Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Rudis hofte vokste seg frisk etter forbønn

HELBREDET SOM BARN: Som femåring opplevde Rudi Larsen at hoften vokste seg normal etter forbønn av Svein-Magne Pedersen.
Som femåring gikk Rudi Larsen rundt med krykker og store metallskinner på beina, ute av stand til å løpe rundt og leke slik barn vanligvis gjør. Etter at moren tok ham med til evangelist Svein-Magne Pedersen for å få forbønn, nevnte gutten aldri mer at beina gjorde vondt, og skinnene forsvant etter kort tid.

Tekst og foto: Tor-Bjørn Nordgaard
Foto: Anders Haukland

Som liten gutt fikk Rudi Larsen gradvis mer vondt i den høyre hoften. Etter hvert ble det til og med vanskelig å gå, og etter et års tid med smerter, fant legene ut at han hadde fått den sjeldne sykdommen Calvè-Legg-Perthes. Sykdommen hemmer vekstskiven i lårbenshodet, slik at hoften ikke blir ordentlig utvokst uten medisinsk hjelp. Med legebehandling, krykker og skinner på beina kan det ta opptil tre år før sykdommen lar seg bekjempe. Rudis mor, Anne Grete Henriksen, forteller at de ble forespeilet at skinnene måtte være på i minst femten måneder. I mellomtiden måtte den ellers svært aktive gutten bare leve med å ikke kunne løpe rundt og leke slik de andre ungene gjorde.

– Dette var et kjempehandicap for ham. Han kunne for eksempel ikke sykle, og han måtte bruke hendene mye for å komme seg frem for egen maskin, forteller moren.

Rudi selv ser tilbake på dette som en slitsom periode av barndommen.

– Jeg kunne jo ikke gjøre alt det de andre ungene gjorde. Føttene var så langt fra hverandre at det ble slitsomt og tungt, forteller han.

– Det kan jo ikke skade

Kort tid etter at behandlingen hadde begynt, øynet moren en mulighet for å finne hjelp hos Svein-Magne Pedersen.

– Jeg mener å huske at det var gjennom en annonse i avisen at jeg fikk høre at Pedersen skulle være i Saltdal og ta imot syke til forbønn. Plutselig falt det meg inn at jeg skulle ringe ham. Når det er ungene det gjelder, går man jo gjennom ild og vann for å se om noe kan hjelpe dem, så jeg tenkte at det kan jo ikke skade å prøve, forteller hun.

Anne Grete ringte for å bestille forbønnstime, men ble satt på venteliste, siden Svein-Magne Pedersen allerede var fullbooket. Et par dager etterpå ble de oppringt på ettermiddagen. Noen hadde avbestilt en time på kort varsel. Anne Grete tok med seg Rudi og hev seg i bilen med det samme, og de fikk en opplevelse ingen av dem har glemt femten år etterpå.

Kokende varmt

Rudi er i dag tjue år gammel, og selv om han naturlig nok ikke husker alle detaljene fra hendelsen, er det en ting som sitter i minnet.

– Hofta ble så varm da han la hånden på den, sier han.

Etterpå fortalte han familien at mannen hadde snakket med Jesus, og at det syntes han var rart. Anne Grete husker også at varmen varte utover hele kvelden etter forbønnen.

– Hofta var kokende varm. Det kjentes ut som om noen hadde tatt et håndkle dyppet i kokende vann rundt beinet hans.

Om smertene hadde vært ille før, hadde det aldri vært så ille som denne kvelden.

– Han hadde aldri tidligere klaget så mye på at det gjorde vondt som han gjorde den kvelden. Før han la seg om kvelden, pleide vi å ta av ham skinnene og la ham prøve å springe over stuegolvet, for å få luftet føttene litt, men denne kvelden klarte han bare halve golvet, forteller hun.

Klaget aldri mer

Dagen etter var varmen borte – og det var faktisk smertene også.

– Før klaget han ofte på at hoften gjorde vondt, men etter den dagen hørte jeg ingen ting mer om at han hadde vondt, verken fra skinnene eller i hofta, sier moren.

Likevel beholdt Rudi skinnene på til neste rutinekontroll da nye røntgenbilder skulle tas, omkring to måneder etter dette. Da legene så de nye røntgenbildene, oppdaget de til sin store overraskelse en fullt utvokst hofte.

– De skjønte ingenting. De måtte bare konstatere at hoften var fullt utvokst, og at han ikke trengte skinner lenger, sier Anne Grete.

Den dagen gikk Rudi ut av sykehuset uten skinner, etter mindre enn halvparten av den tiden legene hadde sagt det ville ta ham å bli frisk nok til å kunne gå uten dem. Smertene hadde allerede vært borte i et par måneder, og nå var han fri fra skinnene også.

– Det var godt å bli kvitt smertene i foten, og å kunne gå på normalt vis, husker Rudi.

I dag er han fortsatt helt frisk i beina.

– En skulle ikke tro det gikk an, men det gjorde det, sier han.

God hofte: – Hofta er krute god, sier Rudi Larsen, og gjør flere akrobatiske rundkast på trampolinen.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15