Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
TV-pastor helbredet

I STUDIO: Svein-Magne prøver stolen i studioet hvor samtaleprogrammet Dialog blir laget. Her rekker han en vennskapshånd til grunnleggeren av Kanal 10, Börje Claesson.
Börje Claesson er grunnlegger og leder for den kristne TV-stasjonen Kanal 10 og frimenigheten Citykyrkan i den svenske byen Älmhult. Da han dro til Vennesla for å stifte bekjentskap med Svein-Magne Pedersen, ble han helbredet i hjertet og ryggen.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaard

– Jeg har sett fram mot dette besøket helt siden jeg møtte Svein-Magne i Vennesla i fjor. Det sa pang med det samme vi møttes. Jeg visste bare at vi skulle stå sammen, og at Gud hadde noe spesielt for oss, sier Börje Claesson mens Svein-Magne er på besøk under sommerens Jesusfestival, som ble holdt 22.–31. juli 2011.

Han inviterte ham dit etter at de to hadde møtt hverandre på helbredelsessenteret i Vennesla ett år tidligere. Svein-Magne Pedersen talte på de to siste kveldsmøtene i konferansen. Flere søkte frelse og mange ble helbredet i møtene, og pastoren er begeistret.

– Han tok våre svenske hjerter med storm. Det er en glede at vi fikk ha ham med oss her for å løfte fram Jesus for mennesker i Älmhult.

– Hjertet ble bra

Tilbake til det som skjedde i Vennesla. Börje Claesson tok turen dit sammen med deres norske TV-sjef, Øyvind Rygg, for å stifte bekjentskap med Svein-Magne Pedersens tjeneste. De fikk omvisning på helbredelsessenteret, og da de kom til bønnerommet, ba Claesson om forbønn for hjertet sitt.

– I veldig mange år har jeg periodevis hatt problemer med stresshjerte. Når det slo til, ble hjerterytmen ujevn slik at jeg kunne kjenne at pulsen var uregelmessig. Det var veldig ubehagelig, forteller han.

– Etter at Svein-Magne ba for hjertet mitt, har jeg ikke lenger vært plaget med dette. Sist jeg var til helsesjekk, spurte en sykepleier hva jeg hadde gjort, fordi blodtrykket var 132/70, noe som tilsier at hjertet mitt er uvanlig bra for en mann i min alder som holder så høyt aktivitetsnivå som jeg gjør.

– Ryggen ble god

– Er det noe feil med ryggen din også? spurte Svein-Magne mens han ba for hjertet hans.

– Det var et kunnskapsord. Jeg hadde ikke tenkt å nevne det, men sannheten er at jeg hadde vært plaget i ryggen i minst 30 år, forteller Börje Claesson.

Røntgenbilder hadde påvist at en av virvlene i ryggraden var blitt sammentrykket, antakelig på grunn av tunge løft i ungdommen. Derfor kunne han ikke løfte særlig tungt uten å få smerter, og det var tungt å reise seg fra liggende stilling.

– Ryggen har vært helt fin etter at Svein-Magne ba for meg. Jeg har ikke problemer med den lenger, sier han.

Fra IKEA til menighet

Börje Claesson har bak seg flere topp-jobber i næringslivet. En periode var han en av toppsjefene i IKEA-konsernet. Han var en av seks sortimentssjefer, og jobbet dermed like under gründeren Ingvar Kamprad. Älmhult er stedet hvor det verdensvide konsernet startet, og hvor dets hovedkvarter fortsatt ligger.

I 1998 gikk han i spissen for å plante den frittstående menigheten Citykyrkan. De var bare syv personer fra starten av, og har nå vokst til nærmere 200. Det er ikke lite denne forsamlingen får til. De driver den riksdekkende svenske kristne TV-kanalen Kanal 10, og de er ansvarlige for Kanal 10 Norge. Dessuten driver de den kristne riksdekkende ukeavisen Innblick, og to webradiokanaler. Börje Claesson har gått foran som gründer for det hele. Han forteller at han har fått profetert at Gud har kalt ham til å bygge «et åndelig IKEA». Gjennom Kanal 10 vil de nå inn i alles hjem, og konseptet skal eksporteres fra Sverige til andre land slik IKEA med stor suksess har gjort. Norge var først ut, idet de startet Kanal 10 Norge for et år siden. Tyskland er neste land de ønsker å satse i.

Kanal 10 og Citykyrkan holder til i en tidligere danselåve på gården til familien til en tidligere konsernsjef i IKEA. Der har opp til 2.500 ungdommer før vært samlet til dansefester. Svein-Magne og bladet Legedom sin journalist fikk se hvordan stedet nå har blitt gjort om til godt utstyrte studioer med innredning for opptak av både nyhetssendinger, og forskjellige samtale – og forbønnsprogrammer.

– La deg ikke hindre

– Jeg vil si til alle som tenker at livet er over når man er pensjonist: Mitt liv begynte da jeg ble pensjonist. Jeg var 56 år gammel da jeg begynte som pastor, sier den visjonære lederen som nå har fylt 70 år.

Han vil også understreke at tidligere feiltrinn ikke er noen hindring for at Gud kan bruke en.

– Like før vi startet menigheten hadde jeg mislyktes totalt med mine forretninger, og gått konkurs. Jeg vet både hva det er å være på topp og hva det er å være på bunnen. Når jeg nå ser på hva vi har i dag, tenker jeg på bibelverset om at Gud utvalgte seg det som ingenting er i denne verden. Tenk at en mislykket mann i Smålands skoger skulle få utrette dette, sier den beskjedne gründeren.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15