Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
En ubegripelig pasient

GRUNN TIL Å SMILE: Einar Oluf Fjærli fra Klæbu fikk reparert synet etter å ha lagt hendene på TV-en under «Holmgang».
Leger og radiografer i trønderhovedstaden klør seg i hodet over pasient Einar Oluf Fjærli. Kul på lungen, muskelsmerter og trykk på øynene forsvant «uten grunn». Synet ble først helbredet under TV 2s «Holmgang».

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Einar (63) oppsøkte øyelege for første gang i 1989. Han jobbet da hos Gilde, Bøndenes Salgslag på Tunga i Trondheim, hvor han pakket varer. Klæbyggen strevde med å lese hva som stod på ordrene.

– Jeg måtte holde ting veldig langt unna for å se tydelig. Å se på TV og lese Adresse-avisen var problematisk. Undersøkelsen viste at han hadde veldig høyt trykk på øynene, det målte henholdsvis 25 og 27. Einar ble innkalt til ny oppfølging tre måneder senere. Trykket var imidlertid uendret, og han ble anbefalt å ta øyedråper. Bivirkningene var tung pust, han måtte holde et roligere tempo og stadig ta pauser. Fjærli klaget til legen over dette, og bestemte seg for å «hive skiten». Særlig mer var det ikke å gjøre med Einars synsproblemer.

Alene hjemme, heldigvis

Fru Inger var på syforening en oktoberkveld i 2002, og derfor var ektefellen alene hjemme i huset i Klæbu. Samme kveld deltok evangelist Svein-Magne Pedersen på «Holmgang». – Heldigvis at jeg var alene hjemme, forteller sørtrønderen, som syntes det var litt flaut å legge hånda på fjernsynet slik Svein-Magne oppfordret til, men han ville prøve. Før Pedersen begynte å be, sa han at seerne skulle fokusere på behovene de hadde, og Einar tenkte på øynene. – Etterpå ble jeg så rar inni meg. Men jeg fikk en veldig ro.

Ubegripelig

I tida etter programmet merket han at sidesynet var blitt bedre, men reflekterte ikke noe over det. Da halvåret var gått, var det tid for ny undersøkelse. – Hva har skjedd, undret legen. Trykket på øynene var gått ned fra 25/27 til 20/22. Doktoren syntes det var rart. Selv om Fjærli hadde gått på langtidsvirkende medisiner, var det utenkelig at øyedråpene var årsaken ettersom han hadde brukt dem bare noen få ganger. Einar kom plutselig til å tenke på bønnestunda foran TV-en, og måtte nesten bite seg i tunga for ikke å nevne programmet. – Jeg tenkte at dette skal jeg holde hemmelig, forteller han med glimt i øyet.

– Øyelegen lurte på om det var noe galt med instrumentene, derfor sjekket han om utstyret var i orden; han kunne ikke fatte hva som var skjedd med øynene mine. Han fikk det ikke til å stemme. Einar klarer ikke å holde seg alvorlig når han forteller om legens reaksjon. Nylig ble trykket på øynene hans målt nok en gang, og lå på 17 på begge øynene, som er kjempefint.

En kul på venstre lunge

Det var under CT-røntgen ved Sentrum Røntgeninstitutt i Trondheim i januar 2006 at radiologene oppdaget en flekk på den venstre lungen. Einar hadde da vært skral av influensa en tid, og ville for sikkerhets skyld få lungene undersøkt. Ved nøyere ettersyn fant de en kul på 3,5 centimeter. Om kulen var god- eller ondartet, kunne ingen svare på, men ingen ting tydet på spredning. Fastlegen sa rett ut at «det kan være kreft», og at Fjærli måtte være forberedt på tøffe tak framover. Den nærmeste familien ble naturlig nok engstelig, og støttet og oppmuntret Einar så godt de kunne

I mars 2006 skulle trønderen inn til ny CT-røntgen, blodprøve og pusteprøve. Dagen før grep han telefonen og ringte Svein-Magne på kontoret i Vennesla. Einar la hånda på den venstre lungen, og de ba sammen. Pedersen ba om at kulen skulle bli «knust». Deretter ble Fjærli ønsket lykke til.

– Jeg følte meg så rar og svimmel etter telefonsamtalen. Opplevelsen var lik den han hadde under «Holmgang» fire år tidligere. Einar måtte rett og slett legge seg ned på sofaen.

Pliktløp til Trondheim

Etter en times hvil, var han bestemt på å avbestille timen på St.Olavs Hospital i Trondheim, så sikker var han på å være helbredet. Ektefellen ble sjokkert over forslaget, og nektet ham å avbestille timen. Selv om Fjærli var 100 % sikker på at han var helbredet, valgte han å krysset kommunegrensa og dra de to milene inn til byen.

Da de nye bildene av lungen var ferdige, kunne radiografen sammenligne gamle og nye bilder. Det var noe som ikke stemte. Han spekulerte på sammenhengen mellom dem, for det var ingen kul å se på de nye bildene, bare et lite sår på stedet der kulen hadde vært. Blodprøven bekreftet at alt var i orden med Einar. Til sist la de en slange med kamera ned i Einars lunge. De søkte flere ganger rundt, men fant ingen kul, bare et lite arr og noen små, udefinerbare partikler her og der.

Mer enn lykkelig

Etter undersøkelsen fikk Einar en samtale med den hyggelige russiske legen. – Vet du, vi finner ikke noe på lunga di. Såret som er der nå, vil gro, fortalte legen glad. CT-røntgen få uker tilbake viser at så har skjedd, alt er vel og bra der inne.

– Æ e så lykkeli over det som ha skjedd at du ane itj, stråler Einar. Aller helst ville han omfavne sin tilkommende svigersønn som var sjåfør hjem fra sykehuset. – Om det bare hadde vært mørkt, sier han og ler.

Klæbyggen er mest fristet til å ta med bladet Legedom til sykehuset og forklare hva som har skjedd, fordi personalet går rundt som levende spørsmålstegn.

Trippeltakknemlig

Einar forteller at mora hans var kristen og en flittig bibelleser. – Jeg tror på Han over meg, Han har hjulpet meg og familien mange ganger. – Som liten lærte jeg å takke når jeg fikk noe, og det har jeg gjort, jeg bøyde meg og takket Gud da jeg kom hjem. Det er Han oppi himmelen som har gjort dette.

Spesielt dette året har det blitt mye å takke for: – Jeg har også gått med muskelsmerter i den høyre skulderen i en til to måneder. Antagelig kom det av mye arbeid ved dreiebenken. Men så fikk Einar tilsendt en bønneduk som han lot ligge inntil skulderen. Resultatet er at han ble bedre og bedre dag for dag. Nå er han helt bra i armen, og gir bønneduken «skylda» for det. Sørtrønderen gir sin uforbeholdne støtte til Svein-Magne og arbeidet som går ut fra Misjonen Jesus Leger i Vennesla.

KLØR SEG I HODET: Ved St. Olavs Hospital i Trondheim forstår ingen hva som har skjedd med Einar Oluf Fjærli

LYKKELIG: Jeg er så glad at du aner ikke, utbryter Einar Fjærli fra Klæbu.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15