, til tross for det strenge forbudet. Faren til Mahta likte ikke at hun omgikk de kristne, fordi han var redd for myndighetene, og ba henne derfor holde seg borte fra jenta. Mahta ble likevel nysgjerrige på de kristne og deres tro. Hun lurte på hvorfor de trodde på kristendommen. Hun hadde lest om Jesus (Isa) i Koranen og respekterte ham som en stor profet.
- Jenta fortalte meg om Jesus, og at han er veldig snill. Jeg la også merke til at familien var veldig snille med hverandre. Hun sa aldri at jeg måtte bli kristen, bare at jeg måtte lese i Bibelen, for det var stor forskjell fra Koranen. Da jeg var 16 år, ga hun meg et utdrag fra Bibelen på femti sider som jeg tok med meg hjem og smugleste på rommet mitt. Det jeg leste fascinerte meg veldig.

Til Norge

I 2008 bestemte Mahta seg for å flykte fra Iran til Norge. Hun hadde lest på Internet, at Norge var et land med likestilling for kvinner og ønsket derfor å dra dit.
- Da jeg kom til Norge, pustet jeg lettet ut og følte meg endelig fri. Jeg var veldig glad og traff mange trivelige norske mennesker. De var smilende og hyggelige, men språket var vanskelig i begynnelsen. I slutten av 2010 fikk jeg avslag på min søknad om asyl i Norge. Dette satte meg helt ut, for nå sto jeg alene overfor en usikker og farlig framtid uten ressurser. For meg var avslaget nesten som en dødsdom, og jeg tenkte på hvor jeg kunne dra, for jeg kunne ikke reise tilbake til Iran. Jeg kunne verken tenke eller handle, men satt bare og grublet uten å være i stand til å foreta meg noe.
Våren 2011 kom hun i prat med en iraner hun hadde møtt på et annet asylmottak. Han inviterte henne med til en spesiell gruppe som hadde noen interessante tanker om livet. Den lille gruppa skulle vise seg å være et alfakurs for muslimer fra Iran og Afganistan.
- Med en gang jeg kom dit opplevde jeg en varme og kjærlighet. Folkene var så vennlige og snille. Jeg hadde lenge vært alene og deprimert, men her fikk jeg en sånn glede. Jeg snakket også med andre muslimer som hadde blitt kristne. Etter som tiden gikk, lærte jeg mer om Jesus og hva Bibelen sier om ham. Det var en enorm forskjell. I Bibelen fant Mahta et budskap om universell likhet, kjærlighet og fellesskap i Kristus. Han var en person som ikke var ute etter egen vinning eller politisk makt. Dette fascinerte henne, for det var så ulikt det hun hadde opplevd i Iran der mullaene kjempet for makt og jordiske eiendeler. Gradvis fikk hun en overbevisning om at Jesus var sannheten og bestemte seg for å bli frelst og senere døpt. Det var fantastisk!

Vitner om Jesus

I tiden etter ble Mahta med i en husgruppe, som hun fortsatt er med i. Her møtes de ukentlig sammen med flere andre muslimer som også har tatt i mot Jesus. Mahta og de andre konvertittene har ofte tatt med seg nye muslimer til gruppa, som etter hvert har blitt frelst.

- Vi prater om livet, leser Guds ord og ber for hverandre. Av og til gir Gud oss kunnskapsord til oppmuntring for hverandre. Vi reiser på kristne konferanser og opplever Guds nærvær. Det er så stort å få erfare ham. Nå er jeg blitt en snillere person som tenker mer på andre mennesker og ønsker å hjelpe dem. Jesus er mitt liv nå.

Mahta forteller at hun har vært med på gateevangelisering i Bodø. Hun vitner, ber for syke og er ikke beskjeden med å fortelle hva hun tror på. På jobben bruker hun ofte pausene til å lese i Bibelen. Nå har også Mahta og en venn startet opp et nytt alfakurs på persisk der de selv er ledere.

Helbredet i øret

I mars 2012 begynte Mahta å få sterke smerter i det ene øret. Det gjorde utrolig vondt, og hverdagen ble svært utfordrende. Smertene var der hele tiden, men spesielt etter at hun hadde dusjet. Hun ble sendt til sykehuset to ganger, der hun fikk medisin og forbud mot å bade, men det hjalp ikke.
I begynnelsen av mai hadde Svein-Magne Pedersen mirakelhelg i Bodø. Ei venninne fra husgruppen ringte klokken tolv om kvelden og ba henne komme.
- Jeg tenkte det ville være gøy å få oppleve at folk ble friske og dro på møtet. Her opplevde jeg at en rekke mennesker ble helbredet. Da Svein-Magne Pedersen ba for meg, stakk han fingrene i ørene mine. Plutselig forsvant smertene momentant. Jeg var fullstendig helbredet, og har ikke hatt vondt siden.

Usikker fremtid

Fremtiden for Mahta Mosalla er for øyeblikket svært usikker. Hun håper på å få bli i Norge, men har fått avslag på asylsøknaden foreløpig. Hvis hun må reise tilbake til Iran, vet hun at hverdagen kan bli utfordrende, og at hun risikerer livet. Det er stor sjanse for å bli fengslet og torturert.
- Må jeg reise tilbake vil det ikke hindre meg i å fortelle om Jesus. Da må jeg være med i en undergrunnsmenighet og drive misjon i det skjulte. Fordi møtet med kristendommen og det kristne livet har betydd så mye for meg, er dette noe jeg ønsker å formidle til andre også. Jeg kan ikke la være å fortelle om ham som har forandret mitt liv, sier hun glad.

NYTT LIV: Mahta Mosalla vokste opp i Iran i en streng muslimsk familie, men ble frelst da hun kom til Norge som asylsøker. Nå har hun byttet ut Koranen med Bibelen, som er skrevet på morsmålet farsi, og har startet et alfakurs for innvandrere i Bodø.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15