Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Over 70 frelst i Ålesund

TÅRER AV OMVENDELSE. 17 år gamle Caroline Andreassen Urkedal fra Valderøy var blant de over 70 personene som søkte frelse i Pinsekirka Filadelfia i Ålesund. Mamma Grete Urkedal, som er medlem i Pinsekirka, holdt godt rundt jenta si.
Over 70 personer ga til kjenne at de ville bli frelst under en møtehelg i Pinsekirka Filadelfia, Ålesund i mars. Mange vitnet også om helbredelse etter møtene med Svein-Magne Pedersen som varte i over ti timer!

Tekst: Hilde lillevold Håberg
Foto: Linda Helén Haukland

Han er utradisjonell, annerledes og uredd – helbredelsespredikanten Svein Magne Pedersen. Han er beskyldt for kvakksalveri og han har mange kritikere. Like fullt samler han fulle hus, og hvert år ringer 30–40 000 mennesker inn på hans teletorgtjeneste for å få forbønn.

Første helgen i mars besøkte han for første gang Pinsekirka Filadelfia i Ålesund. Både lørdag og søndag var salen fullsatt, og rundt 1300 mennesker var innom på de to møtene. Mange kom også langveis fra for å delta. Et par hadde reist helt fra Bardufoss. Andre kom fra Volda, Ulsteinvik, Molde og Oslo.

Selv om mange kom for å oppleve helbredelse, var det først og fremst frelse Pedersen fokuserte på.

– Hvor havner du dersom du dør i natt, spurte han flere ganger i løpet av talen lørdag kveld. Da innbydelsen ble gitt, rakte over femti personer opp hånden som et tegn på at de ønsket å ta i mot Jesus som sin Frelser. Søndag kveld var det rundt 25 som meldte seg. Disse ble tatt med i et annet rom sammen med veiledere, og navn og adresser ble registrert.

– Vi gjør ikke dette for å føre statistikk, men fordi vi bryr oss om deg, og fordi vi ønsker å ha kontakt med deg, var beskjeden som ble gitt. De nyfrelste fikk også med seg en bok. De fleste som ble frelst, var godt voksne mennesker. De kom gjerne for å bli helbredet, men de dro igjen med visshet om at de hadde sin sak i orden med Gud.

Humor

Allerede to timer før møtet startet, var folk på plass for å sikre seg kølapp til forbønnsstunden. Men før syke og trengende fikk forbønn, skulle Svein Magne Pedersen preke. Han talte både lenge og vel, men folk hang med. Humor og personlige opplevelser krydret prekenene, og mange ganger ble han avbrutt av latter fra salen.

Du skal ikke føle deg for trygg dersom du sitter på første rad. Han tar gjerne hatten av deg, eller låner skjerfet ditt for å illustrere noe i talen sin.

–Jeg er oppvokst i en læstadiansk familie. Der var det strengt. Vi skulle ikke ha juletre, ikke flagg, ikke slips, og predikanten skulle sitte når han talte, fortalte Pedersen som gjennom ungdomsårene fikk en sterk lengsel etter kristendom med liv.

Veiskilt for Jesus

– Glede trekker Den Hellige Ånd til seg. Han er ikke så religiøs som oss. Jeg vil ha det som er ekte, sier han og fortsetter:

– Ikke en amputert kristendom, eller en Jesus som hopper på et ben. Jesus ble knust for våre sykdommer for at ikke sykdommen skal knuse deg. Derfor står jeg på og ber for folk, sa Pedersen som altså ikke er redd for å være verken annerledes eller synlig.

– Jeg vil være et skilt som peker på Jesus. Og et skilt må nødvendigvis også synes, mener han. Utgangspunktet hans var bibelordet om at fanger skal få frihet, blinde få syn, og de undertrykte skulle settes fri.


–At fangene blir fri er et bilde på at mennesker blir frelst. Blinde som får syn, er mennesker som opplever fysisk helbredelse, og at undertrykte blir satt fri, er mennesker som opplever indre helbredelse, forkynte han før han inviterte til forbønnsstund.

Køene var lange, men siden folk hadde kønummer kunne de sitte stille og vente, eller ta seg en tur ut for å drikke en kopp kaffe mens de ventet på sin tur.

Jubel

Svein Magne Pedersen tok seg god til med hver enkelt. Noen tok imot Jesus som sin Frelser i helbredelseskøen. Andre gikk fram og tilbake, eller rakte hendene i været. En dame vitnet om at hun opplevde et smell i øret, og at hørselen ble normal igjen. Hun hadde hørt dårlig lenge. En dame med nakkeslengskade sprang jublende ut av lokalet på søndagskvelden. Flere som hadde senebetennelse vitnet om at smertene forsvant, og mange kjente at varme strømmet gjennom de deler av kroppen som var syke.

Skilpadde?

Timene gikk, og stadig strømmet folk fram for å få håndspåleggelse og forbønn. Stemningen var rolig og forventningsfull. Glede og takknemlighet preget folk som satt i salen, og Svein­- Magne fortsatte og fortsatte. Møtene begynte kl. 18.00, og de siste dro ikke hjem før ti timer senere. Flere hundre mennesker har fått forbønn i løpet av de to kveldene og nettene. Mange kjente umiddelbart at de var blitt friske, mens andre ikke opplevde noe spesielt.

– Noen ganger skjer det med en gang, andre ganger er det som en skilpadde-helbredelse. Det tar litt lengre tid. Men ikke gi opp håpet og troen. Jeg forventer alltid, alltid, alltid at det skal skje noe når jeg ber for folk. Ikke vær redd for tro, dersom den er innenfor Bibelens rammer. Jesus kan helbrede, slår Svein Magne Pedersen fast.

Lite søvn

– En utrolig helg. Dette var veldig bra. Vi har navn på mer enn 80 personer som bestemte seg for å følge Jesus etter at de hadde hørt Svein Magne Pedersen forkynne evangeliet, sier Ola Emil Sprakehaug som ikke sov mye denne helga.

– Natt til søndag stengte vi døra kl. 04.00, og natt til mandag hadde den passert 05.00 før vi kunne sette oss i bilen på vei hjem. Men det har vært fantastisk, og jeg tror vi vil oppleve mange vitnesbyrd fra folk som har opplevd helbredelse i tiden som kommer, avslutter han.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15