Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Fikk knust kneet i trafikkulykke:
Her blir Sylvia helbredet

VARME I KNEET: Klokka er 23:00, og Sylvia Nilstads elleve år gamle kneskade møter sin overmann.
Siden frontkollisjonen i 1995, har firebarns-moren på Vinstra hatt et ødelagt kne. Helbred-elsen i Sødorp kirke kom som lyn fra klar himmel. – Jeg ble «tatt på senga», skulle bare ha forbønn for allergien!

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Sylvia Nilstad, opprinnelig fra Rena, frontkolliderte i en eldre Volvo 240 en julikveld i 1995. Med seg i bilen hadde hun de to små barna sine, den eldste var to år gammel. At hun knuste det høyre kneet, tok hun ikke så tungt. Det viktigste var at ungene slapp fra krasjet med skrekken. Åtte personer havnet på sykehus etter smellet på riksvei 25/E16 utenfor Vang i Hedmark.

– Bilen så ut som et trekkspill, og bare baklyktene var noenlunde i orden, forteller Sylvia, som ble operert på Hamar sykehus samme kveld.

Ståltråd

Legene gjorde sitt beste for å lappe sammen det som var igjen av kneet.

– De knyttet kneet sammen med ståltråd, forteller Sylvia. Mer var det ikke å gjøre med den saken. Etter ulykken var hun en tid ved Ringen Rehabiliteringssenter i Moelv. Tre kvart år senere, ironisk nok den 1.april, falt hun på isen og slo opp igjen det som sykehuset hadde greid å få på plass.

I årenes løp har hun brukt mange og ulike slag smertestillende tabletter. Paralgin Forte monnet ikke i det hele tatt, hun ble immun. Veien videre ble å lære seg å leve med smertene. Hun var i stand til å sitte, gå og stå, men hadde alltid smerter eller murring. Å bøye kneet nitti grader var umulig. Hvis ektefellen var så uheldig å komme borti kneet, var det lurt å gå i dekning for eventuelle ørefiker.

Allergi

Sylvia har deltatt på Alpha-kurs, og senere i ei bibelgruppe. Men kristen ville hun ikke kalle seg. Da evangelist Svein-Magne Pedersen skulle holde møter på Vinstra 20. mai i år, hjalp hun til å henge opp plakater. I tillegg skulle hun selge kaffe og kaker i kirkestua fra klokka 21:30 til 23:30.

Sammen med datteren ville hun søke forbønn for allergiplager, Nilstad tålte ikke pelsdyr eller gress. Vesle Oline (2) var syk grunnet medfødt matallergi og en bekymringsfull lang periode med diaré og oppkast. Jenta hadde knapt snakket på ei uke.

Mor og datter fikk tildelt rosa forbønnslapp, som betydde lang ventetid. Sylvia stilte seg litt tvilende til helbredelsesmøtet. Hun hadde betenkeligheter med hele «settingen», og puslet med sitt i kirkestua mens møtet gikk sin gang i bygget ved siden av.

I «feil» bygning

Svein-Magne fikk det man kaller et «kunnskapsord» som er overnaturlig viten om noens livssituasjon. – «Noen her har et knust kne.» «Det er det høyre», presiserte han. Ingen ga respons. Men Pedersen ga seg ikke. Han spurte igjen. Ragnhild i arrangementskomiteen tenkte at det kanskje var Sylvia han mente.

Evangelisten fikk ikke ro på seg til å fortsette møtet, og Ragnhild skysset av gårde en budbringer for å hente Sylvia. Hun på sin side hadde aldri vært på et liknende møte tidligere, og syntes det var skummelt. Hun er en sjenert type som ikke liker oppmerksomhet. Etter mange oppfordringer våget hun seg inn, og lyttet med forferdelse til at Svein-Magne beskrev kneskaden hennes i detalj. – Jeg var redd og hadde skikkelig hjertebank, medgir Sylvia. Da Svein-Magne ba for det høyre kneet hennes, kjente hun en enorm varme i beinet. Pinen forsvant, og for første gang på elleve år greide hun å bøye kneet nitti grader. Til forbauselse for seg selv, og til begeistring for de andre møtedeltakerne.

Mor og datter helbredet

– Jeg ble skikkelig tatt på senga! sier Sylvia overveldet. Hun legger ikke skjul på at hun var litt redd, hun var på ingen måte forberedt på begivenhetenes gang. I tumultene rundt helbredelsen, glemte hun hele allergien som hun egentlig søkte hjelp for.

– Datteren Oline kom sent i seng etter forbønnen den natta; neste morgen var hun « i hundre», strålte som ei sol, og snakketøyet var definitivt i orden. I ukene etterpå har mora og barnehagen latt henne smake ulike typer mat, men toåringen har ikke fått allergiske reaksjoner. Oline fryder seg over utvalget, griper begjærlig melkekartongen og hiver innpå. Nå kan hun spise alle typer brød. Påleggsfavoritten er selvfølgelig brunost.

Spasertur i Helvete

Sylvia er glad i fjellet og skogen. Sammen med likesinnede er hun med i ei trimgruppe som nyter naturen ulike steder i Gudbrandsdalen. Etter helbredelsesunderet har hun villig fortalt hva som har skjedd.

Jeg har ikke kjent et smertestikk engang, har bare hatt lyst til å løpe, forteller hun entusiastisk. Nylig var hun en tur i Espedalen, i naturparken som har det megetsigende navnet Helvete. Som navnet antyder, er det kjelkete å bevege seg der, og det trengs gode bein for å komme seg velberget dit og tilbake. Og det har Sylvia Nilstad.

Champagnekorken smeller

Da evangelist Pedersen oppfordret folk til å få sin sak med Gud i orden, rakte Sylvia opp hånda i likhet med et dusin andre.

– Jeg hørte et smell i brystkassen idet jeg gjorde det. Lyden var så høy at hun var sikker på at alle de andre i kirka hørte det, men da hun så seg rundt, stod alle med lukkede øyne og nøt atmosfæren. Hun har ingen forklaring på hva som skjedde. – Det var kanskje en slags respons, eller bekreftelse, sier hun forklarende. Ja, nå kaller jeg meg kristen, sier hun fast.

I forbindelse med bursdagen fikk hun en overraskende presang fra sin kjære: en trampoline! Denne bruker hun mye. For kort tid siden hadde det vært rene galskapen å klatre opp på en sånn.

Mannen hennes er bare glad etter å ha fått hjem ei «ny» kone og en frisk toåring. Selv takker hun Gud hele tida.

GLADE JENTER: Sylvia fryder seg over trampolinen hun fikk i bursdagsgave. Her sammen med minstejenta.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15