Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
På menneskefiske i Vesterålen

GODT Å KOMME HJEM: Solveig og Martinius Ingvaldsen valgte å slippe Jesus inn i livene sine på møte. Solveig sier det var som å komme hjem.
Foto: Johan Hovda
Svein-Magne stortrivdes blant vesterålinger og lofotværinger. Helgen 10.–11. april fikk han se 25 personer søke frelse på Myre i Vesterålen.

Tekst: Johan Hovda

Øksnes kommune med sine 4400 innbyggere, er blant annet kjent for turistattraksjonen Nyksund, som tusenvis av turister valfarter til hvert år. Om det blir vedtatt oljeutvinning i Lofoten, så er Øksnes en potensiell vekstkommune. 38% av kommunens innbyggere lever i dag av fiske og fiskenæring.

Gode forberedelser

Møtene ble arrangert av Familiekirka på Myre, med pastorparet Oddrun og Arne Nymoen i spissen. Det var gjort gode forberedelser i bønn, samt at det hadde blitt delt ut Legedom til hver postkasse i bygda.

– Folk hadde virkelig en forventning om at det skulle skje noe når de ber, sier Arne om forberedelsene til møtene.

Livets to utganger

Tidligere har Svein-Magne holdt møter i Øksnes-hallen på slutten av 1997 og 1999. Etter å ha hatt vellykkede møter på Familiekirka i Myre hvor 30 søkte frelse i september 2009, var turen kommet for nye møter i april.

Svein-Magne nådde inn til nordlendingene på en god måte og fortalte om den største helbredelsen av alle: frelse og evig liv.

– Livet har faktisk ikke tre utganger, men bare to, sa Svein-Magne, mens han med stor kjærlighet og alvor sterkt oppfordret folk til å ta det riktige valget. Og 15 personer tok dette valget på lørdagskveld. Etter å ha bedt en fellesbønn til frelse, fikk alle delt ut frelseskontrakten samt heftet «Neste stopp himmelen».

Helbredelser

Svein-Magne tok seg god tid til å be for syke, både lørdags – og søndagskvelden hvor han ba til klokken halv tre på natta. Og mange kunne vitne om at Gud hadde grepet inn i situasjonen og helbredet dem.

På disse møtene var det spesielt mange med dårlig hørsel som fikk hørselen restaurert. En dame på 80 år fra Bø i Vesterålen var døv på høyre øret, men kunne etter forbønn høre klart. Flere med yrkesskader og skader etter ulykker vitnet om sin helbredelse.

Godt å komme hjem

Ekteparet Solveig og Martinius Ingvaldsen, som begge jobber i helsesektoren, kom kjørende til møtene i bobil fra Gratangen i Troms. På lørdagskvelden valgte de begge etter en samtale med Svein-Magne å ta imot Jesus.

Martinius forteller at han fikk stelle sin troende far rett før han døde.

– Det var en spesiell atmosfære i huset på slutten av farens liv. Det var akkurat som det var en tredje person der. Men da far min døde, forsvant den gode atmosfæren.

– Men på møte kjente jeg på akkurat den samme atmosfæren. Derfor valgte jeg å ta imot Jesus på møtet, sier Martinius.

– Ja, det var godt å komme hjem, repliserer Solveig.

Etter midnatt på søndagskvelden snakket han med et annet ektepar, samt mannens søster, alle fra Sortland om frelsen. Alle ønsket å ta det valget. Senere på kvelden samtalte han med nok et ektepar fra Sortland som også ønsket å bli frelst. Svein-Magne er levende opptatt av at folk skal få Jesus på innsiden i livet.

Oppfølgingsarbeidet

Familiekirka på Myre regnet med at 25 ble frelst under møtene.

På tirsdag, to dager etter møtene, samlet Oddrun og Arne gode medarbeidere for å oppsummere hva som hadde skjedd. Alle navnene på nyfrelste ble fordelt til medarbeiderne som ringte dem eller tok kontakt i løpet av uken. Alle ønsket videre oppfølging, bortsett fra tre.

– Alle er veldig bevist på det valget de hadde tatt, og ønsker å stå for det, sier Arne.

Neste søndag etter helbredelsesmøtene ble det arrangert et spesielt møte for nyfrelste. Her var det fire som delte fra sitt liv med Jesus, forteller Arne.

– Vi som menighet har vært veldig bevisst på å gi alle nyfrelste tidlig og god oppfølging. Det er etter møtene jobben virkelig begynner, og vi ønsker at alle skal bli bevart i troen, sier Arne.

– Folk har nå tatt et valg, og vi må gjøre en innsats for å følge dem opp, slik at de kan bli grunnfestet i det valget de har tatt.

Helbredelsene sto i kø

Øksnesavisa skrev en positiv, tosiders reportasje fra møtene med tittelen: «Helbredelsene stod i kø.»

På søndag i møtehelgen leverte en bestefar til en ung mann på rundt 20 år inn et bønnebegjær. Arne forteller at den unge mannen hadde innvendig sopp, og legene på sykehuset var veldig redd for at infeksjonen skulle spre seg til hjernen. Men på mandag ble den unge mannen undersøkt på nytt. All sopp var borte og han ble skrevet ut fra sykehuset samme dag.

En annen bemerkelsesverdig helbredelse, var om en annen mann som under en skitur i mars hadde fått hjertestans og falt om. Han lå over en måned i koma på sykehus. Men da det ble bedt for bønnebegjærene på møtehelgens siste dag våknet han fra sin koma, og begynte å snakke.

Et familiemedlem av mannen skrev senere en tekstmelding til pastoren: «Nå har Herren vekket han opp og han kan prate. All ære til JESUS» Svein-Magne sier at han ser en ekte og oppriktig tro ute blant folk.

– Folk er veldig åpne for Gud, og når vi tror og ber, skjer underet. Jeg vil gjerne spille på lag med folk som vil arrangere helbredelsesmøter og se Guds undergjørende og helbredende kraft, sier helbredelsesevangelisten engasjert.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15