Hovedside
  Gudskontakten
- Veien til frelse
  Himmelnøkkelen
- Frelse på 10 minutter
  KONTAKT OSS
  Forbønn
  Møter
  Støtte til MJL
  Telekirken
  Bladet Legedom
  Produkter
  Vitnesbyrd
  Artikler
  Video
  Hvem er vi
    English
 

Evangelist
Svein-Magne Pedersen
Daglig leder i
Misjonen Jesus Leger


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

 
Blant sikher og turbaner i Canada

LYTTER: Sikhene lyttet interessert til hva jeg hadde å fortelle dem om Jesus.
FOTO: Anders Haukland
Canada er multikulturens hjemland. Folk fra hele verden emigrerer til dette store landet, verdens nest største. Blant de 28 millioner innbyggerne i Canada utgjør folk fra India en stor prosentdel. Disse tilhører ofte sikh-religionen. Kjennemerket for en sikh er gjerne turbanen, som de mest dedikerte bærer på sitt hode.

Denne augustdagen i år skulle Solveig og jeg ta en tur til Vancouver Island. Øya ligger rett utenfor OL-byen Vancouver. Halvannen time med en kjempestor ferje, og så lander vi utenfor provinshovedstaden Victoria. En nydelig by på verdens vakreste øy, som noen betrakter den for å være.

Vi promenerer foran det imponerende regjeringsbygget like ved havnen. Med ett ser jeg en stor mengde med folk som sitter på trappetrinnene foran regjeringsbygget. Mange bærer blå turbaner på sine hoder. – Det er en gjeng med sikher, sier jeg ivrig til Solveig og peker mot regjeringsbygget.

Jeg har alltid hatt interesse av å bli kjent med folk fra denne religionen. Svært sjelden tar folk fra Vesten kontakt med denne folkegruppen, for de pleier å holde seg til sine egne. Men nå har jeg en gyllen sjanse til å ta kontakt. Med svært raske skritt forserer jeg den store, grønne plenen foran bygget. Og med ett ser jeg inn i mange sikh-øyne. De fleste er barn og unge. Jeg tar bilde etter bilde av gruppen på vel hundre mennesker der de sitter oppover trappetrinnene foran den store bygningen. Vil de reagere negativt på at jeg tar bilde av dem, lurer jeg spent på. Men ingen ting skjer. Deretter henvender jeg meg til en sikh som står foran gruppen på vel hundre sikher. Den skjeggete mannen forteller at de alle kommer fra byen Abbotsford i Canada. Barn og unge i gruppen tilhører deres private skole, Gurmat Center, som ligger i samme by.

– Barna våre trenger opplæring i vår kultur og religion. Et par kvelder i uken går de på vår skole for å få undervisning av oss, sier den skjeggete mannen og smiler lunt til meg. Og jeg som trodde at sikhene var uvennligeog ikke ville ha noe med oss hvite og gjøre. Plutselig var de bare vanlige mennesker som ønsket kontakt. En venn av meg tar flere bilder av oss der vi står på en bred avsats i trappen.

– Ta bilde av oss to sammen, sier sikh-mannen og peker mot en annen sikh.

Denne knipser et bilde av oss. Plutselig kommer nesten alle sikher og stiller seg rundt meg. Dette er høyst uvanlig blant sikher og hvite fra Vesten. Vi representerer to vidt forskjellige kulturer og religioner. Hvem er denne mannen? tenker de nok. Noen hvite står noen meter bortenfor. De lurer på hva dette skal bety. Jeg stror-trives blant «turban-folket». Dette er en gave fra Gud, tenker jeg mens jeg smilende åpner mitt hjerte for dem. – Jeg kommer fra Norge, men er i Canada noen uker på ferie og for å arbeide i min misjon. Jeg er evangelist og forkynner at Jesus elsker alle mennesker. Han døde på et kors for våre synder og stod opp igjen fra de døde. Han lever i dag og har kommet inn i mitt liv. Noe virkelig nytt har skjedd med meg.

Det blir stille foran regjeringsbygget. Sikhene lytter spent på hva jeg sier. Og nå lurte jeg på hvordan de vil reagere på denne korte evangeliepresentasjonen. Sikh-mannen smiler vennlig til meg:

– Vi lærer våre barn å respektere alle religioner. De mange elver av religioner kommer alle fra det samme vannet. Du må komme til Barcelona neste år, for da skal det være en felles konferanse for alle religioner i verden.

– Jeg har lyst til å besøke deres skole neste gang jeg kommer til Canada. Der kan jeg fortelle om Norge, og så kan jeg fortelle dere om Jesus. Mange unge og gamle sikher ser spent på meg. Og jeg venter spent på svaret.

– Ja, det må du bare gjøre, sier en av dem som synes å være lederen for gruppen.

Jeg får navn og telefonnummer på et par av dem. De ønsker å få mitt navn og min adresse. Det får de. – Kanskje kommer jeg til Norge. Da skal jeg besøke deg, sier en av lederne og ser interessert på meg. – Velkommen skal du være! svarer jeg åpenhjertig. Vi tar hjertelig farvel med hverandre, og går hver til vårt.

Svein-Magne


© 2018 Misjonen Jesus Leger. Kopiering av materiale fra dette nettstedet for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

SLIK KAN DU BLI HELBREDET
(Bok)

En veiviser til helbredelse av Svein-Magne Pedersen

De gode nyhetene om at Gud ønsker å helbrede alle mennesker fra alle sykdommer trenger å bli spredt viden om. Lenge har Svein-Magne gått og tenkt på å utgi en enkel og liketil bok om dette viktige emnet. Når dette leses, er den snart ferdig trykt og klar til salg.

Boken tar for seg de grunnleggende sannhetene om helbredelse. Opp gjennom kirkehistorien har teologien om helbredelse blitt utvannet og gjort kraftløs. Vi trenger derfor å trenge inn i Bibelens kilde til visdom om dette emnet. Boken rydder bort misforståelser og en feilaktig og svak teologi om dette emnet. Deretter gir den svaret på hva vi skal tro, hvordan vi skal tro og hvordan vi skal ta imot Guds sjenerøse gave. Punkt for punkt blir du veiledet inn i Guds rike skattkammer av visdom som du trenger å kjenne til for å motta din helbredelse.

Mot slutten av boken er det to bønner om helbredelse som du kan be, samt et bilde av Svein-Magnes hånd. Flere kan vitne om at de er blitt helbredet ved å be disse bønnene eller ved å legge sin hånd mot Svein-Magnes hånd – eller ved å legge hans hånd mot det syke sted. Det kan også du gjøre og forvente et mirakel fra Gud.

Boken Slik kan du bli helbredet er nøkkelen som du trenger å kjenne til for kunne bli frisk.


Les mer


Gud vil at jordens folk skal kjenne ham som underets Gud:

Du er en Gud som gjør under. Du har kunngjort din styrke blant folkene.
Salme 77:15