Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Norges Mor Theresa

GJENSYN: Endelig, etter 30 år fikk Solveig og Svein-Magne Pedersen igjen nærkontakt med omsorgspersonen Rachel Trovi.
Foto: Grethe Haagensen
En novemberdag i 1987 lå sykehjemsbestyrer Rachel Trovi syk og svært deprimert på sofaen i sitt hjem i Langesund. Da talte Gud til den syke 60-åringen som hadde mistet livsmotet og livsgnisten. Fra den dagen startet et nytt liv for den tidligere pastorfruen. Nå først skulle hun begynne på sitt livsverk – i slummen i Manila på Filippinene!

Tekst: Svein-Magne Pedersen

Vi traff denne dyktige sykepleieren for første gang en julidag i 1973 i Mo i Rana. Solveig og jeg flyttet dit og ble medlemmer i byens baptistkirke. Rachel og Fritz Trovi var da pastorparet i kirken. Vi fikk mye med dem å gjøre. Siden da har vi bare sporadisk sett hverandre før denne energibunten av en misjonskvinne besøkte oss på senteret i romjulen. Og glemt var alt annet rundt oss. For samtalen dreide seg om misjon og hjelp til fattige i Manila.

«Rachel, du dyrker sorgen»

Fritz døde i 1979. Da bodde paret i Langesund. Langvarig, dypt savn etter mannen satte sitt preg på henne:

– I seks år arbeidet jeg som bestyrer på et sykehjem i Stathelle. Svært ofte var jeg sykemeldt. Jeg var syk og deprimert, hadde ikke livsgnist og pågangsmot lenger. Fredag den 24. november 1987 lå jeg syk og nedbrutt alene hjemme på sofaen. Så begynte Gud plutselig å tale til meg:

«Rachel, du dyrker sorgen din. Nå er du i ferd med å dø!»

– Det var Gud som talte til meg. Jeg ble sint. Er jeg virkelig i ferd med å dø? Neimen om det skal skje! sa jeg og stod opp fra sofaen. I løpet av den helgen gjorde jeg opp status quo for mitt tidligere liv. Jeg sa til Gud at jeg nå var disponibel for hans virke, hvis han kunne bruke en 60-åring som meg. Denne helgen fikk jeg en gjennomgripende fornyelse fra Gud. Han talte til meg og sa at han ville bruke meg i sitt virke, men jeg visste ikke da hva jeg skulle gjøre for ham. Et par uker senere var Rachel på et møte i menigheten Livets Vann i Stathelle. Der ble det vist en film fra noen som virket blant fattige på søppelfjellet i Manila. Og denne kvelden fikk Rachel kall til å dra dit for å hjelpe de fattige og forkomne i Manila.

På søppelfjellet

Hun fikk høre at Ungdom i Oppdrag hadde et arbeid blant fattige på søppelfjellet i Manila. Dit fikk hun komme for å være i en periode på tre måneder. Her møtte hun fattigdommen på nært hold og fikk hjelpe barn og andre nødlidende på søppelfjellet med mat og klær. Så var perioden omme, og hun måtte dra hjem. Like etter at hun kom hjem, fikk Alf Tande Petersen høre om henne. Dette skjedde i april 1988. Han var da programleder i Ni-timen. «Tande P.» intervjuet «bestemoren som arbeidet blant de fattige på søppelfjellet i Manila». Det norske folk reagerte spontant på oppfordringen om å hjelpe Rakel. En konto i DNB ble raskt opprettet, og en innsamlingsaksjon ble satt i gang gjennom Ni-timen.

Arbeidet har eksplodert

Og nå fikk Rachel hjelp til å dra tilbake til de nødlidende i storbyen Manila på 20 millioner innbyggere. For å gjøre en veldig lang historie smertelig kort: Rachel Trovi har siden da opprettet stiftelsen Ma’ma Children’s Center of Norway i Manila. Gjennom denne stiftelsen hjelper hun 17.000 fattige barn med skolemateriell og skoleuniformer slik at de kan få seg en utdannelse, helt opp til og med college. Over 70 universitetsstudenter får også hjelp fra stiftelsen. Hun samarbeider med 350 kirker som trenger hjelp med skolemateriell til fattige barn. Arbeidet er i ferd med å eksplodere.

På Rachels initiativ har stiftelsen opprettet barnehjem, gamlehjem, fødestue, et sted for voldtatte jenter, syskole, arbeid blant gatebarn, førskole, fengselsarbeid og helsesenter. Hun har også fått bygd et senter for stiftelsen og egen kirke. Utvidelser er planlagt. På alle områder blir evangeliet presentert.

Kongens fortjenstmedalje

I 2002 fikk hun besøk av Tore Strømøy som da ledet programmet «Tore på sporet». En ny innsamlingsaksjon ble startet i Norge. Resultatet var at det ble bygd et barnehjem som stod ferdig i 2003.

Rachel har mottatt flere ærespriser fra organisasjoner i Norge. Høyest rager kongens fortjenstmedalje i gull. Helsemyndighetene i Manila har gitt aksept og økonomisk støtte til stiftelsen. For noen dager siden mottok hennes organisasjon en hederspris fra sosialdepartementet i Filippinene. Hennes organisasjon ble kåret til den beste private, humanitære organisasjonen i en region som dekker store deler av Manila og flere fylker utenfor storbyen.

78 år gamle Rachel drar hvert år flere ganger til Manila for å koordinere det arbeid som hun i dag fremdeles er leder for. Det er vel neppe noen i Norge som fortjener tittelen «Norges Mor Theresa» bedre enn energibunten og omsorgspersonen Rachel Trovi.

RegnSkap: – Jeg måtte gjøre opp status quo for mitt tidligere liv, sier Rachel tankefullt.
© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15