Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Nå gråter hun ikke lenger

SYK: I ett år kunne ikke Cynthia ligge flatt, men måtte sove i stol. Hun og faren Trond gleder seg over at den tiden er forbi.
– Det er ikke få tårer hun har grått det siste året, på grunn av smerter i ryggen, sier far Trond Kristoffersen (32). De er begge takknemlige til Gud for underet som har skjedd. I dag er Cynthia (11) en jente som gleder seg over livet, om enn mer reflektert enn jevnaldrende. Ett år med ryggsmerter og å sove i lenestol er en saga blott.

Tekst og foto: Johan Hovda

Cynthia gleder seg i dag over livet. Hun er eldste datter i en familie på fem. De bor i idylliske Hommersåk, en bygd på vel seks tusen innbyggere som ligger en mil fra Sandnes sentrum, men i samme kommune.

– Helt siden tidlig barndom har Cynthia vært en bevisst kristen og har hatt en avgjort tro, forteller Trond. – Jenta må nok regnes som veslevoksen når det gjelder tro og innstilling til livet.

Cynthia er aktivt med i den lokale pinsemenigheten hvor hun er med i et lovsangsteam og barnekor, hvor hun synger og danser. De to siste årene har hun gått og lært å spille piano. Hun har diktet sine egne sanger, og er musikalsk anlagt. I nabolaget har Cynthia mange venner og de finner på spennende ting sammen. Både lek i gaten og turer ut i naturen hører med.

Borrelia

Sommeren 2001 ble Cynthia bitt av flått, mens hun badet. Det skulle vise seg å være alvorlig. Cynthia ble trett fort, var generelt slapp og tålte lite før hun måtte legge seg ned. Hun hadde også magesmerter og ofte hodepine. Den sommeren var de hos legevakten i Sandnes fem ganger, og det viste seg etter hvert at hun hadde blitt bitt av flått og fått infeksjon.

En kveld på sensommeren fikk Trond og kona Brit Olaug nærmest sjokk da de skulle se til datteren på soverommet. Cynthia lå der med smerter og var totalt lam på høyre siden av ansiktet. Hun ble straks kjørt til Universitetssykehuset i Rogaland og fikk antibiotika. – Legen gjorde oss oppmerksom på at antibiotika ikke virker på alle pasienter, forteller Trond. – Den kunne også gi allergiske reaksjoner. Antibiotikaene virket ikke på Cynthia. Nærmere undersøkelse viste at hun hadde borrelia.

– Vi var rådville og fortvilet og gav beskjed til bønnelederen i menigheten om den akutte situasjonen. I løpet av kort tid var et titalls mennesker engasjert i forbønn for Cynthia. Og neste dag virket antibiotikaen. – Det var i seg selv et mirakel, sier Trond.

Lammelsen slapp taket, men smertene fortsatte. Legen kunne fortsatt konstatere en lammelse på høyre siden, om enn ikke synlig. Cynthia tok en antibiotika-kur den høsten.

Smertefullt

– Det var ikke en så veldig god periode, sier Cynthia når hun tenker tilbake på den tiden. Hun ble skremt da legen sa at dette måtte hun muligens leve med resten av livet. Trond husker også denne høsten godt. – Det var nesten ikke en kveld uten at Cynthia kom gråtende ned i stua på grunn av smerter i høyre siden, sier han. Det var en slitsom tid.

Hadde tro

1. og 2. mars 2003 skulle Svein-Magne Pedersen ha to helbredelsesmøter i pinsemenigheten Klippen, Sandnes. – Vi fortalte Cynthia om mannen som bad for syke og at vi ville ta henne med, sier Trond. Cynthia ble glad da hun hørte om dette, og gledet seg til møtet. Det var tydelig at hun hadde tro på at noe skulle skje.

På søndagsmøtet fikk Cynthia forbønn nærmere klokken tre natt til mandag. – Jeg kjente meg veldig varm da han bad, forteller Cynthia. «Merket du noe?» spurte Svein-Magne. «Ja, jeg ble frisk,» svarte Cynthia glad. Hun stråler som en sol når hun forteller om dette.

– Vi var selvfølgelig spente på hva som kom til å skje kvelden etterpå, forteller Trond. – Men neste kveld, etter at de hadde lagt henne, kom hun ikke gråtende ned som hun pleide å gjøre før. Det ble momentant slutt på gråtingen. Det var herlig å se at det holdt. Det fungerte. Gud er stor! sier Trond.

Cynthia fortalte om sin helbredelse i menigheten og til sine klassevenner. – Det ryktes i bygden om det som hadde skjedd og mange gledet seg, forteller Trond.

Nye prøvelser

Halvannet år senere, sommeren 2004, ble Cynthia igjen dårlig. Hun viste mange av de samme symptomene som hun hadde hatt tidligere, men det hadde en annen årsak. Cynthia ble slappere og hadde lettere for å bli trett. Hun hadde smerter i ryggen.

Sykdomsbildet ble bare verre og verre utover høsten. Om noen kom borti eller berørte henne på ryggen, så hylte hun til. Situasjonen ble ikke bedre av at Cynthias fastlege ikke fant ut hva som kunne gjøres for å få lindre smertene. På høsten forsøkte Cynthia flere smertestillende tabletter uten at det fungerte. Tablettene gav ingen virkning.

Konstante ryggsmerter

De konstante ryggsmertene gjorde livet vanskeligere og vanskeligere for Cynthia. På høsten klarte hun ikke lenger å strekke seg ut og ligge flatt på gulv eller i seng. Det førte til at hun måtte sove i lenestol. Det gjorde ekstra vondt i høyresiden.

På skolen fikk hun etter hvert fri i gymtimen og ble satt til annen aktivitet. I snitt var hun borte en dag i uken. Cynthia kunne ikke delta aktivt i leken i friminuttene lenger, men de andre elevene tok hensyn til henne. Hjemme kunne heller ikke Cynthia være så aktivt med å leke, men hun var flink til å invitere venner med hjem, slik at det sosiale nettverket ble holdt ved like. Hun klarte heller ikke å sykle, på grunn av belastninger på ryggen.

– I januar foreslo Cynthia selv at de skulle ta kontakt med Svein-Magne Pedersen, forteller Trond. – Jeg ringte kontoret og fikk avtalt tid.

Stor tro

– Da Cynthia fikk høre om avtalen, merket vi med en gang en forandring i hennes holdning og tro, sier Trond. – Hun gledet seg til å feire sin bursdag på en normal måte den 20. mai. Og hun snakket om vår årlige sommerferie til Frankrike. Der skulle hun svømme, leke og ha det gøy. Det var tydelig på måten hun snakket, at hun hadde full tro på at hun skulle bli helbredet.

Fredag 22. april kjørte Trond sammen med Cynthia den fire timer lange turen til Hægeland i Vennesla kommune. Det skulle bli en fin tur.

Guds kraft slo til

Cynthias tar ordet: – Svein-Magne tok godt imot oss, og jeg fikk beskjed om å sette meg i helbredelsesstolen, forteller Cynthia. – Etter at vi hadde snakket litt om sykdommen, begynte Svein-Magne å be. Da han bad, begynte jeg og pappa å gråte, for jeg merket at noe skjedde. Smertene for ut av ryggen min, og jeg var helbredet.

Etter forbønnen gikk de alle tre ut i resepsjonen hvor Svein-Magne samlet personalet og andre besøkende. Alle måtte komme og se hva som hadde skjedd. Cynthia fikk fortelle om sin momentane helbredelse. – Pappa bad meg legge meg ned på gulvet, og det gjorde jeg. Jeg hoppet opp og ned, og sprang frem og tilbake. Det var helt fantastisk, forteller Cynthia.

Glede

– Turen hjem kommer jeg aldri til å glemme, sier Trond. – I den første delen gråt Cynthia av bare glede. Siste delen sang hun lovsanger. Det var helt fantastisk og det kjentes som himmel på jord. Det første Cynthia gjorde da de kom hjem, var å løpe bort til trampo-linen og hoppe på den i ti minutter. Etter det gikk turen rett ned til «Antenne», et aktivitetstilbud som samler over hundre barn mellom 10 og 13 år i menigheten. Folk var begeistret og Cynthia fikk mange gode ord og klemmer av lederne i klubben.

Neste dag var Cynthia ute og hoppet på trampolinen. Lillebror William stod og så på dette i stuen, sammen med Trond. – Han bare pekte på Cynthia, men fikk ikke fram et ord. Han var målløs og forstod ingenting av det som hadde skjedd, ler Trond.

Fullt liv

Livet har blitt annerledes for Cynthia etter helbredelsen. Hver dag er hun ute blant venner og leker. Hun sykler, hopper tau, men liker aller best å hoppe i trampoline.

– Nå setter jeg pris på hver dag, sier gladjenta som også er med for fullt på gymtimene i skolen. Fraværet hennes har gått drastisk ned. Nå trenger ikke vennene hennes lenger å ta hensyn til henne når de er ute og leker, verken på skolen eller i fritiden. – Vi har det gøy sammen, sier Cynthia. – Jeg har fått en helt ny jente, sier Trond. Og sammen med resten av familien gleder de seg til planlagte ferieturen til Frankrike i sommer.

HELBREDET: I dag er Cynthia helbredet. På trampolinen kan hun ta salto, lande på ryggen og hoppe høyt. Cynthia er nå i full vigør og gleder seg over livet!

© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15