Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Pangstart på The River

Glade brødre: Svein-Magne Pedersen trives sammen med predikantene Rolf Auke t.h. og Leif Hetland. Foto: Johan Hovda
– Velkommen til møte den 7. juli klokken 7 i 07 på The Rivers sommerkonferanse, uttrykte en glad Rolf Auke på det første møtet i konferansen. Det skulle bli en pangstart med 12 frelste, flere helbredelser og en nesten fullsatt sal på Gjennestad Gartnerskole på Stokke ved Tønsberg.

Predikantkjempen så på Solveig og Svein-Magne Pedersen og sa:

– Hjertelig velkommen til Solveig og Svein-Magne! Nå er de her for sjuende gangen. Helt siden vi startet med sommerkonferanser her på Gjennestad Gartnerskole har Svein-Magne vært taler på åpningsmøtet.

Det var flere som ble ønsket velkommen. Pastor Solrun Opheim ønsket en nesten fullsatt sal velkommen. Hovedsalen var fullsatt. Derfor måtte to sidesaler tas i bruk. De ble også nesten full. Hit kom de fra fjern og nær. Flere kom fra Vestlandet.

Traust predikant

Evangelist og misjonsleder Rolf Auke har 43 år bak seg som predikant. Han har traust stått på murene alle disse år. Det gir ham autoritet og verdighet. Han har forkynt bibelske sannheter ublandet og rett på sak. Mannen fra Drammen har i løpet av en lang fartstid som predikant god kjennskap til norsk kristenliv. Han kjente godt til Aage Samuelsen. Men friskheten har han neppe fra ham. Rolf er kun Rolf, ikke blankpolert, men med nødvendige kvasse kanter og slående bemerkninger. En viktig fargeklatt i det norske religiøse landskap.

– De beste tantene er kontantene, sier han leende og holder en varm og lang kollekttale. Folk ler av ordspillet. Smilet sitter løst. Skal man nå hjertet, må man først berøre folks følelsesliv. Folk koser seg. Her kan man være seg selv. Religiøse liturgier fins ikke på The River. Det ble ikke bare en kollekt og en kollekttale, men hele tre før kvelden var slutt. Bare Rolf har en slik frimodighet. Å få inn penger til Guds rike er en svært viktig del av møtene til Rolf. Han forkynner at uten penger begrenser vi misjonsaktivitetene, Guds rike stagnerer og går tilbake.

– Vi trenger støtte til å nå de ufrelste i Spania, sier han og viser en rask TV-snutt fra en by i Spania som han, sammen med misjonsvenner fra The River, besøkte for kort tid siden.

Snart skal de på en ny tur til en ny spansk fjellby på 15.000 innbyggere.

Mannen på talerstolen brenner for misjonen: – Tenk, det er kun 0,4 prosent gjenfødte mennesker i Spania. Folket der dyrker mange avguder. Mariadyrkelsen står sentralt.

12 søker frelse

Så ble det Svein-Magnes tur. Han forkynte helbredelse i vanlig stil. Gullkorn fra Skriften krydret med vitnesbyrd om helbredelse. Fiolinist Margaret Beresford fra England fikk et innslag under talen. For to år siden ble hun helbredet for en defekt venstre arm. Hun vitnet friskt på litt gebrokkent norsk om underet som skjedde den 24. juli 2004 på vårt kontor. Det gikk rett inn i manges hjerter. Troen steg flere hakk.

Så fortsatte Svein-Magne å forkynne budskapet om helbredelse. Men snart ble det tid for å skifte tema. Nå gjaldt det nødvendigheten av å bli frelst. Livet har kun to utganger – himmel og helvete. Det hjelper ikke å ha troen i hodet, den må ned i hjertet for at frelsen skal kunne bli et faktum. Den frelsende troen handler, overgir seg med hele seg. Omvendelse er å gi over rattet og styringen til Jesus.

Han ber alle i salen om å reise seg og lukke øynene. Spenningen stiger i møtet – blir noen frelst? Hvor mange blir frelst? Svein-Magne ber en av kveldens musikere om å spille svakt på pianoet. Det skal få oss til å tenke på himmelen og ikke på små lyder og andre forstyrrelser i møtet.

– Du som vil bli frelst – gi deg til kjenne ved å rekke en hånd i været. En hånd fyker i været.

– Gud velsigne deg! Der kom en til, en til og et par til ...

Svein-Magne teller til 12 og takker for at de var lydige mot kallet. Om noen ikke turde rekke opp hånda, blir de likevel oppmuntret til å be frelsesbønnen, for underet skjer når vi inviterer Jesus inn i våre hjerter.

Så ber de frelsesbønnen sammen med Svein-Magne. Setning for setning blir gjentatt høyt eller stille fra salen. Mange som er frelst hjelper de som vil bli frelst med bønnen. Nesten alle ber høyt.

Salen klapper av glede for de som er blitt frelst. Så inviterer Svein-Magne alle nyfrelste om å komme frem for å motta hans frelseshefte «Neste stopp – himmelen». En ung gutt går frem sammen med faren. Så løsner det. Flere kommer. De får også utdelt Rolf Aukes hefte «Et lykkelig liv».

– Kom frem, kom frem, oppmutrerer evangelisten de nyfrelste.

12 søkte frelse denne kvelden. To av de som kom frem trengte bare fornyelse, derfor ble bare ti frelst der, men i ettermøtet fikk Svein-Magne vite om to andre som hadde tatt imot frelsen. Altså ble det 12. De som kom frem, ble tatt hånd om av veiledere i et annet rom annet rom hvor de ble registrert for oppfølging.

Helbredelser

Så var det tid for bønn for syke. Det var ordnet med kølapper før møtet begynte. De som ønsket forbønn, fikk tilbud om kølapp ved inngangsdøren når de kom til møtet. Her var det 20 lapper med forskjellige farger: blå, grønn, rød, gul, rosa og hvit. De som ventet på tur kunne gå i spisesalen for å få seg mat mens de ventet på sin farge. Kølapp er en genial idé som Svein-Magne kom på i forbindelse med et stormøte på Geilo i 1997. Med 400 på møtet var det tilløp til kaos i ettermøtet. I den første tiden ble Svein-Magne først kritisert fordi det hørtes så teknisk ut, men det er egentlig en smart måte å organisere ettermøtene på. Å stå i en kø i mange timer kan være helsefarlig for syke mennesker.

The Rivers åpningsmøte ble en kveld med mange fine mirakler. Jesu navn ble æret. Folk klappet av glede mens sykdommer og lidelser tok flukten. Lysene ble slukket klokken 04.30.

Første møte i The Rivers sommerkonferanse var over.

Legedom


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15