Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Slutt på brekninger og spiseforstyrrelser:
– Nå lever og spiser jeg normalt

HELBREDET FOR BULLEMI: Gina Sandøy har siden hun var 15 år slitt med spiseforstyrrelser. Men hun opplevde Guds kraft til helbredelse, og nå er den slitsomme tiden forbi.
Gina Sandøy opplevde at livet tok en ny positiv vending da hun ble helbredet for bullemi og årelange spiseproblemer. Det skjedde på et helbredelsesmøtet i pinsemenigheten Betel, Trondheim søndag den 18. september i år.

Tekst og foto: Johan Hovda

– Det er nesten for godt til å være sant, sier Gina Sandøy (31) en uke etter helbredelsen. – Nå spiser jeg mer jevnlig og blir mett etter et normalt måltid. Slik har det ikke alltid vært.

Oppveksten

Det var i barneårene problemene begynte. – Jeg ble ofte mobbet på barneskolen. Da jeg kom i tenårene, følte jeg meg overvektig og tykk. Jeg begynte da å få et unaturlig forhold til meg selv, og følte meg stadig overspist. I tillegg slet jeg med et dårlig selvbilde.

Gina var femten år første gang hun stakk fingrene i halsen for å fremprovosere oppkast. Det ble begynnelsen på en negativ spiral og de neste sju årene fremprovoserte hun stadig oppkast. – Jeg kunne kaste opp på den måten en til to ganger i uken, forteller Gina.

Gina hadde det tøft i tenårene. På det verste var hun 15 kilo under normalvekten. Enkelte dager og i perioder kunne Gina spise mye, for rett etter å fremprovosere et oppkast. Etterpå kunne hun gå flere dager uten å spise. Det unaturlige forholdet til mat fortsatte i årevis.

Gina la etter hvert opp til et svært slitsomt treningsløp for å trene opp den dårlige kroppen hun mente hun hadde. Hun løp, syklet, svømte, trente vekter og aerobic. – Jeg gikk og løp lange turer. I den tiden overtrente jeg kroppen min. Jeg kunne trene opp til sju dager i uken med økter på tre til fire timer hver dag.

Psykiske problemer

– Bullemi er først og fremst en sykdom som sitter i psyken, forteller Gina. – Jeg tenkte hele tiden om meg selv at jeg var tykk. I selskap og samvær med andre, sammenlignet jeg alltid det jeg spiste med sidemannen og de andre. Jeg kunne aldri spise mer enn andre gjorde. Da har du et unaturlig forhold til mat.

– Jeg kjøpte også for store klær, som en følge av måten jeg tenkte på. De måtte senere sys inn for å passe. Min søster og venner sa at jeg var altfor tynn, men jeg hørte ikke på dem. I mine tanker var jeg for tykk, forteller Gina.

– Da jeg var i begynnelsen av 20 årene sluttet jeg med å fremprovosere oppkast. Men jeg slet stadig med bullemi og tankekjør. Jeg hadde akkurat samme sykdom som før, bare at jeg ikke kastet opp, men kjente i stedet brekningsfornemmelser. En annen ting var at jeg spiste for mye, og bare en halv time senere var jeg igjen sulten. Jeg kunne også gå i flere dager uten mat. Mitt forhold til mat var direkte slitsomt.

Trondheim

Våren 2001 flyttet Gina bort fra Bergen til Trondheim. – Det har i ettertid vist seg å være klokt, for Gud hadde en plan med meg her, forteller hun. Siden skulle hun få verdifulle kontakter i byen.

På høsten 2001 fikk Gina, som da var 27 år, diagnosen ADHD av hennes fastlege. – I tiden etter prøvde jeg en syv til åtte forskjellige medikamenter uten at det har gitt så stor effekt, forteller Gina. Samtidig slet hun med brekningsfornemmelser. Gina ble med i en lokal ADHD forening og her fikk hun en god venn som skulle bety mye for henne. Uten at Gina visste noe, bad han for henne.

Fred og ro

– Hele mitt liv har jeg vært på søken etter noe. Jeg har hele tiden hatt et tomrom inne i meg. Hver gang det har vært snakk om kristendommen har jeg kjent en veldig lengsel, men jeg har aldri visst hva det går ut på.

Flere år gikk. En dag kjente Gina Guds nærvær på en helt spesiell måte. Det var en tekstmelding fra vennen i ADHD foreningen om Guds kjærlighet som ble den utløsende faktoren. – Plutselig forstod jeg hvor høyt Gud egentlig elsket meg. Jeg knakk sammen, gråt og hulkegråt om en annen. Guds kraft kom over meg og gav meg forløsning på områder jeg slet med i livet. Den dagen inviterte jeg Jesus inn i hjertet mitt og overgav meg til Gud, forteller Gina.

– Jeg forstod egentlig ikke hvor godt det var å være en kristen. Etter denne avgjørelsen har jeg fått en helt ny ro og fred inn i livet mitt, forteller Gina. Senere har gode venner hjulpet henne inn i et menighetsfellesskap, hvor hun har fått hjelp til å leve ut sitt nye liv.

Helbredet for bullemi

Høsten 2005 ble Gina invitert på helbredelsesmøte, av en god venn. – Da turen kom til at jeg skulle få forbønn var klokken nærmere halv to. Da hadde jeg vært i lokalet i over ni timer. Men det var verdt all ventingen, sier hun.

– Jeg fortalte Svein-Magne at jeg hadde slitt lenge med spiseforstyrrelser og at jeg også slet med brekningsfornemmelser. Da Svein-Magne bad, kjente jeg en strøm som gikk gjennom meg. Mens jeg satt på stolen, skalv jeg forsiktig, men det var en god følelse. Det var akkurat som noe i magen kom ut. Jeg kjente strømninger av noe som kom fra magen og gikk rett ut. Det presset jeg kjente i magen, gav seg litt etter litt til det var helt borte. Etter forbønnen kjente jeg på en helt spesiell hvile og ro. Ja, det kjentes som jeg var satt i fullstendig frihet. Jeg visste at noe fantastisk hadde skjedd, forteller Gina glad.

Normale spisevaner

Neste dag som var en søndag, gledet hun seg til middagen. – Jeg er glad i god mat, og hadde denne dagen laget tacoskjell. Vanligvis kunne jeg spise fem seks stykker av dem før jeg kjente at jeg var mett. Nå var jeg mett etter å ha spist to stykker, forteller Gina.

Og i de neste dagene fortsatte hun å kjenne seg mett etter måltidene. Det ble en ny erfaring for henne. – Jeg er bare så utrolig takknemlig for det som har skjedd. Brekningsfornemmelsene er også borte. Før kunne jeg stadig tenke på mat og lett overspise. Eller jeg kunne kutte ut mat i lengre tid, sier Gina.

Men nå har jeg et helt naturlig og avslappet forhold til mat. Det er bare så herlig det som har skjedd. Jeg er hundre prosent overbevist om at det er Gud, forteller Gina gledesstrålende.


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15