Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Livsforvandling på Oslo S

Nytt liv: Karl Fredrik Müller ble løst fra narkotika ved Guds kraft. Nå er han lykkelig gift med sin kone Wenche.
– Kan du be for meg? Spurte en sliten rusmisbruker da han så Svein-Magne Pedersen gå forbi. «Jeg løser deg i Jesu navn,» sa Svein-Magne, og klappet ham på skulderen. Rett utenfor Oslo S begynte forvandlingen i Carl Fredrik Müllers liv.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaard

Etter en fortid som kriminell og rusmisbruker har Carl Fredrik Müller fått oppleve at Jesus har gitt ham friheten tilbake. I dag er han soldat i Frelsesarméen, hvor han jobber med å hjelpe andre som har et rusproblem.

– Dårlig gjort, Gud

Carl Fredriks historie fikk en negativ utvikling allerede fra han var 14 år, da morfaren hans døde brått og uventet.

– Jeg sa til Gud: «Dette var ikke pent gjort av deg. Nå vil jeg ikke snakke med deg mer!» – Etterpå gikk det nedover med meg. Jeg utviklet et hat, og ble kriminell i tankegangen, forteller han.

Hele 70-tallet bar det inn og ut av fengsler, frem til Carl Fredrik møtte Jesus for første gang i 1979.

– Jeg så Jesus stå med utstrakte hender framfor meg i stua en dag jeg kom hjem fra jobb. Der og da møtte Jesus meg. Jeg husker jeg sto i flere timer på kne og bare gråt, sier han.

Den hardbarkede forbryteren gikk etter dette til politiet og bekjente alt han hadde gjort, og sonet en straff på fem år og ni måneder for dette.

– Frelst, men ikke fri

Etter at Carl Fredrik Müller hadde gjort opp sine synder overfor myndighetene, begynte imidlertid et nytt kapittel med nederlag. Denne gangen unngikk han kriminalitet, noe han forklarer med at Jesus hadde gjort noe med hjertet hans. I stedet ble han avhengig av alkohol, og etter hvert også av hardere stoffer som amfetamin. Misbruket finansierte han med tigging.

I 2002 kom han inn på Josva Rehabiliteringssenter, hvor det en periode gikk bra med ham, og han flyttet ut på egen hånd for å starte et nytt liv. Da omstendighetene gikk imot, sprakk det for Carl Fredrik, og rusen tok mer overhånd enn noen gang før.

– Jeg hadde tatt imot Jesus, men ikke blitt fri fra det som bandt meg, sier han. Nå bodde han under en bro i Oslo, og døyvet smerten over å ha sviktet både Gud og mennesker med amfetaminsprøyter.

Befrielse på Oslo S

Midt i denne nedslitte tilstanden funderte han på mulighetene for å komme seg vekk fra Oslo, og hjem til Stavanger, hvor han mente det ville være enklere å søke hjelp igjen. Da han hadde begynt å prøve å skaffe penger til togbillett, fikk han øye på Svein-Magne Pedersen rett utenfor Oslo S. Han hadde hilst på Svein-Magne en gang tidligere, under rehabiliteringsoppholdet.

– Kan du låne meg 150 kroner til toget, spurte jeg. Svein-Magne svarte at han vanligvis ikke gir penger på den måten. Neivel, men kan du be for meg da, spurte jeg, forteller Carl Fredrik. Svein-Magne klappet ham på skulderen og sa: «Jeg løser deg i Jesu navn!»

– Da kom Guds kraft som lyn fra klar himmel. Det var som elektrisitet som slo ned i meg, og plutselig bare visste jeg at nå måtte jeg søke hjelp igjen. Etterpå ga han meg 150 kroner, selv om han først hadde sagt nei. Han så på meg og sa: «Bruk dem rett,» husker den tidligere rusmisbrukeren.

Og han brukte dem rett. Den kvelden bar det like til nærmeste tog, og i Stavanger fikk han den hjelpen han trengte til å komme tilbake til Josva Rehabiliteringssenter, hvor han fullførte programmet.

Et nytt liv

Møtet med Svein-Magne gjorde at han fikk en visshet om at han nå var blitt virkelig fri. – Uansett hvor jeg beveget meg i tiden etter at jeg hadde fått forbønn av Svein-Magne, så jeg ham for meg, og jeg bare visste at det var nå eller aldri, skildrer han.

Rehabiliteringen måtte fullføres, for at han skulle bli helt gjenopprettet.

Dette foregikk i 2004, og siden da har livet blitt nytt for Carl Fredrik Müller. Han har blitt gift med sin drømmekvinne Wenche, og sammen er de soldater i Frelsesarméen i Mandal.

– Jeg hadde henne i kikkerten lenge, men tenkte at en så flott kvinne kunne vel ikke bli glad i en sånn type som meg, smiler han.

Likevel ble hun det, og i dag står de sammen i tjeneste for Gud. De har sunget inn CD med egne tekster og melodier, og de synger og vitner både på møter og på lokalradio.

Til daglig jobber Carl Fredrik nå som miljøarbeider på Fyrlyset i Mandal, et lavterskeltilbud for rusmisbrukere i regi av Frelsesarméen og Mandal kommune. Slik får han mulighet til å bruke sine egne erfaringer til noe positivt.

– Det er mange som har hjulpet meg, og som har vært brukt av Gud underveis, men Svein-Magne betydde en stor forskjell i livet mitt på et avgjørende tidspunkt. Han var Guds mann på rett sted til rett tid, avslutter frelsessoldat Müller.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15