Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Helbredet for emfysem og sterk astma:
Fra "orgelkonsert"til "pustefest"

PUSTEFEST: Erica Holm hadde bare femti prosent lungekapasitet igjen da hun fikk forbønn hos Svein-Magne Pedersen i Granehallen i Arendal i fjor høst. Men lunge-emfysem og astma er nå et tilbakelagt kapittel. Den aktive sosionomen og RV-eren kaller nå livet for en eneste stor «pustefest».
Dersom hun virkelig anstrengte seg, fikk hun omtrent halvparten av den luften man normalt puster inn, ned i lungene sine. Emfysemen hadde bare en utgang, fortalte legene: døden. Men Erica hadde endelig fått fred med Gud, og trodde Han kunne hjelpe henne. Dermed dro hun på møte med Svein-Magne Pedersen i Arendal.

Tekst og foto: Linda Helén Haukland
Foto: Svein-Magne Pedersen

Erica Holm fra Kragerø er en kvinne full av omsorg for menneskene rundt seg. Hun er utdannet sosionom på Sosialhøgskolen i Oslo, og i sin jobb med blant annet tidligere uteliggere og i Oslo Kretsfengsel i hovedstaden har hun sett «fattig-Norge» på nært hold.

- Jeg har blant annet vært med på å brekke opp ei ytterdør med kubein for å komme inn til barn med foreldre som ikke var i stand til å ta vare på dem. Jeg har sett hvordan folk må snu og vende på hver krone, og hjulpet kvinner som blir mishandlet fordi mannen vil ta barnetrygden fra dem. Det har gitt meg en bevissthet om at man ikke kan leve bare for seg selv, forteller Erica til Legedom.

Radikal forandring

Listen er lang over de bedrøvelige situasjoner Erica har funnet mennesker i. Men til tross for mange tøffe arbeidsøkter, har hun ofte sett hvordan nærhet og medmenneskelighet har hjulpet andre. Engasjementet for de svake i samfunnet førte henne naturlig inn i det politiske liv, og Erica ble tidlig overbevist om hvem hun skulle stemme på.

- Jeg har stemt RV siden starten fordi de kjemper for de svake i samfunnet. De har den sosiale samvittigheten jeg selv er så opptatt av, forteller hun.

Ved kommune- og fylkestingsvalget i fjor var hun en stemme unna fast plass i kommunestyret hjemme i Kragerø. Men de siste årene er det flere i lokal-laget som har stusset over hennes utvikling. Noe radikalt har skjedd henne, både fysisk og åndelig. Det har ført til diskusjoner blant RV-erne i byen.

- Jeg pleier å forklare dem at Jesus er den første sosialist. Han oppsøkte de svake, de utslåtte i samfunnet. Det aksepterer de, forteller hun.

Det er nemlig Jesus som står bak hennes helt nye hverdag. Men la oss først gå litt lenger tilbake i tid.

Ble omvendt

Etter å ha vokst opp i et baptist-hjem, følte Erica trang til å finne svarene angående tilværelsen selv. Hun ble ateist, etterhvert influert av human-etikken, filosofi og indisk reinkarnasjon for å trosse sin kristne arv. Jobben som sosionom, og hennes politiske engasjement, gav livet mening. Men likevel var det noe som hele tiden murret i bakgrunnen. For omlag to år siden toppet alt seg for den engasjerte damen.

- Moren min lå for døden og datteren min hadde psykiske problemer, så jeg måtte ta hånd om barnebarnet mitt. Min mann og jeg flyttet fra Oslo til Kragerø for å leve et fredeligere liv, men da forlot han meg til fordel for en annen kvinne. Det førte til at jeg slet med en voldsom dødsangst. En gang var det så ille at jeg lå som en strek i senga og følte det som om den var et eneste hav av angst. Jeg turde ikke å gå ut, ikke engang å gå på do om natten. Angsten gjorde meg til tider helt avmektig. Jeg visste at dersom jeg døde, var jeg ikke rede til å møte Gud.

På et møte med ti gutter fra Østerbo Evangeliesenter gav Erica til slutt sitt liv til Jesus, og angsten slapp taket.

Dødelig utgang

- Nå sover jeg godt om natten, jeg vet at jeg har det rett med Gud om jeg skulle dø.

Men selv med et nytt liv på innsiden var Ericas hverdag mer anstrengende enn for de fleste av oss. Legene på Telemark Sentralsykehus gav henne i oktober 1998 ved hjelp av bronkoskopi diagnosen lunge-emfysem, en snikende sykdom som gir stadig synkende lungekapasitet. Den er uhelbredelig og har døden som eneste utgang etter alt fra to til tyve år. Men de sterke astma-plagene, som ble påvist i august 1998, var mest plagsom i hverdagen.

Daglig medisinering

- Jeg følte meg aldri helt frisk, og hadde kronisk bronkitt. Fra august 1998 til oktober 1999 gikk jeg på ni antibiotika-kurer, og helsetilstanden førte til at jeg ble uføretrygdet i fjor etter lengre tid med sykefravær fra jobben og en tid med attføringü Det var så ille at jeg måtte stoppe for å hvile to ganger på vei opp bakken til kjøpmannen. Og når jeg skulle gå tur med vennene mine, måtte de vente på meg hele tiden. Om natten ble jeg vekt av min egen piping i brystet. Lungekapasiteten var halvert, og jeg brukte astma-sprayene «Fluitid» og «Servent» hver morgen og kveld pluss ved behov for å holde luftveiene åpne.

Kollektiv bønn

En kveld i fjor høst var hun på besøk hjemme hos kusinen sin, som var blitt helbredet for angina etter at Svein-Magne Pedersen hadde bedt for henne. Legedom lå lett tilgjengelig i stua, og Erica grep bladet nysgjerrig. Kusinen sendte det like godt med henne hjem.

- Jeg så at Svein-Magne skulle til Arendal dro jeg sammen med kusinen min og mannen hennes til Granehallen for å høre på ham og få forbønn.

- Før han bad for folk enkeltvis, sa han at vi skulle holde på stedet hvor vi var syk mens han bad en bønn for alle under ett. Da jeg stod der og holdt meg på brystet, ble jeg plutselig så rar i kroppen. Jeg begynte å skjelve over hele meg.

Endelig luft

Men Erica var ikke fornøyd selv om hun kjente noe skjedde med henne. Hun ventet til det ble hennes tur i forbønnskøen.

- Jeg gikk frem, og Svein-Magne holdt meg på skuldrene. Kusinen min satt og så meg i profil, og hun fortalte etterpå hvordan brystkassen vokste mens han bad. Jeg følte det som om jeg ble renset i lungeregionen på en måte. Svein-Magne bad meg om å puste dypt inn etter en stund.

For første gang på flere år kunne Erica dra pusten «til bånns». Hun ble kjempeglad, og sprang ut på trappen for å kjenne den friske luften fylle lungene sine.

- Surstoffet nådde helt ned dit det skulle, det var en helt ubeskrivelig deilig følelse, og jeg merket en klar fysisk endring i kroppen.

Intet hinder

Da Erica kom hjem, fikk hun ikke sove. Hun ville så gjerne at medborgerne i Kragerø skulle få høre og treffe Svein-Magne, og begynte å kladde et brev til alle de åtte kirkesamfunnene i byen og vitnet om det som hadde skjedd. Kanskje kunne de lage et tverrkirkelig arrangement?

- Dagen etterpå sprang jeg ut på trappa hele tiden og sugde inn luft. Jeg var så glad og kjente at livet smilte til meg igjen. Da jeg prøvde meg på bakken opp til kjøpmannen, trengte jeg ikke de tidligere så obligatoriske «pustepausene». Lungekapasiteten var i orden. Før var jeg så «pipete» i brystet at barnebarnet mitt, Linde, spurte om det var en pusekatt i nærheten som pep. Til og med 70 – 80-åringene gikk forbi meg på gaten, men nå stopper ikke pusten meg lenger når jeg går tur, forteller hun ivrig.

Uten tvil

Erica er lykkelig over at «orgelkonsertene» i brystet er historie, og allmenntilstanden er som natt og dag. Hun har ikke trengt antibiotika etterpå, i kontrast til at hun gikk på en kur hver sjette uke før forbønnen. Astma-medisinen har hun gitt bort til en venn. Dagene er lettere, og nå er det sjeldent man treffer henne hjemme om kveldene, for hennes sosiale engasjement og kristent arbeid opptar de fleste kveldene i uka.

- Jeg kaller det hele for en eneste stor pustefest, jeg.

Det er en treffende karakteristikk, og Ericas venner, som er alt fra ateister til human-etikere må bare innrømme at hun er forandret. Jesus har rørt ved henne, det er hevet over enhver tvil.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15