Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
– Dette er en drøm!

BØNNEDUK: Tidligere i høst ble Anita Mjøs kvitt depresjon etter å ha mottatt en bønneduk. Her har hun fått en ny. Under møtet i Kristkirken ble hun helbredet for astma.
– Jeg har ikke brukt astmamedisiner siden møtet i Kristkirken! sier en overlykkelig Anita Mjøs Farestveit på telefon fra Bergen. Tidligere tok hun medisiner hver fjerde time.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Anita (32) leter etter ord som kan beskrive det nye livet hennes. Ordet «fantastisk» dekker knapt det hun har opplevd, men hun tyr til det i påvente av noe bedre. Anita har lagt to beintøffe år bak seg. Så, en lørdag i november, tauer naboen henne med på et møte i Kristkirken i Bergen. Det er første gang hun er på et kristent møte. – Dette er jo helt utrolig morsomt, sier Anita. Hun humrer og ler. Hun stiller seg tvilende til at predikanten, Svein-Magne Pedersen, er pinsevenn, han er for løs i snippen til det. – Han er veldig morsom, denne nordlendingen! Hun sikter til prekenen som er krydret med pussige historier og er velsignet fri for krav. Hele «settingen» er litt overraskende.

Bronkitt og astma

Anita har følgende fokus: Hun ønsker seg primært et bedre og tryggere liv, ikke nødvendigvis en helbredelse, selv om hun har plenty grunner til nettopp det. Anita er født med bronkitt. Våren 2003 utviklet denne seg til astma. Hun ble avhengig av å ta medisiner hver fjerde time; Symbicort om morgenen og kvelden, og Ventoline på dagen.

– Jeg har alltid en sånn i lomma, sier Anita og viser fram et eksemplar av arten. Hun har astma- og bronkittbesvær i dag, og tok en dose medisin på vei inn til møtet. Når anfallene kommer, får hun panikk fordi hun ikke klarer å puste. Bergenseren jobber som pølsemaker hos Gilde. Hvis anfallene kommer mens hun er på jobb, rømmer hun inn på toalettet for å være alene.

Innestengt

Fastlegen mente hun ville trenge medisiner resten av livet. Den stadige økningen av doser gjorde henne deprimert, hun følte seg innestengt i en syk kropp. I hele 2004 slet Anita med en kombinasjon av forkjølelser, depresjon, bronkitt og astma. Dette resulterte i et raust antall sykmeldinger. Hun ble også testet for sukkersyke, og fikk beskjed om at hun var disponibel. Da var begeret fullt.

–Jeg begynte å spekulere i hvordan livet ville bli hvis jeg ble nødt til å ta medisiner også for det. Jeg kan ikke fordra å ta medisiner!

Svangerskapsavbrudd

Hun skulle egentlig sittet her med en svært etterlengtet, tre uker gammel baby på armen, men slik ble det ikke. Etter fire spontanaborter, opplevde hun at også hennes femte svangerskap ble avbrutt. Svangerskapet fikk en bråstopp i 6.måned. Ultralyden viste at den vesle jentebabyen deres var død. Det var en fryktelig belastning for Anita og ektefellen Trygve Olav. Hun grublet mye på årsaken og hvordan det kunne vært unngått. Deretter fulgte uker med depresjoner, noe som forverret astmaen. En god venninne ga henne telefonnummeret til Svein-Magne. Han ba for henne over telefonen, og hun fikk også tilsendt en bønneduk. Denne la hun på hjertet, og depresjonen slapp taket.

Svir i nesen

Svein-Magne avslutter prekenen sin med å invitere til frelse. Anita er en av dem som gir respons. Hun vil ha «full pakke». De er ca. 50 personer som ber frelsesbønnen denne helga. De står side om side når de starter det nye livet med Gud. Noen timer senere, og det er ikke få (klokka blir 01:54 søndag morgen), er det Anita sin tur til å bli bedt for. Når Svein-Magne ber, begynner det å svi i nesen hennes. – Det føles allerede lettere å puste, det kjennes mer åpent. Hun løper smilende over det beige vegg-til-vegg teppet som egentlig er en stor trussel mot helsa hennes. Men teppet er under beina hennes også i billedlig forstand. Anita ser bort på naboen sin, Elin, som fremdeles er våken. De to kjenner hverandre godt. Elin er overlykkelig på Anita sine vegne. – Jeg har sett hvordan hun har slitt! At hun gikk frem til frelse og så ble helbredet, er helt fantastisk, sier Elin. Hun tørker bort en gledeståre.

Et medisinfritt liv

Anita bruker like friske adjektiver når hun noen uker senere beskriver den nye hverdagen sin: – Dette er ubeskrivelig! Jeg våkner opp om morgenen uten å ha tatt medisiner, og uten å måtte ta. – Dette er en drøm! Det er fantastisk og ubeskrivelig! Nå kan Anita helt spontant gå ut et ærend uten først å planlegge medisineringen. Hun opplever en ny frihet.

Anita har også vært hos fastlegen sin. Han lurte på hvordan det stod til med henne. Dette fryktelige høstværet gjør jo folk så syke. –Jeg har hatt det helt fantastisk, svarte Anita. Hun som før kunne føle seg syk når folk fyrte i ovnen, synes nå det lukter godt! Hun planlegger også å begynne å trene sammen med nabo Elin. Anita ser fremover med glede og lettelse. – Eg har det så flott!


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15