Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Liten tøybit – stor effekt

ALLTID MED: Sykdommen som er «umulig å kurére» ble utmanøvrert av en bønneduk fra Vennesla. Emilia Ryggetangen har den alltid nærheten.
Stoffbiten under Emilias hodepute var hennes siste håp. Psoriasis, leddgikt og fibromyalgi hadde gjort livet surt for henne i femti år, rullestolen ventet.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

For et arbeidsjern med energi til å kombinere tre jobber, deriblant driften av flere kaféer, var det et hardt slag å få den ene sykdommen etter den andre. Men slik ble hverdagen for Emilia Ryggetangen(61) fra Lille-Hardanger (Darbu) i Buskerud. Opprinnelig kommer hun fra Medzilaborets i Slovakia.

– Jeg ble sint, godtok ikke å bli syk, forteller hun.

Hun fikk psoriasisleddgikt 30 år gammel, omtrent samtidig fikk hun fibromyalgi. Psoriasisen hadde fulgt henne helt siden hun var barn.

Nedturen

Sykdommene sugde ut humøret og energien. Emilia greide å gå maksimum 300 meter før hun var utslitt. Å kneppe en jakke, vaske golv, bake eller vri opp en klut ble for komplisert. Om natta kunne smertene fra leddgikten være så intense at hun måtte stå opp og vandre rundt i huset til hun sovnet i en stol.

Væromslag forverret helsa, hun hovnet opp i leddene, fikk store smerter, ble sengeliggende. Et rikelig utvalg medisiner påførte henne magesår. Legen hennes sa at hun ville ende opp i rullestol. Emilia var klar over at psoriasisleddgikt «ikke kan helbredes» som det står i medisinske oppslagsverk. Men hun nektet å godta det. Hun hadde tro på at Gud både vil og kan helbrede, og ropte til Ham om hjelp. Hennes trosfeller i Pinsemenigheten Betel på Vestfossen var også med og ba.

Oppturen

Førjulsvinteren 2006 var ille. Det var på denne tida at en dame i menigheten fortalte om Svein-Magne Pedersen.

Etter litt betenkning ringte hun til predikanten til tross for sin skepsis. Han ba for henne. Litt senere kom bønneduken fra Misjonen Jesus Leger i posten. Emilia lot den ligge under hodeputa om natta. Om dagen festet hun den til klærne med en sikkerhetsnål.

– Jeg ble bedre og bedre, etter to–tre uker var smertene vekk, jeg var blitt helt bra av leddgikt! Psoriasisen som tidligere hadde dekket brystet, armene, hodebunnen og nakken begynte også å forsvinne. Plagene av fibromyalgi gjennom 25 år var som blåst bort.

– Jeg måtte spørre meg selv om det hele var innbilning, sier hun.

Et nytt liv

Men Ryggetangen ble bare friskere for hver dag som gikk. Da sommeren kom, beiset hun uthuset og hytta i løpet av få dager, hun begynte å gå i fjellet og gikk i timevis uten å bli sliten.

Nå sover hun godt om natta, har ork til å være sosial, ser mye piggere ut, har sluttet med medisiner. Hun har fått en ny start i livet, en ny mulighet.

– Folk er helt overgitt, forteller hun sprudlende. Humøret hennes er på topp nå som sykdommene ikke tærer på kropp og sjel.

«Ny» kone

– Vi kan vel si at jeg har fått «ny» kone, sier mannen hennes. Arve maste om at hun måtte ringe til Pedersen, nå er han mer enn glad over det som har hendt. Han bestilte likegodt en bønneduk til seg selv da han så hva som skjedde med Emilia. Han har hatt slitasje i knærne de siste 5–6 årene, og har også plagdes med smerter i tærne.

For en friluftsmann som elsker å gå på jakt i dagevis, var det plagsomt. Men så kom bønneduken til gårds, og smertene i knærne er vekk. Høstens jaktgleder var berget!

Hønemor

Når dette leses har Emilia vært ute i arbeidslivet i flere uker allerede. Er du østlending har du kanskje spist et egg som Emilias smidige fingrer har lagt i kartonger.

– Det er selvfølgelig Gud og ingen annen som har gjort dette, sier Emilia overbevist. Legen hennes fnyser av det hun forteller.

At en stoffbit med teksten «Jesus leger» skulle jage så mange sykdommer på dør, synes Emilia er helt naturlig. Bønneduken bærer hun fremdeles på seg om dagen, om natta ligger den under hodeputa. På morsmålet sitt, slovakisk, sier hun: «Jeze on mje spravil!» Det betyr: Jesus har helbredet meg!

SPREK: Emilia Ryggetangen fikk beskjed om at hun kom til å havne i rullestol. Nå feirer hun kontrabeskjeden.

UT PÅ TUR: – Jeg har fått en ny start, en ny mulighet, er så lykkelig, forteller Emilia Ryggetangen fra Darbu i Buskerud. Å knytte skolissene går fint.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15