Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Ronald slapp halsoperasjon

LYKKELIG OG GLAD: Evangelst Ronald Gundersen er storfornøyd etter at Gud fjernet en polypp fra stemmebåndet.
I 30 år har evangelist Ronald Gundersen reist land og strand og sunget og preket evangeliet. Inntil det sa stopp på Hundorp i Gudbrandsdalen.

Tekst og foto: Svein-Magne Pedersen

Like før jul i 2005 var Ronald på et fire ukers opphold på et opptreningssenter på Hundorp. Hit dro han for å komme seg til krefter etter mange harde tak som evangelist og leder for stiftelsen Møtet med Jesus i Sør-Audnedal. I tillegg skulle han preke på noen møter i distriktet.

– Det var godt å få trimmet seg noen uker på treningssenteret. Sunn mat og god mosjon gjorde godt for kroppen. Jeg tok av mange kilo. Men en dag mens jeg var på senteret merket jeg at jeg var blitt hes. Jeg greide ikke å synge lenger. Det var bare så vidt jeg kunne snakke. Jeg kunne ikke lenger tale på møtene. Jeg oppsøkte en øre-, nese- og halsspesialst på Hundorp. Spesialisten stakk en slange ned i halsen via nesen.

«Dette er en rød hissigpropp. Du har fått en polypp på det ene stemmebåndet. Den må opereres bort,» sa legen. Han bad meg ta kontakt med Sørlandet sykehus i Kristiansand for operasjon. Papirene fra legen ble sendt dit.

Jeg gikk til min lege i Sør-Audnedal. Via ham fikk jeg innkallelse til undersøkelse på sykehuset i Kristiansand, sier Ronald hjemme i godstolen.

På besøk hos Ronald

En dag i mars i fjor ble Solveig og jeg (Svein-Magne) invitert på besøk til hos Ronald og hans kone Astrid. Med oss var et par fra Kristiansand som var nære venner med evangelistparet. Ronald har vært kokk i seks–sju år i Sarons Dal hos Aril Edvardsen på 70- og 80-tallet. Her gikk han også i tre år på bibelskole. Denne kvelden dro han fram sine kokkekunster og vartet opp i stor stil. Det var en annerledes kveld for Solveig og meg som dagstøtt er opptatt med å be for syke, tale på møter og skrive artikler for Legedom. Latteren hang løst i stua. Men så begynte Ronald å fortelle om legemlige skavanker.

– Jeg har en polypp på det ene stemmebåndet. Og nå har jeg fått innkallelse til operasjon på sykehuset i Kristiansand i morgen. Kan du be for meg? spurte han med sin hese stemme.

Evangelistkjempen så på meg med sitt vennlige smil og med bønn i blikket. Det kunne høres at noe var galt med stemmebåndene.

Jeg la hånden på halsen på denne hjertegode predikanten. Med disse stemmebåndene hadde han sunget og prekt evangeliet til tusener helt siden han ble frelst for 30 år siden.

«I Jesu navn, la din helbredende kraft fjerne denne polyppen!» Jeg bad en kort og enkel bønn. Saken var nå i Guds allmektige hender. Dagen etter skulle Ronald til poliklinisk undersøkelse med tanke på operasjon dagen deretter. Både spesialisten på Hundorp og hans private lege hadde sagt at operasjon var nødvendig.

«Hvor er polyppen?»

60-åringen stryker seg på halsen og sier: – En kvinnelig lege ved Sørlandet sykehus i Kristiansand undersøkte stemmebåndene. Hun kikket vel og lenge ned i halsen. Deretter kalte hun på en annen kvinnelig lege og sa: «Han skal opereres for en polypp på stemmebåndene i morgen, men jeg kan ikke finne noen polypp her. Kan du ta en titt på ham?»

Ronald småler mens han forteller: – Den andre legen gransket halsen min, ristet på hodet og sa: «Nei, jeg kan heller ikke finne noen polypp her. Her blir det ikke noen operasjon!» sa hun bestemt.

– Først forstod jeg ikke noe. Hvor var det blitt av polyppen? Men så begynte det å demre for meg. Svein-Magne bad jo for meg dagen før. Gud hadde jo helbredet meg! Hesheten var jo kommet bort. Jeg takket og priste Gud og forlot sykehuset med fryd og glede. Jeg ringte hjem til Astrid og fortalte henne denne gode nyheten. Hun sa klart fra: «Jeg følte at noe skjedde da Svein-Magne bad. Jeg visste at det ikke ville bli noen operasjon.»

– Noen føler en viss varme når de blir bedt for. Jeg kjente ingen ting. Likevel fikset Gud halsen min. Jeg er glad for at jeg slapp operasjon. Stemmebåndene er et fint instrument. Tenk om jeg hadde blitt feiloperert og mistet stemmen! Nå synger og preker jeg som før. Stemmebåndene er blitt totalt overhalt av Guds helbredende kraft!


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15