Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Fri fra spiseforstyrrelser

BLE FRI: – Det var som om noen slo på en lysbryter, sier Raymond Eriksen. Han ble fri fra spiseforstyrrelser da Svein-Magne Pedersen ba for ham.
Da Raymond Eriksen (25) gikk i andre klasse på videregående skole, gikk han ned nesten 30 kg i vekt på grunn av anoreksi og bulimi. Men da moren ringte Svein-Magne Pedersen og ba om forbønn for ham, var det som om noen slo på en bryter.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaad

Det begynte med at 17-åringen fra Bodø begynte å trene taekwondo. Der ble deltakerne etter hvert inndelt i vektklasser, for å kunne øve med sparringpartnere på sin egen størrelse. Raymond veide på den tiden 87 kg, og var dermed akkurat tung nok til at han havnet i den øverste vektklassen: Den for alle over 80 kg.

Motstanderne kunne veie langt over 100 kg, og Raymond tenkte derfor at det ville vært en fordel å gå ned litt i vekt. Han trengte jo bare å gå ned noen få kg for å komme ned en vektklasse.

Ekstremt vektfokus

– Jeg begynte å trene på tredemølle, og oppdaget at det faktisk var veldig lett å gå ned i vekt. Snart tenkte jeg at jeg godt kunne gå ned enda en vektklasse, forteller han.

Det tok ikke lang tid før vektfokuset ble ekstremt.

– Jeg veide maten jeg spiste, og holdt telling med hvor mange kalorier og karbohydrater jeg fikk i meg. Jeg spiste kun brød med salami og ost, og unnet meg aldri godteri eller slikt som pizza og hamburgere. Hvis jeg en sjel-den gang lot meg friste til å spise noe usunt sammen med kameratene mine, presset jeg meg selv til enten å spy opp maten igjen, eller til å trene ekstra for å få bort de ekstra kaloriene.

Tvangstankene om å gå ned i vekt førte til beinhard fysisk trening.

– Jeg trente på helsestudio hver dag, og jeg jogget 8–10 km daglig, sier Raymond.

– I løpet av ett år gikk jeg ned fra 87 kg til 58 kg i vekt.

Tynn og usunn

Selv om vekttapet hjalp ham til å gå ned noen vektklasser i taekwondo, førte det ikke til at han ble god i sporten.

– Jeg ble ikke sterkere av å gå ned i vekt. Sånn sett var det hele ganske bortkastet, kommenterer han.

Etter en tid sluttet han å trene taek-wondo aktivt, og han sluttet før han fikk svart belte. Kameratene begynte å bemerke at han hadde blitt svært tynn. Moren var bekymret. Hun tok det opp med legen hans, men legen forsto ikke alvoret i saken. Han bagatelliserte det hele, og sa at det hender at tenåringer ikke vil ha så mye mat. Men moren visste hvor sykelig vektfokuset hadde blitt. Og Raymond var innerst inne klar over det selv også.

– Jeg visste jo at det ikke var normalt for alle rundt meg å holde på slik som jeg gjorde. Jeg skjønte jo at ikke alle andre gikk og spydde etter at de hadde spist, og at det ikke var normalt å aldri kunne unne seg noe godt. Men jeg klarte bare ikke å gjøre noe med det. Jeg klarte ikke å sette meg ned på egen hånd og spise uten å måtte trene det bort etterpå, beskriver han. Og det gikk ut over både helsetilstanden og humøret.

– Når jeg dro en hånd gjennom håret, satt jeg igjen med masse hårstrå i hånden. Håret datt av fordi jeg ikke fikk i meg nok vitaminer. Når noen bemerket at jeg spiste lite eller trente for mye, ble jeg irritert. Man blir litt amper av å ikke få i seg den næringen man trenger.

- Slo på en bryter

Etter at problemene hadde pågått i halvannet år, bestemte moren hans seg for å ringe til Svein-Magne Pedersen og be om forbønn for gutten sin. Hun hadde god erfaring med forbønn fra før av.

– En gang da jeg gikk på barneskolen, brakk jeg hånden mens jeg spilte rugby. Jeg gikk med gips, men bruddet grodde skjevt og gjorde vondt. Min mor tok meg da med til Svein-Magne Pedersen som ba for folk på Sundby i Saltdal. Da jeg gikk til legekontroll en uke etterpå, viste det seg at bruddet hadde grodd fint, og mye fortere enn forventet, husker Raymond.

Da moren nå ringte Svein-Magne på forbønnstelefonen, fortalte hun det ikke til Raymond. Men det var ingen hindring for bønnesvaret.

– Plutselig en dag var det som om noen slo på en lysbryter. Samme dag som dette skjedde, satte jeg meg ned og spiste normalt, sier han.

Da moren fortalte hva hun hadde gjort, forsto han hvorfor.

– Det var i hvert fall ikke snakk om noen placeboeffekt, for jeg visste jo ingenting om at han hadde bedt, understreker Raymond.

Nå har Raymond blitt 25 år, og studerer økonomi ved Universitetet i Nordland. Han har spist normalt i fem år, og han trener litt for å holde seg i normalt god form, men ikke i slikt omfang som før.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15