Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Gros fibromyalgi og uhelbredelige øyensykdom

HELBREDET I SYNET: Gro led av en uhelbredelig øyensykdom som ble kalt druse og som ifølge øyenlegen ville føre til blindhet, samt redusert sidesyn. Etter forbønnen har Gro perfekt sidesyn og kjenner ikke symptomer på øyensykdommen lenger.
Gro Marita Green (34) fra Vik i Sogn hadde i fem år slitt med fibromyalgi i kroppen og smerter i begge hoftene. Som om ikke det var nok, fikk hun våren 2005 en øyesykdom som ville føre til blindhet.

Tekst og foto: Johan Hovda

Høsten 2001 merket Gro smerter i kroppen, først og fremst i hoftene. En gang våknet hun helt stiv og støl i kroppen og kunne så vidt gå. Slik hadde hun det i fjorten dager før den verste stivheten slapp taket.

Gro tok kontakt med legekontoret på Vik. Derfra ble hun sendt på en røntgenundersøkelse på Førde sykehus. Undersøkelsen kunne ikke gi et klar diagnose av sykdommen. Gro forsøkte i etterkant flere behandlinger med fysioterapi – uten at det hjalp.

Fibromyalgi

Høsten 2003 ble hun sendt til en privat klinikk i Bergen.

– Legen sa med en gang at jeg hadde fibromyalgi. Jeg ble bedt om å gjøre noen enkle gymnastiske øvelser.

– Blodprøvene og andre prøver på klinikken viste klart at jeg hadde fibromyalgi, sier Gro.

– Jeg brukte en rekke smertestillende medisiner, alt fra Paralgin Forte til Voltaren for å stille smertene. I løpet av de fem siste årene har jeg også i tre perioder brukt krykker, når det har vært som verst. Periodene kunne vare fra tre uker til seks uker, forteller hun.

Gro har kjent smertene over hele kroppen. De har sittet mest i hoftene og spesielt venstre hofta. Hun har også kjent smerter i armene og dette har redusert gripeevnen hennes.

– Til tider har jeg ikke klart å holde ting. Fibromyalgien angriper musklene som gjør at de blir svekket.

Blindhet

Tidlig i 2005 merket Gro også at synet hennes ikke fungerte slik det skulle. Hun merket at sidesynet var redusert. Når hun gikk i leiligheten, kunne hun snuble og dytte bort i ting hun ikke så. Hun tok kontakt med en øyelege for undersøkelse og senere legekontoret på Vik. Her ble hun videre henvist til øyenavdelingen på Haukeland universitetssykehus i Bergen i april. Under-søkelsene viste at hun hadde 20 % redusert sidesyn på venstre øye og 30 % redusert sidesyn på høyre øye.

– Undersøkelsen viste at jeg hadde en sykdom som blir kalt druse. Øyenlegen sa at sykdommen var uhelbredelig og ville etter hvert føre til blindhet.

Gro ble sint av å høre dette og gikk inn i diskusjon med legen. -– Skal jeg bare bli blind, spurte hun. – Er det ikke noe dere kan gjøre for å hjelpe meg? Legens svar var nedslående. Hun fikk beskjed om at ingen operasjon kunne hjelpe. En operasjon ville være altfor risikofylt. Slik legen så det, fantes det ingen mulighet for at hun kunne bli god igjen. – Det må et mirakel til for at du skal bli bra, sa legen. Gro måtte innfinne seg med situasjonen.

Finnes det håp

Hjemme i Vik var Gro nedslått, trist og lei. – Jeg hadde lyst til å gi opp. Orket ikke kontakte legekontoret igjen. De kunne jo allikevel ikke hjelpe.

I en periode raste alt i livet. – Jeg hadde et ørlite håp om å få igjen synet, men etter som ukene og månedene gikk merket jeg at jeg ikke ble noe bedre.

Gro, som er alenemor til en gutt og en jente, bestemte seg i samråd med sine egne foreldre for ikke å fortelle noe til barna. Men barna merket at noe var galt. Gro dyttet bort i ting, og kunne snuble i dørstokken. Til slutt fortalte hun barna den nedslående nyheten.

Helse- og Alternativmessa

Et år gikk. Høsten 2006 skulle Gro på et søskenbarntreff i Verdal. Lite visste Gro at samme helg skulle Svein-Magne Pedersen ha flere seminarer om «helbredelse ved bønn» og forbønn for syke på alternativmessa på Stiklestad. Gros tante fikk se annonsen om seminarene på messa og anbefalte Gro å gå.

– Du tror jo på det der, sa tanten til Gro. Gro meldte seg like godt på to seminarer, og etter andre seminar var det hennes tur til å få forbønn. – Da Svein-Magne la hendene på øynene mine, kjente jeg ingenting i øynene, men jeg kjente en varme som gikk fra nakken og ut i skuldrene og nedover ryggen, forteller Gro.

– Han spurte hva jeg kjente, og jeg fortalte ham det. Svein-Magne ba meg reise meg og la hendene forsiktig på skuldrene mine. Da kjente jeg varmen igjen og en prikking ut i fingrene. Det føltes som om det var noe som holdt i armene mine. Jeg så meg rundt, og så at det var ingen som støttet under armene, verken Svein-Magne eller andre. Jeg kunne ikke senket dem om jeg så ville, sier Gro.

– Etter en stund var det som noe slapp tak i armene, og jeg kunne igjen senke dem. Jeg var veldig varm i hendene.

Etter dette satte Gro seg på stolen igjen mens Svein-Magne ba for hoftene hennes.

– Jeg kjente en sterk varme. Det var som om noen trakk ut alle smertene jeg hadde på en rekke ømme punkter gjennom noen usynlige tråder, sier Gro. Rett etter forbønnen tok Gro etter oppfordring fra Svein-Magne en løpetur frem og tilbake i lokalet. Dette hadde hun ikke klart på lenge, og hun kjente at smertene virkelig var borte.

– Jeg var overlykkelig for det som hadde skjedd på Stiklestad. Guds kraft hadde helbredet meg.

Gud er for oss

På turen opp til Verdal hadde faren til Gro kjørt på grunn av hennes dårlige sidesyn. – På veien hjem kjørte jeg, og det gikk helt fint selv om det på slutten var skumring og mørkt. Jeg så også mye tydeligere faren min som satt på siden av meg.

Tilbake i Vik ble hverdagen mye lettere. Smertene som før satt i hoftene var nå helt borte, og husarbeidet gikk mye lettere. Hun er helbredet for fibromyalgi. Bare en dag etter helbredelsen opplevde Gro noe spesielt.

– Mandag kveld hadde jeg lagt meg for å sove. Midt på natten våknet jeg, og kjente et svakt press mot øynene. Det kjentes ut som noen var i rommet. Gud holdt på å jobbe med meg. Jeg glemmer ikke denne opplevelsen så lett, sier hun. Gro er glad for det som har skjedd, og har tenkt en del over det.

– Gud er for oss, sier hun glad.

HELBREDET: Gro Marita Green er lykkelig for det som skjedde på Svein-Magnes helbredelses-seminar på Alternativmessa på Stiklestad. Her opplevde hun at Gud helbredet henne fra fem års smerter i hoftene og restaurerte sidesynet hennes tilbake til normalt.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15