Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Eli ringte andaktstelefonen:
– Ble helbredet for KOLS!

EMFYSEM: Eli Johnsen ble helbredet for emfysem og KOLS etter å ha ringt andaktstelefonen. – Nå fungerer lungene mine like godt som i mine beste ungdomsår, sier hun.
Foto: Lofot-tidende
Eli Johnsen (62) ble helbredetfor emfysem og KOLS sommeren 1999, etter å ha ringt andaktstelefonen, (820 750 80). I dag puster hun like lett som i sine beste ungdomsår. Røyken har hun for lengst kuttet ut.

Tekst: Lisbeth Hoskuldsen

Våren 1999 ble Eli Johnsen, fra Skjelfjord på Flakstadøy i Lofoten, syk. Hun mestret arbeidsdagen som lærer på Ramberg skole, og greide å gjennomføre de daglige gjøremålene, men når nettene kom, tok hosten til. Den vedvarte fra senge-tid til klokken fire–fem om morgenen. I gjennomsnitt fikk hun to–tre timer søvn per natt. Hun oppsøkte legekontoret to–tre ganger i «storefri» for å ta pirquetprøve, men uten resultat.

– De hadde ikke helsesøster, og jeg måtte søke om time på vanlig måte, sier Eli. – Det gjorde jeg med det resultat at jeg fikk astmamedisin, både flytende og inhalering. De siste tre ukene i juni tilbrakte jeg nettene i en regulerbar stol i stua.

Alvorlig syk

Etter skoleslutt 20. juni ble Eli svært syk.

– Skulle jeg ned i kjelleren, måtte jeg ha to–tre pustepauser i trappa, forteller hun. – Jeg bruker ikke å se meg selv i speilet så ofte, men ved et tilfelle fikk jeg se noe som virkelig sjokkerte meg. Ved min pipende inn- og utånding beveget selve brystbenet og halsgropen seg så underlig, nettopp slik det gjorde hos moren min som led av emfysem og døde av denne sykdommen. Jeg ble helt fortvilet.

I den nevnte stolen gikk sovestillingen mer og mer over til sittende stilling, og 4. juli satt Eli bøyd forover, altså i en vinkel under 90 grader.

– Da var det jeg tok min beslutning, sier hun.

– Jeg ville ringe Svein-Magne Pedersen og be om forbønn, selv om det var søndag morgen. Klokken åtte på morgenen fikk jeg kontakt med andaktstelefonen hos Svein-Magne. En time senere ringte jeg Lofoten sykehus på Gravdal og bad om å få komme tidligere til røntgen enn avtalt 19. juli. Jeg skulle få svar senere på dagen. Klokken 18.00 samme kveld fikk jeg inn-kalling til en lege på Reine. Jeg kjørte dit selv, men var veldig syk, og måtte derfor ha mange stopp for inhalering av Ventoline som jeg fikk da det ble søkt om røntgenundersøkelse.

Det ble lang behandling på Reine. I en og en halv time måtte Eli inhalere to sorter flytende stoff, gjøre puste--øvelser og ta andre prøver. Da hun reiste hjem igjen, var hun utstyrt med Ven-to-line drivgass og Flutide.

– Jeg ble innkalt til røntgen allerede neste dag, sier Eli. – Da var bildene svarte! Jeg har røkt sigaretter i en årrekke, men aldri mye. En pakke har gjerne holdt i 14 dager, det vil si cirka fem sigaretter om dagen. I brevet fra lungespesialist, og besøkende lege ved Gravdal sykehus i Lofoten, stod det understreket: «Det er emfysem.»

Gradvis bedre

Selv oppdaget Eli imidlertid at hun ble gradvis bedre, og med et inderlig håp om helbredelse allerede fra andaktstelefonen 4. juli, trappet hun med hensikt ned medisinene.

– Nå nærmet det seg slutten av juli og moltetid, sier Eli. – Jeg lekte med tanken på å klatre i fjellet i innlandet, selv om legen min hadde gitt meg små forhåpninger. For å være helt sikker spurte jeg om han kunne skaffe meg mer medisin, men det måtte ikke skrives ned i journaler eller lignende av fare for lekkasje til forsikringsselskapet hvor jeg hadde tegnet gjeldsforsikring like før jeg ble syk. Han tilbød seg da å gi meg medisinen i et avtalt veikryss mellom Ramberg og Skjelfjord. Dette var en julikveld i seks–syvtiden. Han fikk pengene og jeg medisinen. Det han ikke visste var at jeg nesten ikke brukte medisin, og at jeg heller ikke hadde planer om å bruke den han nå leverte meg, og slettes ikke hadde han anelse om at jeg tenkte meg til fjells. Så kan man undres hvorfor jeg da bad om medisin! Jo, fordi jeg hadde brukt opp den jeg hadde, og dersom mine pusteorganer likevel ikke tålte de anstrengelsene jeg nå hadde planer om å utsette meg for, ville jeg være tryggere hvis utstyret lå parat i sekken.

I slutten av juli klatret Eli til fjells som før, og utsatte virkelig kroppen for ekstra belastning med vilje.

– Kroppen fungerte perfekt, forteller Eli. – Jeg hadde ikke bruk for medisin, og lo nesten av meg selv som var så vantro at jeg hadde tatt den med.

Etterkontroll

8. september var Eli til etterkontroll på Lofoten sykehus i Gravdal.

– Det ble tatt røntgenbilder og mange pusteprøver, forteller hun. – Jeg følte meg helt frisk. Etterpå ble jeg kalt inn til lungespesialisten, som sier: – Nå skal vi se på disse greiene dine. Det vil si tre røntgenplater som han holdt under armen. Han hengte opp den første og sa: – Supert! Deretter hengte han opp den neste og sa: – Utmerket! Og så den siste, og sa: – Intet å utsette her! Så gikk han bort og satte seg i stolen, svingte seg mot en journal og utbrøt: – Men hva står det her? «Hun har sittet i en stol og sovet sin nattesøvn i tre uker.» – Nå forstår jeg ingenting! – Kanskje det har skjedd et under, sa jeg forsiktig. – Ja, her må det visst ha skjedd i mirakel, var svaret. – Skal jeg kanskje for-telle deg en hemmelighet, fortsatte jeg. – Ja, få høre, sa spesialisten. – Han du hørt om Svein-Magne Pedersen? – Ja, muligens!

– Jeg vet ikke om jeg vil fortelle deg dette, fordi jeg har hørt at leger ikke liker healere. (Jeg brukte feil betegnelse, healer istedenfor evangelist.)

– Jo, få høre, sa han. – Jeg liker dem, det er sant, jeg respekterer dem.

– Så fortalte jeg om hvordan jeg var blitt helbredet for ulike plager tidligere i livet, og jeg fortalte om andre personer jeg kjente til som var blitt helbredet. Plutselig sprang lungespesialisten opp av stolen, tok seg over ryggen og utbrøt: – Det er nok, det er nok. Jeg har hatt vondt i ryggen, men jeg bante det bort.

– Da ble jeg virkelig i tvil om han var med eller mot, sier Eli. – Men nå er jeg overbevist om at han har den dypeste respekt for helbredelser. Det siste han sa før jeg forlot kontoret var: – Vil du love meg det jeg nå ber deg om? Nemlig å fortelle dette til alle på din arbeidsplass på Ramberg og ellers der du ferdes, og be dem om å bruke andaktstelefonen ofte, slik at vi leger kan bli arbeidsløse.

Han skriver også i brevs form til meg at jeg må fortelle historien til flest mulig på Ramberg, så kanskje pasienttrykket går ned litt.

– Etter dette har lungene fungert like godt som i mine beste ungdomsår, forteller Eli. – Jeg takker Gud og hans Sønn så å si daglig for den store gaven de har gitt meg, nemlig å fungere normalt som før. Gud velsige Svein-Magne Pedersen og hans kone, og fortsatt gi dem styrke og kraft til å hjelpe mennesker i nød.


Dokumentert av leger

Eli Johnsens helbredelse er blitt dokumentert av leger. Den 4.07.1999 skriver en røntgenlege på Lofoten sykehus: «Flate diaphragmakupler og uregelmessige lungekar som tegn på emfysem.» I en journal som er skrevet av en lege den 4.07.99 står det: «Diagnose blir KOLS med alle komponenter av emfysem/kronisk bronkitt og en uttalt obstruksjon.»

Etter forbønn over andaktstelefonen en julidag i 1999 ble Eli Johnsen helbredet. En lege skriver i en journal den 15.10.99: «Etter kontroll hos dr. J. Reinholdsen ble hun konstatert frisk.»

En kommunelege skriver i en journal den 30.11.99: «Etter to konsultasjoner hos lungespesialist er det konstatert at pasienten ikke har KOLS, astma eller lunger med emfysem. Pasienten fullstendig rask. Konklusjon: Pasienten er helt frisk og har ingen tegn på infeksjon eller lungesykdom i det hele tatt.»

Overlegens hyggelige brev

Fra overlegen på Lofoten sykehus fikk Eli Johnsen dette hyggelige brevet, datert den 9. september 1999.

«Pasienten har hørt at leger ikke liker healere. Det gjelder ikke meg, det er ikke tilfelle. Jeg liker healere. Pasienten er lærer i barneskolen, og har vært storrøyker, men oppgir at hun sluttet ved nyttårstider. Det aktuelle er økende dyspnoe, sover sittende. Henvisende lege har startet Musomyst, Flutide og Ventoline, og hun har sluttet å røyke. Føler seg helt fin nå.

Den avgjørende bedring kom etter at hun ringte til healeren Svein-Magne Pedersen. Hun møtte ikke ham, men telefonsvareren (skal være: andaktstelefonen. Red.), men der var det lest inn en tekst som garanterte bedring, hvilke også inntrådte kort tid etterpå. Hun har vært i kontakt med denne healeren også tidligere i forbindelse med ryggplage, også da veldig vellykket. (Andakten på telefonen garanterte selvsagt ikke bedring. Red.)

Ved klinisk undersøkelse i dag er hun lett og fin, full av disse historiene. Stetoskopisk ingen tegn til hjerte/lungesykdom. Spirometrisk fine verdier uten obstruksjon med vitalkapasitet 3,4. FEVI: 2,5. Arterieblodgass helt fin med PO2:11,3. PCO2: 5,4. Røntgen thorax er negativ. Hvile EKG er upåfallende.

Ingen funn i dag. Hun spør om hun kan våge å slutte med med Flutide, og det kan hun godt. Om det holder gjenstår å se. Hun kan i så fall bare starte igjen. Jeg ber henne fortelle sin historie til flest mulig på Ramberg, så kanskje pasienttrykket går ned litt??»

Med vennlig hilsen
Jan Reinholdtsen
(sign)
Overlege


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15