Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
En avlyst begravelse
Kreftsyke «Kari» (76) planla sin egen begravelse

KONTRASTENES ÅR: Nå blir det feiring av gullbryllup i stedet for begravelse!
Etter forbønn fra Svein-Magne på «Holmgang», har hun andre planer. Alle svulstene i kroppen hennes er vekk! Nå skal hun feire gullbryllup i stedet!

Tekst og foto: Marta Lillian Moan

Det er «Holmgang» på TV2. Datoen er 5.oktober. Evangelist Svein-Magne Pedersen ber blant annet for «kreftsyke». I et rekkehus i en drabantby på Oslos østkant bor «Kari». Hun legger hånda på fjernsynet. Hun har kreft, men kan ikke fordra ordet. I måneder har hun planlagt sin egen begravelse. Samtidig er hun full av forventning til programmet. Neste dag ligger «Kari» på et sykehus i hovedstaden og får CT av overkroppen. Radiografene rister på hodet, svulstene er borte!

En svulst, og en til…

Marerittet startet en morgen for tre og et halvt år siden. «Kari», en jordnær kvinne fra Toten, våkner av blod fra en føflekk på venstre skulder. Hun hadde klødd på den ubevisst i løpet av natta. Føflekken vokste i rasende tempo og ble straks fjernet av en privat kirurg. En måned senere bar det av gårde til en kreftspesialist som gikk enda grundigere til verks. Ett år senere fant «Kari» en ny kul, denne gangen i venstre armhule. Ny operasjon. Snart viste det seg at det var spredning til venstre lunge. Svulsten lå vanskelig til. Kreften spredde seg til høyre side av kroppen. -Da vart je frykteli rædd! minnes «Kari». Nye svulster ble oppdaget på den høyre lungen, deretter på venstre binyre, og så på halsen. -Er du klar over hvor syk du er? undret legen. «Kari» hadde jobbet som sykepleier i 50 år. Hun skjønte alvoret.

Et grusomt ord!

Tidlig i tenårene opplevde «Kari» at mora døde av kreft, 42 år gammel. «Kari» og faren ble igjen alene. Tapet av mora satte dype spor. Det gikk bare tre år fra hun ble operert for svulst til hun lå i graven. Da «Kari» ble rammet av kreft, tenkte hun at nå var det bare tre år igjen av livet. «Kreft». «Kari» fryser på ryggen av ordet, og bruker det aldri selv. Når det har kommet blader i posten om kreftsaken har hun « fått hetta».

Planla sin egen begravelse

Sommeren 2005 tok hun farvel med hytta, båten og sommerstedet. Hun begynte å planlegge sin egen begravelse. Gravsted, stein og begravelsesbyrå ble valgt. Salme til begravelsen ble bestemt: « Jesus det eneste». Overfor familien holdt hun lav profil for ikke å skape uro. Barnebarnets konfirmasjon den 4.september så ut til å bli hennes siste, store familiesammenkomst. Hun begynte å fordele arven, deriblant Vestopplands-bunaden og en del smykker. Hun sluttet å pynte seg og handle klær, og holdt seg mest innendørs. Vekten økte, og plagg etter plagg ble for smått.

Men det skal gå bra!

Fornuften sa: Dette er slutten! Men et sted inni meg hørte jeg en annen stemme, forteller «Kari». Selv om flere og flere ondartede svulster poppet opp i kroppen, hadde hun den tanken, den følelsen at det kom til å gå bra! Underlig nok beholdt hun humøret. – Jeg følte meg dårlig, men hadde sjelden smerter. En kveld like før «Holmgang» satt hun og fantaserte: Tenk å kunne føle seg frisk en hel kveld! Innimellom hadde «Kari» down-perioder hvor hun lå våken om natta og grublet. Da sa mannen hennes, den store optimisten: «Dette skal gå bra!»

CT med forviklinger

Dagen etter «Holmgang» hadde «Kari» time på sykehuset for å ta nye prøver og ny CT. Det store spørsmålet nå var om tilstanden var forverret. Da bildene var tatt, ble hun liggende og vente lenge på resultatet. Radiografene sammenlignet de gamle og de nye bildene og spekulerte. «Kari» ventet. Personalet mente det måtte være noe feil med det tekniske utstyret, for de nye bildene viste ingen svulster! Nye bilder ble tatt med samme resultat. Blodprøvene hennes viste seg også å være perfekte. «Kari» tenkte på TV-programmet, men sa ingen ting.

Takker TV2

Hun hadde lenge håpet at Svein-Magne Pedersen skulle komme til Oslo og holde møter slik at hun kunne bli bedt for. – Jeg hadde slike store forventninger til programmet, sier hun. Jeg hadde gledet meg i flere dager og var så redd for å glemme det! «Kari» følte ingen bedring mens hun holdt hånda på fjernsynet under forbønnen. – Je ha aldri møtt`n, sier hun om Svein-Magne. Men hun har ringt han på kontoret i Vennesla. «Kari» berømmer også Oddvar Stenstrøm og TV2. – De er fantastiske som sender programmet!

Dæ går itte ænn!

«Kari» går helst i statskirken. Men hun irriterer seg grenseløst over hva kirkens representanter uttalte under Holmgang! – Dæ går itte ænn, tordner totningen. Hun synes det er skammelig hvordan teologene snakket til Svein-Magne Pedersen! – Tenk hvor mange mennesker han har nådd som aldri kommer seg noe sted! Det er skammelig! Skulle forresten bare mangle om ikke han kan tjene noen penger på dette. Han har mange ansatte.

Bønner i bøtter og spann

– Hvorfor ble akkurat du helbredet? «Kari» smiler takknemlig og forteller om alle de foldede hendene. – Det er så utrolig mange som har bedt for oss! Venner, familie og menigheter har bedt til Gud. Svein-Magne sin bønn fikk bønnebegeret til å flyte over. Mange har sagt de skulle huske på meg. Det er så rørende! Selv mennesker som virker borte fra Gud, de ber til ham! Derfor ble verken «Kari» eller ektemannen overrasket over helbredelsen. – Dette var ventet!

Mrs. X

For en journalist roper «Kari» sin helbredelse på fete overskrifter! Nå kan jeg servere solid dokumentasjon rett i fleisen på kritikerne! Men den gang ei! Skåret i journalistgleden er at jeg verken får ta bilde av henne, bruke navnet hennes i intervjuet eller får intervjue legen hennes! Det svir! -Nå vil noen tro at jeg har kokt i sammen en historie, sier jeg til «Kari». Hun forklarer at hun ikke ønsker for mye oppmerksomhet enda. Hun vil selv styre hvem som skal få høre om dette kjempemessige bønnesvaret. – Je fortælje de tæll dom je vil! «Kari» porsjonerer ut nyheten.

Sirkelen av de som vet, blir litt større for hver uke. Selv velger hun å hete «Kari» i intervjuet. Det er navnet bestemora ønsket å gi henne. «Kari» har enda ikke bestemt seg for om legen skal få høre om TV-programmet. – Je har itte bestæmt me. –Je jobber me saken!

Honnør til sykehus og leger

En annen grunn til at hun forblir Mrs. X er hensynet til kollegene sine i helsevesenet. Hun vil ikke at den fantastiske legen og det gode sykehuset skal lese intervjuet og føle seg kritisert! De har vært så alle tiders, gjort alt som stod i deres makt, oppmuntret så langt det lot seg gjøre! Hun vokter seg vel for å så tvil om innsatsen deres. De skal ha kreditt som fortjent! Da Gud kom attåt ble alt perfekt!

Gullbryllup isteden for begravelse!

– Je har levd me døden i hælene så lenge! Nå har livet startet på nytt! «Kari» har fått ny appetitt på livet. Gleden koker i blodet, hun må ut! For første gang på to år har hun gått tur-retur butikken! Verkingen i armen er borte, derfor går hun turer hver dag. Smertene hun hadde i knærne forsvant sammen med svulstene enda hun ikke hadde nevnt dem i bønnene sine.

– Han der oppe gjør ikke noe dårlig arbeid, sier «Kari» stolt. All mosjonen har gjort at hun nå kommer inn i klærne som var pakket bort «for godt». Dessuten har hun begynt å handle klær og smykker og pynte seg! Den planlagte begravelsen blir det ikke noe av! I stedet har hun begynt å se fram til gullbryllup sammen med den store optimisten! Lokale, meny og toastmaster skal bestemmes. Sanger skal velges. Nå kan hun se fram til en ny sommer på hytta, i båten og på sommerstedet. – Jeg føler meg frisk og forferdelig glad! Ligger om natta og takker. Kunne hoppe i taket av glede!


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15