Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Smertefri hverdag for Else-Marie

SMERTEFRI OG GLAD: Else-Marie Barstein fra Bodø ble helbredet for fibro­myalgi da hun ringte for­bønns-telefonen i sommer. Er det rart at hun er glad?
I 17 år slet Else-Marie Barstein (56) fra Bodø med intense smerter i ledd og muskler. Fibromyalgien gjorde hver dag til et mareritt hvor timene gikk med til å takle smertetoktene. Helt til hun slo 820 780 93 og fikk forbønn hos Svein-Magne.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland

Det lyser i to milde øyne når Legedom tropper opp i Prestmarkveien på Grønnåsen i Bodø. Det er tydelig at det er en god sommer som ligger bak Else-Marie Barstein, hun smiler fra øre til øre når hun forteller om hva Gud har gjort i livet hennes de siste månedene.

Det er 17 år siden hun begynte å merke at noe var galt i kroppen.

– Jeg gikk med smerter i kroppen som jeg ikke visste årsaken til. Alle ledd i kroppen var vonde, og det gikk veldige smerter gjennom føttene mine, nakken og albuene. Smertene bare økte i styrke, og til slutt hadde jeg vondt i hele kroppen. Det var forferdelig, som å gå med tannpine hele tiden, forklarer Else-Marie ivrig over en kopp kaffe i den trivelige stua i andre etasje.

Store lidelser

Etter en tid gikk hun til legen for å få hjelp. Der fikk hun diagnosen fibromyalgi, en sykdom som er både fysisk og psykisk betinget.

– Jeg begynte å forstå at jeg måtte leve med sykdommen, og engasjerte meg i Fibromyalgiforbundet. Det var aldri snakk om at noen ble bedre, sykdommen byr bare på gradvis verre smerter etterhvert som tiden går. I 1991 måtte hun slutte i jobben som sykepleier på Nordland Sentralsyke­hus i Bodø, og ble uføretrygdet.

I den kalde snoen i Bodø ble smertene forverret, så vinteren 98/99 og 99/00 reiste hun og mannen Odd til Gran Canaria i fire måneder for å slippe unna minusgradene. Men sist vinter ble de hjemme.

– Det ble en ualminnelig tøff vinter, selv om temperaturene var milde. Jeg hadde aldri en dag uten smerter som kom og gikk i sterke bølger. Det var fryktelig tøft å lide slik, sier hun ettertenksomt.

Gud var med

De siste syv årene har hun vært innlagt en gang i året på Skogly Rehabiliteringssenter på Lillehammer, og fått fantastisk god hjelp der. Men selv om smertene ble bedre under behandlingen, kom de like sikkert tilbake igjen etter en tid hjemme i Bodø. Else-Marie så ingen ende på smertene. Hun slet med å holde motet oppe, men midt i alle prøvelsene hadde hun noe som hjalp henne videre.

– Da jeg var 46 år gammel, gav jeg mitt liv til Jesus. Det betydde veldig mye for meg, for jeg har alltid trodd på Gud, men ikke gjort noe med det tidligere. Det var godt å kunne be til Gud og merke at han var med meg når smertene jaget som verst gjennom kroppen min. Innerst inne hadde jeg en bønn om å få slippe å leve med dem, men jeg visste vel ikke helt om det gikk an å bli fri.

Forbønn på linja

Helt til i sommer, da en god venninne fortalte henne om bladet Legedom og om hvordan Gud helbreder gjennom Svein-Magnes forbønner.

– Jeg ble så rørt at det gikk an at Gud var så god mot folk. Det var ingen tvil i min sjel; dette måtte jeg bare prøve. Spent slo jeg det nummeret jeg hadde fått, og Svein-Magne svarte i andre enden.

Etter en trivelig samtale bad Svein-Magne for Else-Marie, men hun merket ingen forskjell. «Tenk om jeg hadde fått en smertefri dag,» tenkte hun i sitt stille sinn, men slo tanken fra seg. Hun hadde aldri hørt om noen som var blitt god av fibromyalgi.

Smertemarerittet er over

– Noen dager etterpå fikk jeg en salveduk i posten som jeg la på kroppen min. Jeg merket ikke noe til at jeg ble bedre, men en dag gikk det opp for meg at smertene var borte. «Odd,» sa jeg til mannen min, «det er helt utrolig, jeg har jo ingen smerter lenger!» utbrøt jeg og jublet.

De siste månedene har hun ikke ligget på latsiden. Etter noen smertefrie dager tok hun kontakt med sin tidligere arbeidsgiver og arbeider nå femti prosent stilling fordelt på sykehuset og Volden Sykehjem i Rønvika. Det stråler av henne, og hver dag er fylt med glede. Else-Marie puster lettet ut og nyter høstsola i fulle drag. 17 år med smertemareritt er over, og nå ser hun lyst på framtiden.

Helt utrolig: «Det er helt utrolig, jeg har jo ingen smerter lenger!» sier Else-Marie Barstein.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15