Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Verdt å vente på

SMERTEFRI: Harald Turøy ble helbredet sist Svein-Magne var i Kristkirken.
– Det var verdt å vente, selv om jeg ble trøtt, var omkvedet fra mange etter møtene med Svein-Magne Pedersen i Kristkirken, Bergen, sist november. Noen hadde ventet i 8 timer, andre i 11, og ingen skrapte med foten! Selv de langt over 8o var villige til å rangle seg gjennom natta i påvente av assorterte go’biter på Minde i Bergen.

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Vi er i Kristkirken, Bergen. Fra 19.-20. november forkynner Svein-Magne Pedersen og ber for syke. Folk kommer fra fjern og nær. Noen er for første gang på et kristent møte. Det rapporteres om helbredelser blant slektninger og venner. Noen ble selv helbredet etter «Holmgang» i oktober.

Kølapper til glede og forargelse

En halvtime før det første møtet starter, har ca.120 personer hentet seg kølapper. Disse fins i seks ulike farger, og det er 20 lapper i hver farge. De med blå har vært først til mølla, de med hvit kom sist i køen. Jo lysere farge lappen har, dess større er sjansen for å se soloppgangen i Bergen. Dette kølappsystemet oppleves grenseløst irriterende for enkelte som ikke har køer i forsamlingen sin på slike «ukristelige» tider av døgnet. For de som venter, er det svært så praktisk. Det er mulig å planlegge de neste 10-11 timene som kan tilbringes sittende, stående eller liggende mens man venter på tur. Tålmodige og ventende er også noen unge grensejegere på post rett ved russergrensa i Øst-Finnmark. De myser gjennom nattkikkerten over mot nabolandet. Svein-Magne og kona Solveig kommer inn i lokalet og setter seg. Solveig forteller litt om arbeidet, og poengterer at det er Jesus, og ikke Svein-Magne som helbreder. Han er kun en kanal for kraften fra himmelen.

Kjedelige møter dreper troen

Svein-Magne har lite til overs for kjedelige møter som dreper troen og avfolker kirker og bedehus. Det vil ikke nordlendingen bidra til! Han forteller morsomme historier og får folk til å le og slappe av. Anita er på et kristent møte for første gang, og har fått bakoversveis. – Jeg hadde ikke ventet så mye humor, sier hun overrasket. Hun har sittet og humret og ledd hele tida. Anita sliter med bronkitt og astma, og vet ikke at hun tok astmamedisin for siste gang da hun gikk inn til møtet i kveld. Nå koser hun seg med å høre nordlendingen preke rett fra levra. De som lærte Svein-Magne å forkynne, understreket at en predikant skal STÅ når han taler, det er uhørt å gå rundt. Svein-Magne var tydeligvis ikke tilstede i den timen. Men hvem kan stå rett opp og ned og se behersket ut når man formidler verdens beste budskap?

Rasjonert evangelium og sunn fornuft

Jesus er veien, sannheten – og teorien? Svein-Magne ser spørrende på forsamlingen. Nordlendingen er opprørt over smålighet i forkynnelsen. Ola og Kari blir innbilt at helbredelse er for de få; det virker mer oppnåelig å vinne i LOTTO, skal man tro det som sies fra mange norske prekestoler. Men Svein-Magne oppfordrer folk til å søke og ikke gi opp. Vi har en raus og romslig Gud! Når det er sagt: Noen trenger ikke helbredelse, de behøver en skikkelig ferie for å bli bra! Andre blir bedre om de reduserer inntaket av kaffe, cola og fet mat! Etter prekenen inviteres det til frelse. Denne helga er det 50–60 som gir respons og får et ankerfeste som vil holde i storm og stille. Elin Tangen er en av dem. Hun får også med seg forloveden sin og naboen. – Dette var helt fantastisk, sier Elin etterpå. Hele møtet, hele «settingen» var helt topp! – Det er som å komme hjem!

Skilpadden og jagerflyet

Pedersen setter ulike navn på ulike typer helbredelser. Skilpaddehelbredelse er en av dem. Det betyr at intervallet mellom forbønn og helbredelse kan være litt langt, opptil noen uker. F 16-helbredelse er helt motsatt: Man blir momentant helbredet, noe som alle håper på, ikke minst i vår vestlige verden hvor alt skal gå så fort! Pedersen forteller om en kvinne som tok kontakt med misjonen 40 ganger før hun ble helbredet. – Tenk om hun hadde gitt opp på 39. forsøket! Mens vi hører Svein-Magnes friske forkynnelse, forbereder Aftenposten å trykke en artikkel om tre generasjoner kongelige med HM Kong Harald i spissen. Også Norges monark vet hva sykdom, smerte og sykehusopphold er.

Tunge øyelokk

Nå er det sju timer siden evangelisten spiste. Vertskapet i Kristkirken med Reidar Paulsen i spissen, har kokt kaffe og serverer nysmurte baguetter. Dermed får Pedersen og teamet en pust i bakken før de med grønne lapper skal til pers. – Dere som er trøtte kan legge dere til å sove, jeg skal vekke dere når det er deres tur, sier han til de med tunge øyelokk. Det er vel ikke det man forventer å høre på et kristent møte! I Kristkirkens svære møtesal er det uformelt til tusen, men lufta er stinn av forventning. Svein-Magne griper mikrofonen og tar et mini- intervju når noen merker forandring. Det er latter og tårer i salig blanding. NRK Hordaland har kontor i samme bygning som Kristkirken. Nå har reporterne lagt seg for lengst, og drømmer kanskje om å gjøre det store nyhetsscoopet. Og så skjer det saker og ting rett utenfor kontordøra deres, uten NRKs mikrofoner og kameraer tilstede.

Hjelp fra det Høie

Medhjelperne deler ut bønneduker, kort og bladet Legedom. I fjor sendte MJL ut 16 000 bønneduker. Bomullsstoffet kommer fra Høie fabrikker og leveres i brett på 25 meter. Deretter blir stoffet bedt for før det klippes opp i kvadrater, påskrives «Jesus leger»/ «Jesus heals» og deles ut eller sendes i posten. Svein-Magne forteller om en kvinne som ordnet opp i dødsboet etter sin mor. Der fant hun et to år gammelt brev med en bønneduk. Kvinnen la bønneduken på den syke hånda si og ble helbredet. Bønneduker er ikke som melk, de går ikke ut på dato. En av bønnedukene som deles ut i dag, havner hos en 82 år gammel kvinne i Nord-Trøndelag. Hun plages av en forferdelig hoste. Verken røntgen eller undersøkelser hos øre-nese-hals spesialist gir botemiddel for problemet. Etter ei lita uke med duken på kroppen, er det blitt en annen dans.

«Nye» skuldre

Harald Turøy(68) forteller at han ble helbredet i Kristkirken forrige gang Svein-Magne var der. Det er nå to år siden. Harald hadde hatt plager med skuldrene i et par år. Turøy klarte ikke å løfte armene høyere enn i skulderhøyde. Om natta våknet han av smerter hver time. Legen mente det kunne være forkalkning. Det ble satt en sprøyte som ikke virket. En knapp uke etter forbønnen, var smertene helt borte og han hadde full bevegelighet. Harald viser gjerne fram hvor fin han er blitt i skuldrene. – Nå er jeg hundre prosent bra, forteller han begeistret.

Mor og datter

Noen av disse menneskene som søker helbredelse har prøvd absolutt alt. De har turnert helsevesenets mange kriker og kroker i alle år. Like ofte som vi nevner melk og brød, sier de MR, CT, røntgen, operasjon, Paralgin Forte, strålebehandlinger, sykmeldinger, uføretrygd. Gunvor Svendsen (81) ble helbredet etter å ha sett Svein-Magne på «Holmgang» i oktober. Hun la den ene hånda på TV-en og den andre på den smertefulle hofta. – Jeg har ikke vært så bra på mange, mange år, forteller Gunvor glad. Hun har hatt i alt fire hofteoperasjoner. Gunvor likte seg veldig godt på møtet. – Det var både kjekt og koselig! Selv om hun og datteren hadde ventet i ni og en halv time, så var det verdt det! Datteren, Kari Guhnfeldt, ble bedt for grunnet laktose-intoleranse (allergi mot melke-sukker ) som har plaget henne i 35 år. – Jeg har ikke hatt plager etter forbønnen, forteller Kari tre uker senere.

Trofaste bønnekvinner

I salen sitter mange trofaste, gamle bønnekvinner som strikker sokker til barn i Afrika, og donerer pensjonen sin til misjonsarbeid. De har slitasjegikt og dårlig hørsel og kanskje en krykke. De kjenner Bibelen og hele kristen-Norge ut og inn. Nå håper de at dette er dagen. Men de tar helt feil! Dette er natten! Marit Teigland (85) er en av disse. Hun har slitt med øreverk i mange år. Når Svein-Magne stikker fingrene i ørene hennes og ber, skjønner alle som står rundt at det skjer noe der inne. Når Marit åpner øynene, sier det blå blikket mer enn tusen ord. Hun er litt våt i øyenkroken, og breddfull av takknemlighet overfor evangelisten.

Tente lys

Klokka er to timer over midnatt. Fremdeles sitter folk som tente lys enda flere av dem har passert 80. Bergensavisene sine avisbud har enda noen timer «på øret» før de skal ut i plaskregnet og levere nyheter som bare er småtteri i forhold til det som foregår her inne. Avisbudene nordpå behøver ikke regnfrakk, i indre Troms settes snart nattens kulde-rekord med ÷ 17 grader. De med rosa kølapper betjenes nå. Svein-Magne øker tempoet litt. Folk begynner å bli trøtte, og lengter etter senga si. Men de nekter plent å gå hjem før de har fått forbønn. Skulder ved skulder blir de bedt for med håndspåleggelse.

Et lite gjesp

Nå er det ikke lenge igjen til soloppgangen i Bergen. Tålmodige og nattevåkne er også noen hundre mennesker lenger sør på kontinentet. De går sårbeinte oppover steinura mot toppen av Sinai-fjellet. Også de for å få med seg soloppgangen denne mandag morgenen. Men i Egypt er det ventet 26 varmegrader og lettskyet vær. Det samme kan vi ikke si om vestlandsværet. Men folk her inne gir en god dag i været! En sjelden gang sees et langt gjesp. Til og med hos Svein-Magne. Men det skal poengteres at det skjer kun en eneste gang i løpet av de 20 timene møtene har vart. Mannen er snart 58 år, og ingen toppidrettsutøver. Og heldigvis må vi si, for da hadde han vært nødt til å legge seg etter Barne-TV. Men akkurat nå, i denne morgentimen, sier han at det ikke er noe annet sted i verden han heller ønsker å være enn nettopp her.

LYKKELIG: Elin Tangen opplevde at både forloveden og naboen ble frelst på møtet. – Dette var det verd å vente på, enda så trøtt jeg ble, sier den glade bergenseren.

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15